USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Конституцію змінювати не будемо, обстріли неприпустимі, – Зеленський жорстко відповів Путіну

7 Серпня 2019 14:54
Президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови з главою РФ Володимиром Путіним заявив про відсутність підстав вносити зміни до Конституції.

Про це повідомляє «Новое время» з посиланням на пресслужбу глави Української держави.

Зеленський наголосив, що захищатиме права всіх українців, незалежно від того, де вони перебувають, і для цього немає необхідності в вносити зміни до Конституції України.

Також Зеленський і Путін обговорили важливість неухильного дотримання встановленого з 21 липня режиму припинення вогню і розведення сил і засобів від лінії розмежування.

Президент України наголосив на неприпустимості повторення обстрілів на Донбасі, говорячи про загибель чотирьох військових 6 серпня.

Пресслужба президента України повідомила, що сторони домовилися про можливу зустріч лідерів країн нормандського формату (Україна – Німеччина – Франція – Росія). Робочі групи наразі напрацьовують документи для підписання на найвищому рівні.

Президенти України та Росії також обговорили процес розмінування в районі Станиці Луганської, необхідного для початку відновлювальних робіт і ремонту моста.

Крім того, йшлося про важливість діалогу в межах Тристоронньої контактної групи в Мінську (Україна – ОБСЄ – представники бойовиків).

Також під час телефонної розмови було обговорено питання обміну полоненими.

Раніше пресслужба Кремля повідомила, що під час телефонної розмови Путін висунув Зеленському умови деескалації ситуації на Донбасі: особливий статус для «ДНР» і «ЛНР» (саме це передбачає зміни до Конституції України), а також «виключити подальші обстріли українськими військами населених пунктів Донбасу, що призводять до жертв серед мирного населення».

Вранці 7 серпня Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Путіним – на наступний день після загибелі чотирьох українських військових на Донбасі. Президент України на брифінгу повідомив, що попросив главу Кремля «вплинути на ту сторону, щоб вони припинили вбивати наших людей». Зеленський також ініціює якнайшвидшу зустріч в нормандському форматі.

6 серпня четверо українських військовослужбовців загинули в результаті обстрілу в зоні операції Об’єднаних сил (ООС).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Волиняка Показати IP 7 Серпня 2019 15:21
говорили балакали - сіли заплакали
Небайдужий Показати IP 7 Серпня 2019 15:42
Запитання до преЗЕдента так стріляти чи не стріляти у відповідь?
Питанні Показати IP 7 Серпня 2019 16:21
Про що можна говорити з вбивцею?
Тяжко Показати IP 7 Серпня 2019 16:31
Уявити дзвінок сталіна до гітлера в період з 41 по 45.
Лучанин до Тяжко Показати IP 7 Серпня 2019 18:36
Невдалий приклад... Що пропонуєте?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus