USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Гройсман відмовився очолювати Кабмін, - нардеп. ОНОВЛЕНО

11 Квітня 2016 23:40
Голова ВР Володимир Гройсман відмовився очолювати Кабмін.

Про це «Українській правді» повідомив депутат БПП Мустафа Найєм.

З його слів, нинішній спікер парламенту не захотів переходити на роботу в Кабмін через те, що у процесі переговорів не були виконані його умови.

Найєм зазначив, що Гройсман просив узгодити кандидатуру Андрія Реви на посаду очільника МОЗ або Мінсоцполітики; а Олександра Саєнка – на міністра Кабміну.

«На ці умови не пішли. Наразі Гройсман відмовився від посади прем’єра. «Народний фронт» пішов думати», - додав депутат.

Окрім того, зі слів політика, Гройсман просив призначити Максима Нефьодова на посаду голови Мінсоцполітики (як альтернативу Реві), а Володимира Кістіона зробити віце-прем’єром.

Також Гройсман виступив проти кандидатур Віталія Ковальчука та Ігоря Райніна на посаду першого віце-прем’єра.

Перемовини щодо Кабміну відклали до ранку.

Зауважимо, що Володимир Гройсман до останнього часу був основним кандидатом на посаду прем'єр-міністра.

Раніше з'явилася інформація про те, що голова АП Борис Ложкін відмовився переходити на роботу в Кабмін. В Уряді Ложкіна може замінити хтось із його заступників.

До останнього часу першим віце-прем'єром мав стати саме Борис Ложкін. Глава АП, якого вважають головним переговорником Банкової з олігархами, мав в уряді Гройсмана відповідати за економічний блок: під його керівництво планували віддати три міністерства. Мінекономіки мала очолити нинішня заступниця глави відомства Айвараса Абромавичуса - Юлія Ковалів; Міненерго – депутат БПП з енергетичного комітету Ігор Насалик; Мінфін – серед інших претендентів називали заступника Ложкіна в АП Олександра Данилюка.

Нагадаємо, 10 квітня глава уряду Арсеній Яценюк оголосив про свою відставку.

Також ЗМІ повідомляли, що коаліцію можуть оголосити 12 квітня, а Кабмін оновлять на 80 %.

Однак, народний депутат від фракції БПП Максим Курячий вважає, що його колега Мустафа Найєм поспішив із заявою про відмову голови Ради Володимира Гройсмана очолити новий склад Кабміну.

Про це Курячий сказав в телефонному включенні «112» каналу в понеділок вночі.

«Справа в тому, що під час засідання фракції в обговоренні питань були і лунали різні емоції, одна з таких емоцій була: якщо не буде досягнуто певної угоди, якщо не буде командної роботи в майбутньому уряді, то Володимир Борисович Гройсман не зможе працювати в таких умовах, це природно і так повинно бути», - сказав політик.

Він також зазначив, що Гройсман крапки не ставив і процес триває.

Натомість, нардеп Вікторія Сюмар повідомила, що парламентська фракція «Народного фронту» негайно вимагає від партнерів нову кандидатуру на посаду прем'єр-міністра та інформацію про склад коаліціі, після того як стало відомо, що спікер Володимир Гройсман відмовився очолити Кабмін, - інформує ТСН.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
політолог Показати IP 11 Квітня 2016 23:48
Цей Кнур може думає що буде президентом
Лучанин Показати IP 12 Квітня 2016 00:19
А чого і ні? Розвісить бігмордів в вишиванках і в камуфляжі,лапши якоїсь навидумає і буде президентом
суддя Показати IP 12 Квітня 2016 06:45
Корито не дае спокійно спати....
Активіст Показати IP 12 Квітня 2016 07:40
Що вже все вкрали?Ото ми чудаків до влади привели.Хлопці небейте.
13111 Показати IP 12 Квітня 2016 09:06
Ми йдемо в Європу.... Під таким заголовком починається будь-яка значна кампанія. В даному випадку хочу сказати про облаштування в парку 900-чя Луцька лавками. Гуляючи в неділю по парку бачив обабіч стежок невеличку ямки, глибиною біля 30-35 см і діаметром біля 25-30 см. Спочатку думав, що це лишились ямки від підготовки до садіння дерев, аж ні. Йдучи сьогодні на роботу, побачив, що в цих ямках "забетоновані", якщо це слово можна застосувати, металеві конструкції, які нагадували основу під лавки, але ще без дерев'яних сидінь і спинок. І що кидалось в очі, то це те, що ці лавки мали стояти лише на двох ніжках. Як інженер і людина, яка досить багато зробила своїми руками, я був просто о***вший. Знаючи наших людей, така лавка простоїть максимум кілька місяців, і її просто вирвуть, з таким бетонуванням і такою конструкццією. До речі, дійшовши до виходу з парку на вул.Вороніхіна, побачив, що таки так, одна лавка вже лежала вирвана із своєї забетонованої "ямки". ПРОХАННЯ ДО ВОЛИНСЬКИХ НОВИН. Висвітліть дану подію і нехай, той м**дак, який іх замовляв і той, який повинен був контролювати встановлення - отримають все, що мають отримати згідно законів України і своїх посадових інстукцій. Це все робиться за наші гроші. А те п**дло, в нас на очах просто їх відмиває. Через півроку-рік, в міській раді знову будуть виділяти гроші на лавки, бо ці вже доламають. Не розумію нащо було придумувати велосипед (ставити лавки нової конструкції), в парку стоять вже лавки на 4-х ніжках років 5, а може і більше, і ще мабудь з 20 років простоять, чому не взяти та не поставити аналогічні лавки. А потім ми дивуємось, чого так погано живемо.
митяй Показати IP 12 Квітня 2016 10:47
он оказался не дурак.
Сераховичі Показати IP 12 Квітня 2016 15:18
ЦІ вінницькі " хлопці " ще не знайшли "потрібного" на голову ВЗради щоб рулити на трьох)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus