USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Фірташ стане для Путіна початком кінця, – політолог

26 Лютого 2017 17:14
Український олігарх Дмитро Фірмаш володіє достатньою інформацію щодо незаконних газових оборудок, до яких може бути причетний російський президент Володимир Путін, тому його затримання та екстрадиція до США становлять для оточення і глави Кремля великий ризик.

Таку точку зору висловив російський політолог Станіслав Белковський, зазначивши, що в Росії є чимало зацікавлених персон, які б не хотіли піднімати питання газових схем, передає видання "grushevskogo5.com".

«Фірташ вже давно тісно пов'язаний з Путіним і його оточенням, і він знає багато такого, що люди навколо Путіна не хотіли б виносити на публіку. Природно, що видача Фірташа і його подальші свідчення в Америці не роблять цих людей щасливими. Ризики для еліти Путіна ростуть», — цитує слова політолог видання Bloomberg.

Повідомляється, що у Кремлі не зацікавлені у екстрадиції Дмитра Фірташа до Америки. Зокрема, противниками його видачі називають його ж партнерів, зокрема, - Аркадія Ротенберга, який є давнім другом російського президента Путіна і саме він також може підпасти під американські санкції. Крім того, з Фірташом пов’язують і мільярдера Василя Анісімова, який забезпечив Фірташу грошову заставу, розміром понад 125 мільйонів євро.

Як відомо, кількома днями раніше Фірташ вніс грошову заставу і його відпустили на волю.

Нагадаємо, 23 лютого бізнесмена затримали за екстрадиційним запитом США.

Екстрадиції українського олігарха Дмитра Фірташа домагаються Іспанія, де його звинувачують у відмиванні грошей, та США, які звинувачують Фірташа у дачі хабара розміром 18,5 мільйонів доларів за ліцензію на розробку титанових родовищ у Індії поза конкурсом.

Нагадаємо, антикорупційна прокуратура Іспанії оголосила в міжнародний розшук українського газового магната Дмитра Фірташа. Його підозрюють у відмиванні великих сум грошей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Алекс Показати IP 26 Лютого 2017 18:11
Или для Порошенки...
ЗМІй Показати IP 26 Лютого 2017 18:21
А кого видали? Фірташа звільнили! А його навіть і затримання більше нехай Порошенка хвилює чого той так боїться! :)
123 Показати IP 26 Лютого 2017 18:53
Ага, Путин так боится, что Фирташа, что порошенку, аж спать и есть не может.
Анатоль_ Показати IP 26 Лютого 2017 19:10
розсмішив "політолог", зараз тих "політологів" розвелося як собак
Віктор Показати IP 26 Лютого 2017 20:44
Якщо Фірташ дійсно може щось сказати, що зашкодить путлєру, то до дачі свідчень він не доживе

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus