USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На Горбачова подали до суду

1 Квітня 2011 10:09
Письменник і вчений, один з перших радянських дисидентів Володимир Буковський зажадав заарештувати екс-президента СРСР Михайла Горбачова.

Буковський має намір притягти колишнього радянського керівника до відповідальності за придушення протестів мирних громадян у Тбілісі, Баку і Вільнюсі на рубежі 80-х – 90-х років, - пише Відголос.com.

Дисидент подав позов до Магістратського суду Лондона, оскільки Михайло Горбачов зараз саме перебуває в британській столиці. Як повідомлялося, у лондонському Роял Альберт Холі відбувся благодійний вечір Горбі-80, присвячений 80-річчю екс-президента СРСР.

Суд прохання Буковського відхилив, однак він має намір оскаржити це рішення.

Володимира Буковського вислали з СРСР в обмін на чилійського революціонера Луїса Корвалана у 1976 році. До цього він провів у таборах і в психіатричних клініках на примусовому лікуванні в цілому 12 років.
У 2008 році Буковський претендував на участь у виборах президента Росії, однак ЦВК його не зареєструвала. Він є одним з найвідоміших дисидентів радянського часу поряд з Андрієм Сахаровим і Олександром Солженіциним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus