USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцькі депутати - на захисті прав побитої журналістки

30 Травня 2013 16:35
Депутати Луцької міської ради підтримали заяву, згідно з якою вимагають провести розслідування факту побиття журналістів під час акції «Вставай, Україно!», що відбулася 18-ого травня у Києві.

Про це стало відомо під час другого пленарного засідання 41-ї сесії Луцької міської ради 30-ого травня.

Проект рішення озвучив депутат Андрій Калахан: «…Вимагаємо провести справедливе розслідування подій 18 травня 2013 року, виявивши не лише виконавців, а й справжніх організаторів провокацій та перешкоджання журналістській діяльності. Вимагаємо покарати представників органів внутрішніх справ, які своєю бездіяльністю сприяли здійсненню злочинів…».

Утім, не всі обранці луцької громади підтримали проект рішення у такому вигляді, як запропонував Калахан. Так, депутат Анатолій Бірюков зауважив, що з тексту треба забрати вислів «спровокованої бойовиками Партії регіонів».

Водночас бютівець Василь Гриб, який брав участь в акції «Вставай, Україно!» 18 травня намагався присоромити колегу: «Ви зрадник партії «Батьківщина». Соромно. Ганьба. Ви захищаєте режим. Я був у Києві і там був тисяча ОМОНу так і чекали. Фашистів вони шукали…».

Зрештою, з 29-ти депутатів, зареєстрованих у сесійній залі, підтримали звернення 26 обранців громади.

Зауважимо, нещодавно волинські журналісти звернулися до Міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка зі схожою заявою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus