USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Мей погодила зміни в угоді про Brexit

12 Березня 2019 08:29
Прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей і голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер погодили зміни в тексті угоди з ЄС про Brexit. Про це повідомляє агентство Reuters.

Інформацію оприлюднили напередодні голосування щодо цього документа у британському парламенті.

Як повідомив керівник апарату прем’єра Девід Лідінгтон, уряд Мей представить парламентарям два нові документи.

Один буде підтверджувати, що Євросоюз не використовує захисний механізм («бекстоп») із забезпечення відкритості кордону між Північною Ірландією та Республікою Ірландія як «пастку» для Великобританії.

У другому будуть міститися запевнення сторін про прагнення замінити «бекстоп» альтернативним варіантом (на кшталт торгової угоди) до грудня 2020 року.

Документи будуть опубліковані в ніч на вівторок, 12 березня. Генеральний прокурор Джеффрі Кокс готує доповідь із юридичних аспектів домовленостей.

У свою чергу, Жан-Клод Юнкер заявив на прес-конференції у Брюсселі, що узгоджений із Мей документ доповнює угоду про Brexit.

Глава Єврокомісії рекомендував Єврораді затвердити вироблені в понеділок документи щодо Brexit, після того як їх схвалить парламент Сполученого Королівства.

При цьому він підкреслив, що Євросоюз не піде на подальші переговори про умови виходу Великобританії. За його словами, вихід із ЄС має відбутися до 23-26 травня, коли пройдуть вибори до Європарламенту.

Нагадаємо, 12 березня британським депутатам належить повторно проголосувати за угодою з ЄС про Brexit.

У січні парламентарії переважною більшістю відкинули документ, зажадавши внесення змін до частини, що стосується домовленостей про ірландський кордон. Великобританія побоюється, що в разі задіяння «бекстопа» Північна Ірландія залишиться частиною єдиного ринку ЄС на невизначений термін, у результаті чого Лондон частково втратить суверенітет над цією територією.

5 березня парламенти Шотландії та Уельсу на своїх засіданнях офіційно виступили проти угоди про Brexit, розробленої британським урядом та ЄС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 12 Березня 2019 10:35
це тільки квіточки. ягідки для британії наступлять потім

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus