USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Люблін обурений героїзацією Бандери в Луцьку. Документ

30 Березня 2012 23:53
Рада міста Любліна обурена героїзацією ОУН-УПА та дивізії СС «Галичина» у містах-партнерах: Луцьку, Львові та Івано-Франківську. Депутати вимагають, у тому числі і від влади облцентру Волині, вшанувати мирне населення, яке, на думку польської сторони, загинуло від рук українських націоналістів під час «Волинської різанини» у 1943-44 роках.
Про це повідомляє радіо Люблін.
Люблінські депутати під час сесії одноголосно ухвалили заяву у «справі винищення людей на Волині у 1943-44 роках».
«Переймаючись історичною пам'яттю і взаємною співпрацею між нашими громадами, Рада міста Люблін звертається із закликом до органів самоврядування партнерських міст Любліна: Луцька, Львова і Івано-Франківська про ставлення з повагою до пам'яті поляків, а також українців, євреїв, вірмен і чехів, вбитих на Волині 1943-44 роках підрозділами ОУН-УПА, а також дивізії СС «Галичина», - йдеться в документі.
«Взаємне партнерство, співпраця і дружба, на які впродовж багатьох років ми працюємо, не можуть базуватися на відсутності однозначної, критичної оцінки злочину і бузувірства, скоєних щодо беззахисного цивільного населення. Повага перед нашою спільною, інколи дуже складною, історією, а також шана, віддана нашим вбитим співвітчизникам, - це один із фундаментів подальшої плідної співпраці між нашими містами і громадами. Усіляка форма прославляння організаторів такого злочину, як винищення безневинного населення Волині, … має бути засуджена нашими українськими партнерами», - вважають депутати Любліна.
Отож Рада міста вимагає, аби «східні партнери» дали оцінку, яка би засуджувала «Волинську різанину» та її винуватців.


Нагадаємо, перед тим міськрада польського містечка Замостя офіційно засудила рішення Луцької міськради про визнання Почесним городянином Луцька провідника ОУН Степана Бандери.
Натомість Луцька міськрада 28 березня офіційно окреслила власну позицію щодо цього рішення. Луцькі депутати розцінили його як «втручання у внутрішні територіального органу самоврядування».
Довідково:
За даними Вікіпедії, Волинська трагедія ( «Волинська різанина») – обопільні етнічні чистки українського і польського населення здійснені Українською Повстанською Армією та польською Армією Крайовою за участю польських батальйонів шуцманшафту та радянських партизанів у 1943 році під час Другої світової війни на Волині.
Складова багатовікового українсько-польського протистояння на західноукраїнських землях – Волині, Галичині, Холмщині, Підляшші, Надсянні, Лемківщині.
В традиційній польській історіографії тенденційно сприймається як етнічна чистка винятково польського населення; в українській – як «дія у відповідь» на звірства поляків щодо українських цивільних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 53
тиць-здиць Показати IP 31 Березня 2012 00:12
...Депутати вимагають, у тому числі і від влади облцентру Волині... Jestem dziadem, ale honorovym! В И М А Г А Ю !!!
ВО Свобода Показати IP 31 Березня 2012 00:49
Я теж обурений (((
бу Показати IP 31 Березня 2012 00:58
бандера уже давно не герой украины.
111 Показати IP 31 Березня 2012 09:01
шо занадто то не здраво. переіменували вулицю - ну хай буде, тільки треба було котрусь з нових так назвати щоб менше незручностей. памятник захотіли - ставте за свої кошти або кошти спонсорів, а не за народні. і людей би спитали де вони його хочуть чи вірніше не хочуть бачити. почесний громадянин - воно нібито і дешево... але постать неоднозначна в політиці, і треба було б зважити всі за і проти... крім сусідів багато лучан проти такого співгромадянина. і що він конкретно для Луцька зробив? відбив його в поляків чи у совєтів? На відміну від Шухевича він все-таки радикал-терорист, як не крути...
Гнат Показати IP 31 Березня 2012 09:12
і я повністтю погоджуюсь з Любліном. Бандера і його оточення вбивці
йолка Показати IP 31 Березня 2012 09:31
у польщі на кожному кроці стоять памятники головорізам з армії крайової. яке їх псяче діло, кого героїзують в україні?
111 до йолка Показати IP 31 Березня 2012 18:40
+ 100!!!
Лучанин до йолка Показати IP 31 Березня 2012 23:11
Яке діло? Поки ми хочемо мати з них якусь вигоду ми повинні зважати на їх вимоги. А Ви в даному випадку хочете розірвати будь-які дипломатичні стосунки. Треба щоб ми спочатку розібрались що саме нам потрібно!
до Лучанина до Лучанин Показати IP 2 Квітня 2012 08:12
а що поляки можуть дати, або чим вони нам можуть допомогти?
Віктор до до Лучанина Показати IP 6 Серпня 2016 07:06
а може маєте бажання стіну ще й по Бугу будувати і як московія кричати про нашу міць та самодостатність ...країна і так у повній економічно-політичній дупі, але ж ще певно варто з Польщею (читаєм Євросоюзом!) поср*тись???!
не лучанин Показати IP 31 Березня 2012 10:36
Розглядаючи, а, точніше, даючи оцінку даній події слід виходити з того, що на відміну від українських депутатів з їх розмаїтополітичними цілями та вподобаннями (зумовленими далеко не державницькими інтересами) польські депутати ЗАВЖДИ діють на користь Польщі. Абсолютно праві панове депутати з Любліна, молодці.
Совість Волині Показати IP 31 Березня 2012 10:37
Героизация откровенных нацистов - это нонсенс и в европейском сообществе, да и во всём цивилизованном мире! Идею "Самостійной України" по совету "партнёров" из абвера Бандера и Ко просто эксплуатировали как сейчас Тягнибок и Ко. Впрочем как и щира украинка ККапительман она же Григян она же Тимошенко... А цель у Бандеры и Ко была банальна как для мини-фюрера того време - это безграничная власть над украинским народом! И под этим соусом и вешали лапшу, что Донцов, что сам Бандера, что капитан фашистской армии СС Шухевич. Вся эта незатейливая компания просто провоняна фашизмом и трупным ядом убитыми их руками нивчём ниповинных людей как других национальностей так и самих украинских селян и православных свещенником и митрополитов...
ANT до Совість Волині Показати IP 31 Березня 2012 11:35
Читаєш написане цим паном, - і таке враження що він живе в "парку юрського періоду" ще з динозаврами і мамонтами. Відразу видно що "гомо-совєтікус". Все життя вам вбивали в мозги що НАТО враг, Бандера бандіт: русскіє браття-Лєнін гєрой. Ви вигляньте у вікно-яке тисячоліття на вулиці? А вм якими шаблонами мислете? Ви як єфрейтор в армії: вже не рядовий, але ще не сержант:вже Совєтского Союза немає, але ви ще не українець. Запитайте поляків скільки їхня АК знищила українців?!Вони не скажуть,-а своїх поіьенно памятають: А ВИСВОЇХ??????
Патріот до ANT Показати IP 31 Березня 2012 20:54
А він не пан, він підпанок, грязь москви.
просто_поц до Патріот Показати IP 1 Квітня 2012 16:46
Точніше ,"підніжок грязь москви"
Кіндрат до просто_поц Показати IP 3 Квітня 2012 00:50
А Ви хто його обсир..є є Гітлерівські нацисти
AntiUkr Показати IP 31 Березня 2012 10:38
В одному из своих постов г-н Ватащук заявил: "Я давно спостерігаю за Вашими дописами, які часом є відверто провокаційними." Абсолютной международной провакацией со стороны редакции является сообщение:"Люблін обурений..." Во превых-С. Бандера не является ""Героем Украины(решение суда). В данном случае не имеет значения-согласны вы с этим решением или нет. Т.е. это является нарушением Закона Украины "Про информацию". Вовторых - Героизация националистов противоречит и международному законодательству. Я думаю для редакции не является неожиданностью, что ссылку на эту страничку "ВН" я уже отправил в ряд изданий с припиской "Оголтелая националистическая камания на западной украине" Для польских изданий я добавил список сотрудников редакции и "допысувачив"-зарегестрированных пользователей (тех кого знаю) интернет ресурса.
AntiAntiUkr до AntiUkr Показати IP 31 Березня 2012 14:43
Братишка AntiUkr! Твай руссский ум так и прёт на зло жидабандеравцам. И главнае шта ты есть реинкарнацией нашега русссскава хироя Павлика Марозова. Маладец шта застучал всех и всем. Эта па нашему па Павликамарозавски. Я чустваю шта ты не тока руссские лапти нюхаишь, а имеешь ищо какиита руссские секреты. Хачу саапщить тибе ищо адну интиликтуальную руссскаю новасть. Стоунхеднж в Англии пастроили наши руссские зодчие. Эта ещё адна пабеда над жидабандерацами. Будишь празднавать пей тока русссскую водку. По мнению таких же как и мы с табой учёных Урюпинскава университета русссских наук руссская водка приносит прасвитление.
Фанат до AntiUkr Показати IP 31 Березня 2012 23:40
"Героизация националистов противоречит и международному законодательству". Поясни,хто такий націоналіст?
Холмщак Показати IP 31 Березня 2012 11:00
А невинно убієнні жентви спалених сел Сагриня, Ласкова та депортовані українці з терен Холмщини, Підляшшя, Лемківщини, Бойківщини то чому про це мовчать Поляки хай розкажуть якнищили мирне населення на цих колись українських територіях. Це тисячі українців, чому про це ніхто з них не каже ніби цього ніколи не було!!!!
Гнат Показати IP 31 Березня 2012 11:07
мій коментар відалили - ВН!!!! Бандера убивця!, це моя думка!
ANT Показати IP 31 Березня 2012 11:18
Біда наша в тому, що ми ще залишаємось на рівні "Гомо-совєтікус": НАТО - враг, Бандера - бандіт; русскіє - братья, - Лєнін молодєц. Ви в якому тисячолітті живете?. Той пан зі сталінським порьоетом точно щ в "Парку юрського періоду" з динозаврами і мамонтами. А про те, що робила "армія крайова" з українцями ви поговорити не хочете??? В Польщі про кожного вбитого в тій різні все задокументовано, а у нас про забитих поляками ви щось чули??? І не бажаєте чути. То які ви українці? Ви як єфрейтор в армії: Вже не рядовий - але Ще не сержант. Ви вже не в СОВЄТАХ, але ще не УКРАЇНЦІ.
Чоткій пацанчег Показати IP 31 Березня 2012 12:32
Совість Волині, AntiUkr, скіко Ригіони платять за роботу форумним тролем? Я теж би влаштувався, якщо зарплата хороша. А то на заводі плятять не дуже, робота важка, а тут на форумі пи..діти - не мішки ворочати. Короче, куди скидати резюме?
Совість Волині до Чоткій пацанчег Показати IP 31 Березня 2012 16:55
Судя по твоему коментарию тебе и работать не надо, в липинах группу сразу датут. Живи ниочём не думай, тебе это вредно.
AntiAntiUkr до Совість Волині Показати IP 1 Квітня 2012 10:00
Превед братишка AntiUkr! Хачу па ходу паздравить тибя с ачередной пабедай русссскава мира. Учёные Урюпинскава университета убидительна даказали шта в Липинах есть русссский дух, там Руссссью пахнет. И шта теперь жидабандеравцы на эта скажут. Пусть знают: Липины - эта тоже русссский мир! Целуй русссскую берёзу!
Soldier of fortune Показати IP 31 Березня 2012 14:31
Бандера- ГЕРОЙ УКРАЇНИ! Хто проти - той ВОРОГ УКРАЇНИ!
Вольдемар до Soldier of fortune Показати IP 31 Березня 2012 16:30
Та ну нах.
Лучанин до Soldier of fortune Показати IP 31 Березня 2012 23:20
От в тому то і вся проблема, що України в нас різні виходять... В нормальних крїнах, якщо такі, розриваючі на шматки країну, питання і не знімаються взагалі, то відкладаються на певний, часто-густо невизначений термін. Коли одна людина вбиває іншу, то в одній сім'ї цей вбивця герой, а от в іншій невже теж?
Вольдемар до Лучанин Показати IP 1 Квітня 2012 07:58
Золоті слова. Краще й не скажеш.
КНЯЗЬ Показати IP 31 Березня 2012 16:41
Чому ж скільки д...нів як би мені дали таку владу зарас я б тоже перебив би тисячі народу потрібно відділяти погане сімя від доброго а бандера воював за україну як і тисячі наших хлопців колись і більшість полягли за вас п...рів а ви їх нациками називаєте будьте ви всі прокляті хто так думає
AntiAntiUkr до КНЯЗЬ Показати IP 1 Квітня 2012 10:09
Превед братишка AntiUkr! Ты и дальше миня приятна удивляишь мощой саева руссскава духа. Ты ищо и па ихнему умеешь писать. Лиха ты придумал. Эта па нашему па русссски! Хачу саапщить тибе аб ачередной пабеде русссскава мира. Учёные Урюпинскава университета убидительна даказали шта Польша - эта та же Рассссия тока испорченая жидобандеоавцами. Но сичас Польша вирнулась в русссский мир. Вазвращение блуднава сына как сказал Пётр І встречая Малюту Скуратава в публичнам доме в Галандии. Эта май каламбур такой. Целуй русссскую берёзку!
Совість Волині Показати IP 31 Березня 2012 17:03
Украина - это не только инфицированая нездоровым национализмом уже тесно сплетённым с украинским шовинизмом Донцова. Украина пока, это и русскоязычный юго-восток где проживает 70 % жителей страны. Тка, что не надо пытаться играть первую скрипку, не выйдет. Как экономист хочу напомнить, что сейчас правит балом "доллар", а так как западноукраинские области ИСКЛЮЧИТЕЛЬНО дотационны, т.е. являются "чемоданом без ручки" для Украины. То, как вы господа бандеровцы не психуйте, а ваше мнение будет навсегда мнением меньшинства, т.е. не обязательно для выполнения. Это так и останется вашей "несдійсненой" мечтой которой никогда не суждено сбыться. К великой радости всего прогрессивного человечества, ибо у вас нет ни гордости ни великого чувства самопожертвования ради своей Родины...
некацап до Совість Волині Показати IP 31 Березня 2012 21:00
то й вали в свою к...пію, безсовість Волині, бо тут ти "тоже меньшинство".
Совесть России до Совість Волині Показати IP 1 Квітня 2012 15:28
Да здравствует товарищ Сталин, уничтоживший десятки миллионов русских людей?
Здрасте Показати IP 31 Березня 2012 17:18
Пшекі одноголосно послали Західну Україну нах. А наші дупи знову напишуть ..зважаючи на нашу багаторічну співпрацю... Не важливо яке в мене ставлення до Бандери, а важливо щоб Українці не дозволяли нікому сунути свого носа в нашу хату.
Лучанин до Здрасте Показати IP 31 Березня 2012 23:22
А Ви спочатку задумайтесь кому та співпраця потрібна?
AntiUkr Показати IP 31 Березня 2012 20:34
Это чей "КНЯЗЬ пе...ла". Князь волынский пи...юк Луцкий. Это как там у тебя:"більшість полягли за вас п...ів". Свеженькая цитатка. Свежачок:"як би мені дали таку владу зарас я б тоже перебив би тисячі народу" А вот это диагноз-нациофреник в стадии оранжево- свободовсого об...ния
Досить Показати IP 31 Березня 2012 20:40
Досить втручатись у справи чужої країни.
Геша Показати IP 31 Березня 2012 20:59
Совки москальсікі навіть українською постять, аби зробити видимість, що українці проти Бандери... НІ чого у вас не вийде, собаки. Луцьк за Бандеру!
А я проти! до Геша Показати IP 1 Квітня 2012 15:47
Бандера - штучно придуманий герой
vlad Показати IP 31 Березня 2012 21:59
Коментарі це відповідь, чому ми так живемо.
AntiUkr Показати IP 1 Квітня 2012 12:14
Мирославу Ватащуку. Мой пост вы отредактировали, а в цитированном "Князь" оставили без сокращений. Цитата:"за вас п...рів". Это не двойные стандарты-это элементарный непрофессианализм.
логіка Показати IP 1 Квітня 2012 15:46
раІсІя і польша невдоволина... однозначно герой
Лучано Показати IP 1 Квітня 2012 16:18
Це що за тусовка коментаторів-дибілів?
просто_поц Показати IP 1 Квітня 2012 16:54
Шановні , невже вам не зрозуміло , що AntiUkr та Совість Волині ---- це ... брати канановічі . Вони навмисне нас провокують , тому перед ними не варто сіяти бісер , вони ж навіть не свині...)))))
Мирослав Ватащук до просто_поц Показати IP 1 Квітня 2012 17:33
Попередження користувачу просто_поц. Образи у коментарях заборонені Правилами коментування. В разі повторного порушення буже застосовано бан.
Soldier of fortune Показати IP 1 Квітня 2012 17:49
Вибачте, п. Редактор, не баньте, будь-ласка, але провокаторам і справді не місце на Волині. Це - просто спецслужби московські не сплять і присилають таких камсамольців. Хоча, Нехай живуть собі, та повітря ж псують постійно, я сумніваюсь, що їх "інтелектуальні викиди" враховано Кіотським протоколом.
просто_поц Показати IP 1 Квітня 2012 19:11
Вдячний Soldier of fortune !
AntiUkr Показати IP 1 Квітня 2012 21:26
Повторяю цитату от КНЯЗЬ Вчора 16:41: "полягли за вас п...рів"и буду повторять пока не будет исправлено первоисточник. Правила для всех правила. Я не знаю для чего проводится мониторинг интернет сайтов, но могу предположить , что результаты каким то образом будут влиять на пакет рекламных заказов. Хотя я могу ошибаться. Данный эпизод интересен по ряду параметров.
Вольдемар Показати IP 1 Квітня 2012 23:12
Я хоч і не прихильник Бандери, але полякам нічого сувати свого п"ятака в наші внутрішні справи. Ми з часом самі дійдемо до розумного компромісу.
забужанка Показати IP 2 Квітня 2012 09:59
і яке діло тим полякам до наших внутрішніх проблоем, до проблем громади???????як відкрити памятник в Сагрині, так мовчать, а на Україні відкрити-так це можна й офіційно. ГАНЬБА ЛЮБЛІНСЬКИМ ВЛАДЦЯМ!!!
забужани Показати IP 2 Квітня 2012 10:32
у польщі на кожному кроці стоять памятники головорізам з армії крайової- які по звірячому вбивали мордували не одну тисячу українців - тому коли вони знімуть свої памятники матимуть моральне право робити такі заяви .
AntiUkr Показати IP 4 Квітня 2012 17:09
Цитата от "Князь": "більшість полягли за вас п...рів а ви їх нациками називаєте" Оригинал почему то не трогают.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus