USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцькраді радять змінити регламент

17 Травня 2011 13:49
До луцького міського голови Миколи Романюка звернулися з рекомендаціями та пропозиціями, які могли б покращити рівень публічності та відкритості діяльності Луцької міської ради та її виконавчих органів.

Такі рекомендації надав регіональний представник ГМ ОПОРА у Волинській області Михайло Шелеп.

Як повідомив Шелеп, рекомендації були напрацьовані в рамках Кампанії громадського демократичного моніторингу, під час якої спостерігачі ОПОРИ відслідковували перші кроки новообраної влади.
Зокрема, було проаналізовано Регламент Луцької міської ради та Регламент роботи виконавчого комітету та виконавчих органів Луцької міської ради.

Так, на думку представників ГМ ОПОРА у Волинській області інформація про результати голосування депутатів міської ради та база даних всіх рішень, що приймаються органами місцевого самоврядування Луцька повинна бути доступною широкому колу громадськості, а робота виконкому має будуватися на принципі врахування усіх позицій його членів, в тому числі й позиції «утримався».

Ці та інші пропозиції були оформлені у зверненні Михайла Шелепа на ім’я луцького міського голови Миколи Романюка та секретаря Луцької міської ради Григорія Пустовіта.

Громадські спостерігачі планують і далі працювати у напрямку моніторингу роботи органів місцевого самоврядування Луцька, зокрема аналізувати рівень прозорості дій влади та залучення громадськості до процесу прийняття рішень, а також міру дотримання і виконання передвиборчих програм і обіцянок.

Загальний перелік рекомендацій ГМ ОПОРА:

Луцькій міській раді

1. Внести зміни в статтю 24 Регламенту Луцької міської ради (Сесійна форма роботи Ради) в якій записати, що
«Результати відкритого голосування депутатів «В цілому» з усіх питань порядку денного обов’язково оприлюднюються на офіційному веб-порталі Ради, як додаток до тексту рішення Ради. Також результати голосувань видруковуються і видаються за вимогою керівникам депутатських груп і фракцій, головам постійних депутатських комісій, головуючому на засіданні, депутату, Секретарю Ради, а також по закінченню пленарного засідання на прохання акредитованих представників засобів масової інформації».

2. Внести зміни в статтю 29 Регламенту Луцької міської ради (Підготовка питань, що вносяться на розгляд Ради) в якій записати, що

«Не пізніше як за чотири дні до відповідного пленарного засідання, а у виняткових випадках та у випадках, передбачених Регламентом, – не пізніше як за день до пленарного засідання відділ секретаріату міської Ради забезпечує можливість ознайомлення громадянам з проектами рішень та обгрунтовуючих матеріалів до них шляхом їх розміщення на офіційному веб-порталі Ради».

3. Внести зміни в статтю 44 Регламенту Луцької міської ради (Набрання чинності рішень Ради) в якій записати, що

«Усі рішення Ради нормативно-правового характеру опубліковуються на офіційному сайті Ради та в інший визначений спосіб не пізніше як у 5-денний термін після їх прийняття».

4. Відділу секретаріату міської Ради щоквартально оприлюднювати на офіційному веб-порталі Ради статистичну інформацію про результати роботи депутатів, зокрема про пропуски депутатами сесій, про кількість депутатських запитів та запитань поданих кожним депутатом, про кількість питань розглянутих на засіданнях постійних комісій та пленарних засіданнях Луцької міської ради.

Виконавчому комітету Луцької міської ради
5. Внести зміни в статтю 5.25. Регламенту роботи виконавчого комітету та виконавчих органів Луцької міської ради в якій записати, що

«Усі рішення Виконавчого комітету ухвалюються голосуванням шляхом підняття рук.

6. Внести зміни в статтю 5.31. Регламенту роботи виконавчого комітету та виконавчих органів Луцької міської ради в якій записати, що

«Усі рішення виконкому опубліковуються на офіційному сайті Ради протягом 5-ти робочих днів після їх ухвалення».

7. Внести зміни в статтю 5.33. Регламенту роботи виконавчого комітету та виконавчих органів Луцької міської ради в якій записати, що

«В протоколі вказується:
- результати голосування по кожному питанню порядку денного з вказанням кількості проголосувавших «за», «проти», «утримався».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus