USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Луцький міський голова саботує декомунізацію

26 Лютого 2016 17:03
Оскільки мер міста Микола Романюк досі не видав розпорядження про перейменування вулиць, назви яких пов’язані з комуністичним минулим, у саботажі закону про декомунізацію його звинувачує представниця Інституту національної пам’яті.

Про це йшлося під час засідання міської ради з питань впорядкування назв вулиць міста Луцька 26 лютого.

Голова комісії Юлія Вусенко зазначила, що Луцьк, на жаль, є одним з останніх міст, де відбуваються процеси декомунізації. У протоколі засідання робочої групи від 6 жовтня 2015 року йдеться про рекомендацію комісії з впорядкування назв вулиць у Луцьку перейменувати низку вулиць.

Так, пропонували перейменувати вулицю Володарського – на Дмитра Шумука, Ванди Василевської – на Володимира Прокопчука, Вацлава Воровського – на Лобачевського, Фурманова – на Теплу (стара назва вулиці), Бойка – на Низинну, Коротченка – на Миколи Куделі, Макаревича – на Дмитра Йовзика (героя АТО), Ольги Коцько – на Євгена Сверстюка, Жовтневу – на Хмільну (давня назва), провулок Червоноармійський – на провулок Повстанський.

Під час сьогоднішнього засідання деякі з цих пропозицій врахували члени комісії з питань впорядкувань назв вулиць.

Як зауважила представниця Інституту національної пам’яті Леся Бондарук, вказаний протокол мав би бути ухваленим розпорядженням міського голови до 21 листопада. Відповідно до законодавства, якщо до цього терміну міські ради чи міські голови не здійснять перейменування, це повинні зробити голови облдержадміністрацій.

Натомість, Микола Романюк ані до 21 листопада, ані до 26 лютого не спромігся видати такого розпорядження. Отже, такі дії міського голови вона назвала саботажем виконання закону про декомунізацію і тепер, відповідно до закону, Володимир Гунчик зобов’язаний перейменувати вулиці Луцька, пов’язані з комуністичним минулим. Долучитися до процесу декомунізації міського голову проситимуть від імені робочої групи знову.

Депутат міськради Григорій Пустовіт наголосив, що декомунізація є поверненням до українського простору, тож він просив не обмежуватися перейменуванням вулиць, названих на честь комуністичних діячів, а знайти місце для увічнення пам’яті українських діячів культури, перейменувавши вулиці, названі на честь, наприклад, російських письменників, які ніколи не бували в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
бо Романюк Показати IP 26 Лютого 2016 17:08
мабуть думає де взяти кошти і скільки це буду вартувати бюджету міста! і що -це головна проблема в наш час!!
Лучанка до бо Романюк Показати IP 26 Лютого 2016 18:51
де ті люди живуть? Можливо на якійсь інший планеті у Всесвіті, раз гадають, що декомунізація вулиць в країні, котра не знаходить грошей навіть на соціально незахищених, - це завдання номер 1. Пропоную декомунізаторам, якщо вже їм так пече це питання, віддавати левову частину своєї зарплатні на цю справу. СВОЄЇ ЗАРПЛАТНІ, а не грошей, котрі людям потрібні у більш важливих сферах!!!
АС до Лучанка Показати IP 26 Лютого 2016 20:17
Відкрийте очі в бар не зайдеш, дорогу не перейдеш потік машин,на базарі в магазині тіснява де ці ваші несщасні? Вулиці перебудувати і комуняк Романюків повиганяти це завдання номер один поки не зробим життя гірше буде
Лучанка до АС Показати IP 26 Лютого 2016 20:51
А Ви з якого дуба рухнули? Ви рахуєте, що немічні люди або зовсім нерухомі, соваються по барах? Ви їх не бачите, бо їм навіть вийти немає як , на чому і куди. Ви в курсі скільки коштує зараз лікування або засобьи для пересування? Ні, не авто, а навіть ходунки, не кажучі про інвалідні візки...Може краще їм допомогати, а не вулиці перейменовувати? Може краще покаліченим воякам АТО ці гроші дати? НЕ думали ніколи: на які грошики цим людям лікуватись?Чи для Вас це вже теж не люди?
Анонім до бо Романюк Показати IP 27 Лютого 2016 08:45
А що ви хотіли від старого комуняки
до ас Показати IP 26 Лютого 2016 21:06
повиганяти всіх!!
Петро Показати IP 27 Лютого 2016 08:25
Текст повідомленняпотрібно прибрати з вулиць Луцька всю комуністичну гидоту,гроші брати з друзів Романюка які жиріють в Луцьку!
таки так Показати IP 27 Лютого 2016 10:58
пришиблені депутати з водою і дитину викинуть бо не розуміють і не відділяють "совєтскоє" російського! губошльопи!
тим Показати IP 27 Лютого 2016 14:32
дармоідам аби за що голосувати не думаючи .що любе рішння потребує коштів! і не путайте совітське і російське! в школу треба було ходити і навчатись а не курити на перервах!
ВОВК Показати IP 27 Лютого 2016 19:34
Хмільна це діло. Бойка на Пропойка. ВОЛОДАРСЬКОГО НА Волоцюжську. Василевської на Закусочну. Коцько на Самогонну.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus