USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Голову райради на Волині звинувачують у корупційних діях

4 Березня 2015 11:59
Відкритий лист голові Володимир-Волинської районної ради Андрію Оніщуку зі звинуваченнями у корупційних діяннях при призначенні на державну посаду у райраді Світлани Козюри - сестри депутата Луцької міської ради Андрія Козюри, написали члени ГО З’єднання борців «За справедливість». Лист активісти розмістили на своєму персональному сайті.

У листі йдеться, що розпорядженням Андрія Оніщука від 2 лютого 2015 року на посаду головного спеціаліста з організаційних питань районної ради призначено Світлану Козюру, яка є сестрою депутата Луцької міської ради від політичної сили ВО «Батьківщина», тобто однопартійця голови райради.

«На наше переконання ви відразу ж порушили низку норм чинного законодавства, яке регулює порядок призначення на посади державних службовців, тим самим ви особисто вселяєте сумніви громади та районних обранців щодо свого вибору рік тому, коли ви безальтернативно обійняли посаду голови районної ради», - наголошують борці «За справедливість».

Вони зазначають, що у жодному із засобів масової інформації місцевого рівня (не пізніш як за один місяць до проведення конкурсу) не було розміщено оголошення про конкурс на заміщення вакантної посади, позаяк його теоретично не мало б і бути, оскільки в кінці минулого року та на початку нинішнього гострим було і залишається питання фінансування району, а наднормове грошове утримання апарату районної ради постійно піддається критиці окремих районних депутатів.

Далі активісти пишуть про те, за якими принципами має відбуватися конкурсний відбір при прийнятті на державну службу і звертають увагу на те, що Андрій Оніщук знехтував усіма цими нормами.

Слід зазначити, що відповідно до статті 19 проекту Закону України «Про цивільну службу» передбачається проходження конкурсного відбору цивільними службовцями всіх категорій посад без виключення.

Порядок проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців передбачає певні обов’язкові етапи проведення конкурсного відбору та встановлює конкретні вимоги до колегіальних органів, що забезпечують його здійснення, процедури його проведення та документальне оформлення результатів тощо.

«Якщо ж пані Козюра зарахована поза конкурсом, то відповідним законодавством України визначено перелік умов, за додержанням яких призначення на посаду державного службовця проводиться без конкурсного відбору, зокрема державні службовці, зараховані до кадрового резерву чи пройшли стажування.

Наскільки нам відомо, Світлана Козюра ніколи не перебувала у кадровому резерві районної ради, тим більше, не проходила стажування в апараті районної ради.

14 лютого 2015 року ви підписали розпорядження про звільнення Світлани Козюри з посади головного спеціаліста з організаційних питань районної ради у зв’язку з переведенням у Волинську митницю ДФС. Розпорядження підписано на підставі заяви Світлани Козюри від 13 лютого та листа від Волинської митниці тієї ж дати. Таким чином, пані Козюра встигла «попрацювати» у районній раді лише 2 тижні», - пишуть активісти.

Зважаючи на викладене, Андрію Оніщуку вказують на порушення частин 1, 4 статті 1. Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції», і на те, що його дії підпадають під ознаки статей 3,4,6 вищезгаданого закону.

«Крім того, призначений вами головний спеціаліст повинен був пройти спеціальну перевірку, як це регламентується у статті 11 Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції».

Згідно з нормами цієї статті організація проведення спеціальної перевірки покладається на керівника (заступника керівника) органу державної влади, органу місцевого самоврядування, на зайняття посади в якому претендує особа, крім випадків, установлених законом.

Зараховуючи на посаду сестру свого однопартійця, ви навіть хотіли обійти цю норму. І якби не те, що в раді працюють чесні та непідкупні люди, які не погодилися на запропоновану вами комбінацію, пані Світлані довелося подати усі документи на спецперевірку.

Маючи за плечима усі необхідні папери, спеціальну перевірку та навіть двотижневий стаж в очолюваному вами місцевому парламенті, пані Козюра зуміла зробити значний стрибок у кар’єрі», – підсумовую громадські активісти.

Борці «За справедливість» заявляють, що будуть звертатися до районної ради з вимогою розглянути незаконні дії Андрія Оніщука та дати належну оцінку усім цим інсинуаціям із призначенням на посаду пані Козюри.

ГО З’єднання борців «За справедливість» - цеправозахисна громадська організація, що відстоює політичні та економічні свободи і соціальні права малозахищених громадян України. Її громадська приймальня діє у Володимирі-Волинському.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
Анонім Показати IP 4 Березня 2015 12:04
А причом тут митниця що Світлана на митницю пішла працювати
Люба Показати IP 4 Березня 2015 12:10
Карколомна карєра. А що те дитя з Луцька у районі робило? Цікаво, хто на цьому заробив: митниця чи Оніщук?
прасковья Показати IP 4 Березня 2015 12:11
це нова мулька на митниц . таких багато
Люба до прасковья Показати IP 4 Березня 2015 12:24
А детальніше?
анонім Показати IP 4 Березня 2015 12:36
визнати недійсним перевод на митницю поки не відбила грошей
ххх Показати IP 4 Березня 2015 13:32
скільки тих козюр є? може їх всіх зібрати і в одне місце посадити?
опа до ххх Показати IP 4 Березня 2015 13:48
достатньо одного посадити (луцького) - решту затихнуть.
Воєнком Показати IP 4 Березня 2015 14:02
Нові фантазії Карпюка щоб відвернути увагу від косіння від Армії?
служивий до Воєнком Показати IP 4 Березня 2015 22:54
а я Вам так скажу - поміняли шило на мило - Степан Слащук , як голова райради вів себе коректно і навіть демократично . Маємо тепер можливість співставити ці дві людини і зробити кожен для себе висновок...........
До служивого поперед до служивий Показати IP 5 Березня 2015 00:29
Так і Якунович був проФФесором.....а тепер ми не лише висновок, а й результат маємо...
Справеливість Показати IP 4 Березня 2015 14:05
Доречі - скільки відкритих і закртих листів "Борці за справедливість" написали по заступнику Карпюку? Чи справедливість вибіркова у борців?
продюсер Показати IP 4 Березня 2015 14:20
Дешевий пiар борцiв,Володимир знаэ , що вони борються тiльки за грошi.
до борців Показати IP 4 Березня 2015 14:29
Напишіть будь-ласка відкритого листа президенту , голові НБУ, прем'єр -міністру про їхні дії стосовно свого малозахищеного народу.
Богдан до до борців Показати IP 4 Березня 2015 17:18
Будьласка http://bortsi.com.ua/?q=content/prezydentu-ukrayiny-garantu-konstytuciyi-ukrayiny-poroshenku-po
місцевий до Богдан Показати IP 4 Березня 2015 19:01
А де ви були і чим займалися з 2010 по 2014р ,чи може тоді усе було справедливо?
Богдан до місцевий Показати IP 4 Березня 2015 22:01
Дещо з історії організації ЗБЗС виникла в 1997 році як результат нескореності корупції і протиправному свавіллю несправедливості і злочинному використанню незнання громадянами своїх прав. Неприбуткова, зареєстрована 15 березня 1999 року , як Хмельницька обласна, свідоцтво № 129. В липні 2001 року заснувала дві газети „Вісник малозахищених” та ”Гаряча інформація” В січні 2002 року територія діяльності розширена на Рівненську область і стала „територія діяльності Хмельницька та. Рівненська області.” У жовтні 2015, був зареєстрований відокремлений підрозділ ГО у Волинській області. Так наші члени і у той період, про який питаєтесь не сиділи склавши руки.
Волинь до Богдан Показати IP 5 Березня 2015 00:11
Де сиділи "Ваші члени" не склавши руки так щось і не зрозуміло. 2015 - це далеко не 1997!!!! Хмельницький і Рівне - респект!!! А зараз навіть антимайданівці мають більше фоток з доказом їхньої участі у боротьбі за справедливість. Не всі сьогодні у владі пушисті, рівно як і не всі бандити. Тому деякі сьогодні "борці" попахують контрреволюцією! Шукати відьом у маленькому селі коли ворог топче цілі області - це не геройство. Бо скоро обливання брудом один одного перейде у биття пики українця українцем - а москаль з того тільки тішитися буде. Слава Україні!
Богдан до до борців Показати IP 4 Березня 2015 17:23
Будь-ласка http://bortsi.com.ua/?q=content/vidkryte-zvernennya-do-golovy-verhovnoyi-rady
сільвестр Показати IP 4 Березня 2015 15:04
А ти продюсер знайди хоча б одного, хто приніс борцям гроші, тоді ту мазню пиши. Якби усі викривали усіх тих для яких корупція мати рідна. то може б на біржі поменшало молодих людей із вищою освітою. а то у володимирі без блату навіть сторожем на базар не встроїшся.
дивлюсь Показати IP 4 Березня 2015 15:22
Міліція,прокуратура,суди,сбу, чиновники,активісти,люстратори,борціборці за справедливість - а воювати нема кому.
Богдан до дивлюсь Показати IP 4 Березня 2015 17:24
Так війни у нас не має
Уважний Показати IP 4 Березня 2015 17:28
Цікаво, скільки будуть терпіти депутати районної ради цього "голову" з його вибриками?
депутат Показати IP 4 Березня 2015 18:55
Голова у нас нормальний і це ми не раз голосуванням підтверджували.
йцукен до депутат Показати IP 4 Березня 2015 22:06
Як люди прийшли, попереднього голову скидати, ви теж голосуванням пітвержували що він нормальний.
iстина Показати IP 4 Березня 2015 22:03
Не свiдкуй неправдиво на свого ближнього! Бiблiя,Книга Вихiд 20:16
Наталя Показати IP 6 Березня 2015 08:54
Закон бумеранга ще ніхто не відміняв

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus