USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

ГПУ знову викликала Гонтареву на допит

6 Серпня 2019 14:27
Генеральна прокуратура знову викликає на допит екс-голову Національного банку України Валерію Гонтареву.

Повістка з викликом опублікована на сайті Генпрокуратури, передає УНІАН.

У документі йдеться, що Гонтарева Валерія Олексіївна 12 серпня має з’явитись до старшого групи прокурорів у кримінальному провадженні Костянтина Кулика. А саме – до приміщення ГПУ на вулиці Різницький в Києві.

Правоохоронці хочуть провести допит колишньої очільниці НБУ в якості підозрюваної у кримінальному провадженні №12013220540000400 від 31.01.2013 за ч.2 ст.256, ч.5 ст.191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та участі в інших процесуальних та слідчих діях.
Нагадаємо, у квітні ГПУ викликала для вручення підозр і допиту ексглаву Адміністрації президента Бориса Ложкіна, колишнього заступника голови АП Олексія Філатова і ексглаву Нацбанку Валерію Гонтареву.

На допит викликали й інших фігурантів розслідування у "справі Курченка": ексмінстра екології Злочевського та співвласника компанії ICU Стеценка.

28 березня генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Департамент міжнародно-правової співпраці ГПУ завершив розслідування стосовно бізнесмена Сергія Курченка. За його словами, Курченко підозрюється в участі у злочинній організації експрезидента Віктора Януковича і здійсненні в її складі особливо тяжких злочинів проти держави Україна.

Луценко зазначив, що під час розслідування злочинів повідомлено про підозри 98 особам, в тому числі високопосадовцям, з них 12 - вищі посадові особи центральних органів виконавчої влади, а також Національного банку України, 6 керівників обласних державних адміністрацій, 14 осіб керівного складу державних підприємств.

Того ж дня заступник голови Департаменту міжнародно-правового співробітництва Генеральної прокуратури, голова відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях Костянтин Кулик повідомив, що фігурантами справи Курченка, яким ГПУ оголосила про підозру, є ексглаву АПУ Борис Ложкін, ексголова Нацбанку Валерія Гонтарева, ексміністр екології Микола Злочевський, тодішній заступник голови АПУ Олексій Філатов та інші топ-чиновники.

Відповідну заяву Кулика було передано журналістам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus