USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Луцькі депутати кажуть, що не бояться телекамер

22 Березня 2011 17:20
Депутати міськради не проти, щоб їх знімали «з-під столу» та з «під-спідниці».
Про це 21 березня йшлося під час засідання депутатської постійної комісії з питань отримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики і регламенту.
Нагадаємо, що на одній із сесій Луцької міської ради депутат Андрій Осіпов запропонував проект рішення, який мав би зобов’язати журналістів уникати «явно недоречних моментів, ракурсів і провокацій» під час транслювання засідань сесії.
«Це абсолютно ніяка не цензура. Це нагадування про нормальне людське спілкування», - переконаний депутат.
Проте колеги не підтримали Андрія Осіпова, зауваживши, що журналісти й так ніколи не порушували норм етики щодо транслювання засідань.
Секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт порадив «ставитися обережно до всіляких «заборон» для журналістів».
«У них є журналістська етика і вони цього допускати й так не будуть. Я думаю, що це їхнє право, що вони хочуть знімати і як вони будуть знімати», - зазначив Пустовіт.
Депутат Богдан Шиба взагалі висловив дуже категоричну позицію: «Регламент діяльності міської ради немає жодного відношення до журналістів. Тому ми не можемо приймати таких рішень. Нехай дивляться, що ми їмо. То ж ми їмо не бутерброди з ікрою, а таку ж їжу як і звичайні люди», - сказав Шиба.
Головним «каменем спотикання» став пункт 3 проекту рішення: «При здійсненні транслювання пленарних засідань ЗМІ повинні неухильно дотримуватись вимог Закону України «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації», а також уникати явно недоречних ракурсів (ситуацій), не утворювати провокацій, уникати транслювання під час перерв, у місцях відпочинку, прийняття їжі тощо».
Після жвавого обговорення проекту Андрій Осіпов все ж погодився не наполягати на третьому пункті проекту рішення. Однак у рішенні залишилися пункти щодо акредитування ЗМІ, обмеження та заборони транслювання, надання дозволу для постійної трансляції на радіо чи телебаченні.

Щодо них рішення буде прийнято на засіданні сесії міської ради 23 березня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Хохма Показати IP 22 Березня 2011 21:22
А може Осіпов під час перерв не їсть, а лише п'є?
cc 20 Показати IP 22 Березня 2011 21:57
Осіпов забув, що не можна висувати розумних речей. Їх ніхто не зрозуміє, не оцінить і всеодно перебрешуть і спаплюжать. Простіше треба, так щоб зрозумів загал. Речення треба писати такі яби їх не можна було тлумачити двояко... Доречі Андрій Осіпов, щось ви дуже активні, вам що більше усіх треба, спіть собі тихенько на сесіях! Чи може ви думаєте що щось можете змінити ???
петя Показати IP 23 Березня 2011 10:43
осіпов, ти вже задовбав усіх. скрізь вискакуєш, "як пилип з конопель" ,може досить?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus