USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцькі депутати ініціюватимуть повторні вибори у Кривому Розі

18 Грудня 2015 13:17
Звернутися до центральної влади стосовно призначення повторних виборів Криворізького міського голови, щодо результату яких тривають суперечки, хочуть у Луцькраді.

Проект рішення про підтримку звернення до Президента України та Верховної Ради щодо призначення повторних виборів Криворізького міського голови розглянули під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту 17 грудня.

Як повідомила секретар міської ради Юлія Вусенко, коли розпочалися вибори міського голови, були не готові до того, що кандидат, який представляє «Самопоміч», буде у другому турі.

Розрив між Юрієм Вілкулом, який представляє «Опозиційний блок», та кандидатом від «Самопомочі» Юрієм Милобогом становить приблизно 700 голосів, які були отримані на спец дільницях, звідки дуже довго довозили протоколи. Оскільки у Кривому Розі дуже сильно вкорінена влада представників колишньої Партії регіонів (до яких належить Юрій Вілкул), домогтися справедливості у місцевій виборчій комісії не вдалося. Протягом трьох тижнів поспіль у місті відбуваються масові мітинги.

Зі слів Юлії Вусенко, попередньо всі фракції парламенту підтримують ідею закону про перевибори, втім, попередня домовленість не означає результат. Автори звернення наполягають на чесному волевиявленні мешканців Кривого Рогу, закликаючи представників всіх політичних сил довести, що Майдан стояв недаремно.

«Так звана «перемога» була досягнута шляхом 100-відсоткового голосування на спецдільницях, а також аномальною явкою та високим результатом лише в одному з районів Кривого Рогу.

Після оскарження результатів виборів кандидатом від Об’єднання «Самопоміч» суд встановив порушення та зобов’язав районні виборчі комісії в місті розглянути відповідні скарги, згідно з результатом чого необхідно провести перерахунок голосів.

Однак, як з’ясувалося після зміни складу територіальних виборчих комісій, такий перерахунок провести в легітимний спосіб неможливо, оскільки бюлетені та виборча документація не зберігалася належним чином, що допускала до них зовнішнє втручання.

Ці факти були підтверджені також тимчасовою слідчою комісією, створеною Верховною Радою України для перевірки обставин порушень на виборах у Кривому Розі. Проміжний висновок підтверджує, що у Кривому Розі були допущені суттєві порушення та неможливо встановити реальне волевиявлення виборців.

7 грудня 2015 року Криворізька міська виборча комісія прийняла рішення про неможливість виконати вимоги законодавства, а саме здійснити повторний підрахунок голосів, та звернулася до Верховної Ради України про призначення повторних виборів Криворізького міського голови», - йдеться у зверненні.

Члени комісії підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 18 Грудня 2015 13:44
"Звернутися до центральної влади стосовно призначення повторних виборів Криворізького міського голови, щодо результату яких тривають суперечки, хочуть у Луцькраді." - а чем им не нравятся результаты выборов в Кривом Роге, и какое право они имеют в это дело влазить? Естественно, если не учитывать того, что в Кривом Роге проиграл Свидомит.
11 Показати IP 18 Грудня 2015 13:52
ееееееееееееееееееей..................депутати..........ви в Луцьку а не в Кривому Розі...займітесь питаннями міста........а не політикою...................ото чудять....
Леонід Показати IP 18 Грудня 2015 13:58
А до ООН Луцькрада не хоче звернутись?По-перше: це звернення нічого не змінює,по-друге: що в Луцьку вже все зроби?
лучанин Показати IP 18 Грудня 2015 14:39
Навибирали,тепер терпіть мовчки і тіштеся,сопучи в дві дірки.
ВОВК Показати IP 18 Грудня 2015 20:36
луцькі дупитати беріть лопати і валіть ЛУЦЬК прибирати. А в Кривому Розі на вас хотіли нас......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus