USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Долю Луцька вирішують вибори з невисокою явкою

15 Листопада 2015 11:00
Після відкриття виборчих дільниць у Луцьку, члени ДВК спостерігають невисоку активність виборців.

Нагадаємо, сьогодні, 15 листопада, в обласному центрі Волині відбувається другий тур виборів Луцького міського голови. Виборці мають обрати одного з двох кандидатів, які в першому турі набрали найбільшу кількість голосів.

У Луцьку у другий тур вийшли чинний мер, представник БПП «Солідарність» Микола Романюк та представник УКРОПу Олександр Товстенюк.

Зрештою, другий тур виборів – нововведення згідно із прийнятим цього року Законом про місцеві вибори . Так, у містах з кількістю виборців більше 90 тисяч, вибори міського голови відбуваються в два тури, за умови, якщо у першому турі жоден з кандидатів не набрав більше 50% голосів.

Голова ДВК № № 071081 міста Луцька Олександр Веремійчук розповів, що комісія розпочала роботу вчасно.

«Згідно з витягом на дільниці зареєстрований 2361 виборець, але вчора надійшло рішення Луцького міськрайонного суду про включення ще одного виборця у список. Тому ми роздали членам ДВК 2362 бюлетеня. Пі час перерахунку жодних розбіжностей не було», - каже він.

Власне, за станом на 8.30 ранку, на дільницю прийшло трохи більше десятка виборців. З чим пов’язана така невисока явка Олександр Веремійчук каже, невідомо.
«Щодо явки, то всі сумніваються, чи буде вона високою. Можливо, багато ще лучан не прокинулося. У нас здебільшого студенти, тож вони поки «розкачаються», то стабільний потік чекаємо ближче обіду. Багато хто йтиме з ринку, з церкви. І найсвідоміших чекаємо під вечір», - каже голова ДВК.

Невисоку явку виборців вранці відзначають і на виборчій дільниці №071086.

«Комісія уже була готова працювати заздалегідь, адже у нас зібралася дуже компетентна і дружна команда, всі досвідчені, уже неодноразово брали участь у виборах. В нас все відбулося злагоджено, заздалегідь підготували дільницю, і ми були готові до відкриття дільниці уже за 10 хвилин до початку голосування. Наразі все обійшлося без ексцесів. Поки що виборців мало, можливо хтось спить, хто в церкві. Але я працювала на інших дільницях. Там на цю годину було більше виборців у попередньому турі. Можливо, це така дільниця, що люди просто пізніше приходять, або можливо це пов’язане з волевиявленням. На цій дільниці явка виборців була близько 50% минулого туру, я сподіваюся так і буде цього разу», - каже голова ДВК Ірина Кривецька.
Водночас біля дільниць також працюють представники Волинської обласної молодіжної громадської організації Асоціації молодих політологів і політиків (АМПП), які здійснюють опитування виборців для місцевого екзит-полу.

Так, Людмила, працювала на ДВК №071086 і 25 жовтня. Вона теж відзначила, що під час першого туру виборів Луцького міського голови, коли водночас обирали й депутатів до міської та обласної рад, на цій же дільниці була вища явка виборців на початок голосування.

«Я вже вдруге на цій дільниці. Люди погоджуються відповідати, не виникає питань, усі чули про екзит-пол, знають, що це таке і в мене ще не було відмов, всі погоджуються. В цей період на дільниці було набагато більше людей, і перед дільницею була велика черга, я сама здивована, що зараз дуже мало людей. Я тоді опитала достатню кількість респондентів уже до обіду. Можливо, пізніше, наплив людей буде більшим», - каже представниця АМПП.
Зауважимо, невисока явка на дільницях – це, ймовірно, результат того, що чимало лучан не готові надавати перевагу одному із кандидатів, переклавши відповідальність інших і, таким чином, самоусунутися від цього процесу. Проте згодом це не завадить активно коментувати і критикувати результати волевиявлення незалежно від того, хто з претендентів переможе.

Інформаційне агентство Волинські Новини нагадує: вибори – це можливість вплинути на майбутнє життя Луцька. Не проґавте цей шанс! Прийдіть на вибори 15 листопада, ми обиратимемо міського голову Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
виборець Показати IP 15 Листопада 2015 11:20
Щойно тільки був на дільниці, 11.00, на дільниці з виборців тільки один я. Члени дільниці сидять нудяться.
Анонім до виборець Показати IP 15 Листопада 2015 11:42
Не волнуйся. Будет 80% явки. При этом на тех участках. где дежурят менты - победит Романюк, а на тех, где дежурят активисты - Товстенюк.
DED до Анонім Показати IP 15 Листопада 2015 13:25
Дебіл, ментам не можна перебувати на дільницях. Тим більше, під час підрахунку. Закони треба знати, щоб усяку хрень постити.
Анонім до DED Показати IP 15 Листопада 2015 13:39
Шо ти мелеш?
Анонім до DED Показати IP 15 Листопада 2015 13:49
Активистам тем более нельзя. Но на охрану волынских избирательных участков привлечена милиция (пардон, полиция) и активисты. Если ты об этом не знаешь, то полистай хотя бы сегодняшний архив данного сайта. Каким законом разрешено привлечение активистов к избирательному процессу? А вот по поводу дебильности - ты так и не понял того, что 80% явки не будет, и никакими коврижками такую явку не обеспечить. Следовательно, ты так и не понял остальной части поста. Итак, кто из нас дебил?
вже Показати IP 15 Листопада 2015 12:00
Шукаємо виправдання.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus