USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ігор Палиця розповів, скільки треба заробляти, щоб вистачило на життя*

12 Жовтня 2012 11:10
Кандидат в народні депутати України Ігор Палиця переконаний, що середня заробітна плата мусить бути хоча б 7-8 тисяч гривень на місяць, щоб українець і лучанин, зокрема, міг утримувати себе і своїх дітей.

Про це кандидат у народні депутати розповів під час зустрічі з колективом Волинської обласної клінічної лікарні 11 жовтня.

Як приклад Ігор Палиця навів медиків. Зокрема, розповів про свою знайому з Києва, доктора медичних наук, яка, за словами кандидата в нардепи, заробляє менше 2,5 тисяч гривень на місяць. «Я не повірив спочатку, що так може бути. А взагалі недопустимо, щоб такі речі в суспільстві існували. Не говорячи про доктора наук, я не уявляю, як тоді мають виживати прості лікарі і медсестри», ‒ зазначив він.

Вихід є, стверджує Ігор Палиця: збільшувати зарплати і в такий спосіб підвищувати рівень купівельної спроможності населення ‒ єдиний спосіб змусити економіку «працювати». «Якщо ви мене спитаєте, чи буде дешеве житло, я скажу, що ні, бо нічого дешевого немає. Людям треба дати можливість заробляти достойно і обслуговувати кредити. І тоді їм не треба буде розказувати про дешеве житло», ‒ висловився кандидат в народні депутати.

В цьому контексті він пояснив, якою, на його думку, має бути податкова система в Україні. Зокрема, зауважив, що пропонував колегам-депутатам взяти за основу Податковий кодекс Казахстану, бо той нібито на пострадянському просторі найефективніший, але раніше це буцімто нікому не було потрібно. «Я тепер хочу чітко відстоювати позицію, що податки, які відраховуються підприємцями різних рівнів – малого, великого, середнього бізнесу, відрахування з зарплати кожної людини не повинні перевищувати 15% заробленого. Я з 1990 року працюю і не пам’ятаю ще такого податкового тиску, який є в останні півроку в Україні. Це призвело до того, що вже півроку як призупинене все «зовнішнє» фінансування. Європейські й американські банки сьогодні не фінансують український бізнес. В них заборонено фінансувати нас, через те, що в нас не прозорий підхід до фіскального законодавства. Якщо ми фіскальне законодавство «відкриємо», до нас «підуть» інвестиції», ‒ переконаний Ігор Палиця.

Він також пояснив, що почати змінювати ситуацію вирішив у Луцьку, адже це його рідне місто, та оскільки охопити все одразу неможливо ‒ варто починати з малого. Наголосив Ігор Палиця, що благодійний фонд «Новий Луцьк», засновником якого він є, докладатиме зусиль для того, щоб допомогти лучанам жити достойно.

Нагадав Ігор Палиця, що фонд «Новий Луцьк» уже допомагав людям і буде допомагати робити це після виборів до ВРУ: «Ми повинні пропагувати здоровий спосіб життя, заняття спортом, і виховувати у людях правильне ставлення до вживання алкоголю, куріння». Це ще одна причина, чому Ігор Палиця вирішив зустрітися з колективом обласної клінічної лікарні, аби разом визначитися, як краще і ефективніше вирішувати питання профілактики захворювань.

Зауважив кандидат і про те, що фонд «Новий Луцьк» ось уже півтора року допомагає фінансово у вирішенні проблем з придбанням діагностичного обладнання. Що ж до обласної лікарні, то за кошти з «Нового Луцька», а це понад 500 тисяч гривень, для потреб закладу було також придбано нове медичне обладнання. Наразі, на переконання Ігоря Палиці, цей медичний заклад ще потребує фінансової допомоги на придбання витратних матеріалів, а також так зване «заохочення працівників», зарплата яких поки залишає бажати кращого. «Це треба робити обов’язково, і фонд готовий взяти на себе усі ці витрати», ‒ зауважив кандидат в народні депутати.

Також Ігор Палиця наголосив, що не вірить у розвиток так званих «індустріальних міст» і вважає потужним потенціал Луцька як туристичного і культурного центру. «Наше майбутнє, а я бачив цей приклад на розвитку «Буковелі», що з року в рік зростає кількість іноземців-туристів, які йдуть у «Буковель». Раніше їхали ми, сьогодні вони їдуть до нас. Тому ми проведемо анкетування, і кожен з вас зможе описати проблеми міста, щоб на основі цього ми зробили програму розвитку міста до 2020 року, і силами фонду, разом з міською владою і місцевими меценатами, почати потрохи вирішувати ці проблеми», ‒ пояснив Ігор Палиця.

Головний лікар обласної клінічної лікарні Іван Сидор своєю чергою відзначив, що лікуватися зараз дійсно дуже дорого, а діагностичне обладнання лише допомагає виявити хворобу, а от вилікувати її часто ‒ непосильне завдання для людини. Тому допомогу благодійного фонду «Новий Луцьк» вважає надзвичайно потрібною, насамперед, для пацієнтів лікарні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 32
Чеширский Кот Показати IP 12 Жовтня 2012 11:19
Игорь Петрович, на ваших предприятиях зарплата рабочих не менее 7-8 тыс. грн? Насколько мне известно, служащим и работникам ТзОВ "Скорзонера" платят намного меньше.
Сніжана Показати IP 12 Жовтня 2012 11:29
А чого до "областної" суватись? Міста мало? Ні одного кандидата в Україні нема з таким "розмахом! :) От як приперло в депутати! Побачите його діяльність після виборів, що тоді співати будете шановні?! :)))
Вася до Сніжана Показати IP 12 Жовтня 2012 12:30
Уважаемая у Вас очень мудрый комментарий.Скажите нам малообразованным людям за кого проголосовать?
Юля Показати IP 12 Жовтня 2012 12:15
Бачила,слухала.Але голосувати тепер за нього точно не буду...
Вася Показати IP 12 Жовтня 2012 12:27
Всем комментаторам-которые очень умны! У кого из других кандидатов есть больше хороших дел чем у Палицы?Назовите хоть одного!
Fantom до Вася Показати IP 12 Жовтня 2012 13:47
Уважаемый Вася, для того что бы делать хорошие дела совсем необезательно лезть в депутаты, он говорит про себя что бизнесмен, так пусть занимается бизнесом, зачем перется в ВР ? Да согласен, хороших дел для Луцка он сделал намного больше чем другие олигархи, но хорошего при своем депутатстве - НИЧЕГО! мало того, как занятому бизнесмену, ему некогда посещать заседания ВР, посему нужен ему только мандат, дающий неприкосновенность. Но делая хорошие дела для города, он заслужит намного большего уважения и славы без депутатсва, все жители будут благодарны, вот только "благодарность" по мнению "наших бизнесменов" в карман не положиш... Ничего личного, но уже тошнит от выборов...
111 до Fantom Показати IP 13 Жовтня 2012 20:19
ну то проголосуйте за "говоруна" якого небудь. який нічого не зробив доброго для Луцька зате жаба не давитиме що він багатий. А потім говорун перетвориться на Бондара - надію Луцька в помаранчеві часи. Самі знаєте ким він став. А палицю влада вже не зіпсує. він там був, і який буде ви зараз бачите
Гриць Показати IP 12 Жовтня 2012 12:41
Ну шо ви до нього пристали?Он на початку 90-х продав чоловік штани,а тепер всім допомагає! Розумахи,підіть продайте свої штани і допомагайте людям!
обєктивно Показати IP 12 Жовтня 2012 13:34
у Києві бабульки продали місто Черновецькому. а у нас освітяни і лікарі - Палиці? якщо б той Палиця дбав про вас, то чого ж у вас малі зарплати? адже Палиця у парламенті 5 років вже. і не просто в парламенті, а входить до складу більшості, влади. тобто міг би пролобіювати щось для народу. а так я бачу, що Палиці навіть вигідно що у вчителів і медиків малі зарплати. бо є багато бідних, яким можна давати подачки. відкрийте очі люди. не будьте лохами як кияни з гречкою Льоні Космоса.
ольга Показати IP 12 Жовтня 2012 13:40
Де був чотири роки тому? А зараз згадав про своє місто. Стид та позор. Коли вже понаїдаєтес?
Дмитро Показати IP 12 Жовтня 2012 13:54
Він думає. що вже всіх купив. Особисто я не голосуватиму за Палицю бо просто совість не дозволяє підтримувати особу, яка тупо купує голоси.
Вопросик Показати IP 12 Жовтня 2012 14:00
А в отстроенно-сожжонном универмаг, у работников будет зарплата 7-8 тисячь???
Михайло Показати IP 12 Жовтня 2012 14:14
Якби усі кандидати у депутати хоча б раз на чотири роки робили те що Палиця, то було б у нашій країні хоч щось позитивне! А нині, слава Богу, що хоч хтось (Палиця) робить, нехай і перед виборами, добро! Шановні громадяни і читачі, будьте розумними, за 21 рік незалежності України, ніхто й нічого хорошого нам не зробив, ні парламентарі, ні президенти, ні місцева влада. Давайте будемо шанувати тих, хто хоч щось робить для нас з вами!!!
Fantom до Михайло Показати IP 12 Жовтня 2012 14:39
Михайло, та я шаную і поважаю його добрі справи, якби не одне АЛЕ...
Вася до Fantom Показати IP 12 Жовтня 2012 15:12
Вот Вы так правилньо рассуждаете УВАЖАЕМЫЙ фантом,а что именно Вы сделали для города ЛУЦК-а ничего!!!Лучшеб помолчал чем бред писать
Fantom Показати IP 12 Жовтня 2012 14:18
ну і де мій коментар ??? де свобода слова ? Чи там буб хоч один матюк? га ? Я вас питаю модератори, беріть приклад з ВолиньПост, ато скоро зовсім спаскудиться видання, там коментарі зареєстрованих користувачів з’являються відразу. Якщо вони когось ображають, потім видаляються.
Баннед до Fantom Показати IP 14 Жовтня 2012 10:47
Нет тут свободы слова, тут банят если в комментариях против Палицы пишеш
Sergiy84 Показати IP 12 Жовтня 2012 14:49
Палиця перед виборами зробив багато для міста, цим самим він купив мій голос, тому з вибором я вже визначився!
пан Іван до Sergiy84 Показати IP 12 Жовтня 2012 15:07
а за скільки купив ? я також продам свій )))) грнивень за 500, на пиво ))
Чеширский Кот до Sergiy84 Показати IP 12 Жовтня 2012 15:10
Глупо, надо прокатить в этот раз, и он опять через пяток лет будет делать "багато для міста".
Я Показати IP 12 Жовтня 2012 15:19
Зробіть дорогу по кравчука!!!! Зробіть щось не лише для міста, але і для мешканців :)
Sergiy84 Показати IP 12 Жовтня 2012 16:18
"Зробив багато для міста" не подобається?! Тоді підкажіть, яким ще способом можна отримати довіру людей?! Варіанти з "а пагаварить" не розглядаються!
Чеширский Кот до Sergiy84 Показати IP 12 Жовтня 2012 16:40
Точно подметил, его болтовне никто не поверит, прогульщик и соглашатель. Остается только подкуп, неприкрытый и наглый.
meri Показати IP 12 Жовтня 2012 17:01
на мою думку, Палиця тільки зараз зрозумів наскільки важко живеться пересічному громадянину, як кажуть "краще пізніше ніж ніколи". Кожна людина робить помилки, але не кожна їх виправляє! Палицю потрібно поважати вже лише за те що він зрозумів та виправляє ситуацію допомагаючи хоть чимось, надіюсь в подальшій його діяльності буде ще багато прийнятих проектів та законів, які дійсно покращать наше життя, я за Палицю!
Юрій до meri Показати IP 12 Жовтня 2012 17:44
Якщо лікар добре лікує - нехай працює лікарем. Якщо бізнесмен вдало працює - нехай платить податки та займається тим, що виходить дуже добре. Судіть по людині із вчинків його. У Верховну Раду треба обирати тих, хто буде писати закони. Скільки законопроектів написав шановний Палиця? Його діяльність відзначилася у ВР здаванням картки для голосування, щоб нею користалися інші? То так і треба усвідомлювати, що ті, хто голосують за Палицю доручають йому здати свою картку відомій політичній силі в обмін на отриману гречку, а Палиця, як слухняний виконавець, що виконав свою місію, знову поїде розбудовувати Швейцарію і по приїзді звідти дивуватиметься розміром заробітної плати у своїх працівників.
Баннед до Юрій Показати IP 14 Жовтня 2012 10:49
Истинная правда
Бармалєй Показати IP 12 Жовтня 2012 17:27
Голосую за Федосюка
Олег Показати IP 12 Жовтня 2012 20:14
Так робити щось для когось, це передвиборча тенденція. Мабуть треба зробити вибори кожен рік, тоді заживемо. А от будувати сонячні годинники, які ніколи не побачать сонця, це тенденція наших можновладців і так званих очільників. Тупо, по дурному зате з апломбом.
антип Показати IP 13 Жовтня 2012 04:17
умом россию не понять)))
Баннед до антип Показати IP 14 Жовтня 2012 10:50
пока не выпито 0,5
Роксік Показати IP 15 Жовтня 2012 12:35
Чому наш народ такий заздрісний?.. Ви питаєте шо конкретно для людей зробив - невже ви не бачите шо практично кожен сотий в місті щось - та й отримав в допаомогу від І.Палиці - діти, що відпочили у Буковелі, студенти, яким платять іменні стипендії, школярі, які отримали спортзали, садочки, у яких асфальтувались подвір"я.... Цей список безкінечний - навіть якщо ця допомога тимчасова - навчіться бути вдячні і побачите, що вже завтра Вам буде легше. А ще краще почніть з себе - помагайте самі - бідній бабусі, якій не вистачає в магазині на молоко, дітям в садку, які в ходлодних приміщеннях і з казенною їдою - принесіть (батьки) для дітей печення, яблука, необхідний інвентар - просто так - адже няня не вартує 150грн в місяць. Робіть добро САМІ і не засуджуйте І.Палицю, бо до сьогоднішнього дня небуло жодної людини, яка б так масштабно допомагала всім верствам населення. А голос Ваш ніхто не купує, Вам просто допомагають!!!
Кандидат Лупан Показати IP 16 Жовтня 2012 08:44
Через два тижні він як увалить і зявиться через 4 роки перед виборами знову

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus