USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луценко схвалив підозри оточенню Порошенка, які раніше вважав незаконними

6 Серпня 2019 19:18
Генпрокурор Юрій Луценко вважає, що його заступник визнав достатніми докази для оголошення підозр екс-голові Нацбанка Валерії Гонтаревій та екс-заступнику глави Адміністрації президента Олексію Філатову.

Про це йдеться у відео на сторінці Генпрокуратури в YouTube.

«На жаль, тоді (попереднього разу, коли ГПУ говорила, що підозри були висунуті з порушенням), як я вважаю, в силу максимальної політизації моменту, виборів, було недотримання процедури. Всі ці справи були передані в інше управління, були проаналізовані, старшим групи прокурорів був призачений тепер вже мій заступник Сергій Кізь, і Костянтин Кулик та його команда показували всі докази, які, на його думку, свідчать про можливість підписання підозри».

«Кізь вбачає достатність доказів, зібраних групою Кулика. Відтак підозру отримає людина, яка безпосередньо ставила свій підпис на документах брокерського характеру, пан Стеценко, заступник групи ІСU, пані Гонтарева як керівник ІСU, і пан Філатов як адвокат, який обслуговував цю оборудку».

«В разі якщо підозра буде доповнена всіма необхідними достатніми доказами, справа буде передана до суду», – заявив Луценко.


Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, сьогодні повістку з викликом на допит отримала екс-голова Національного банку України Валерія Гонтарева.

Як відомо, у квітні ГПУ уже викликала для вручення підозр і допиту ексглаву Адміністрації президента Бориса Ложкіна, колишнього заступника голови АП Олексія Філатова і ексглаву Нацбанку.

На допит викликали й інших фігурантів розслідування у «справі Курченка»: ексмінстра екології Злочевського та співвласника компанії ICU Стеценка.

28 березня генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Департамент міжнародно-правової співпраці ГПУ завершив розслідування стосовно бізнесмена Сергія Курченка. За його словами, Курченко підозрюється в участі у злочинній організації експрезидента Віктора Януковича і здійсненні в її складі особливо тяжких злочинів проти держави Україна.

Луценко зазначив, що під час розслідування злочинів повідомлено про підозри 98 особам, в тому числі високопосадовцям, з них 12 – вищі посадові особи центральних органів виконавчої влади, а також Національного банку України, 6 керівників обласних державних адміністрацій, 14 осіб керівного складу державних підприємств.

Того ж дня заступник голови Департаменту міжнародно-правового співробітництва Генеральної прокуратури, голова відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях Костянтин Кулик повідомив, що фігурантами справи Курченка, яким ГПУ оголосила про підозру, є ексглаву АПУ Борис Ложкін, ексголова Нацбанку Валерія Гонтарева, ексміністр екології Микола Злочевський, тодішній заступник голови АПУ Олексій Філатов та інші топ-чиновники.

Відповідну заяву Кулика було передано журналістам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Навуходоносор Показати IP 6 Серпня 2019 19:36
Посадить курс гривны в разы - и за это лишь подозрение? Сделать миллионы в один момент нищими? Да как минимум госпожа Гонтарева уже должна была на Качановской зоне несколько тысяч фуфаек сшить! Вместе с шоколадным барыгой.
всезнайко Показати IP 6 Серпня 2019 21:09
черговий піар юри а гонтареву поцілують в дупу як і усіх інших
Іванка Показати IP 6 Серпня 2019 21:14
Шоколад ніщо в порівнянні з сьогоднішнім раєм

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus