USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині люди відстояли лікарню від псевдореформи

6 Вересня 2013 14:32
На Волині під тиском громади та активістів «Свободи» Ківерцівська райрада зберегла Цуманську райлікарню, - повідомляє сайт ВО "Свобода"


5 вересня на сесії Ківерцівської райради депутати розглядали проект рішення «Про реорганізацію Ківерцівської центральної районної лікарні, Цуманьської районної лікарні Ківерцівського району Волинської області, Олицької міської лікарні Ківерцівського району Волинської області шляхом приєднання до комунального закладу «Ківерцівське районне територіальне медичне об'єднання». Проти такої псевдореформи категорично виступили представники Цуманської громади та депутати від Всеукраїнського об'єднання «Свобода».

Перед початком сесійного засідання близько 50-ти представників Цуманської громади, які прибули до Ківерців, вимагали у голови районної ради Михайла Марчука та керманича РДА Зіновія Колісника провести збори громадян та вислухати їхні думки.

«Люди виступали категорично проти перетворення Цуманської районної лікарні в амбулаторію та позбавлення її статусу юридичної особи, що фактично призвело би до занепаду закладу, скорочення ліжко-місць та медперсоналу, зменшення матеріально-технічного забезпечення. Однозначно, що ми також підтримали таку позицію громади. Районна влада повинна враховувати насамперед інтереси людей, а не задовольняти нездорові амбіції голови Волинської ОДА Бориса Клімчука в його намаганні вислужитися перед своїм «патроном» Віктором Януковичем. Тому разом із людьми ми вимагали внести це питання першим у порядок денний та підтримати позицію Цуманської громади, відхиливши згубний проєкт рішення про реорганізацію районної лікарні», – заявив очільник фракції націоналістів у Волинській облраді Олександр Пирожик.

Прикметно, що голова райради Михайло Марчук зобов'язався врахувати висловлені думки під час формування порядку денного, проте слова свого не дотримав, адже пропозиції щодо першочергового розгляду «медичного» питання на голосування не поставив. Натомість оголосив пропозицію зняти це питання з порядку денного та відправити його на доопрацювання. Більшість депутатів районної ради таку пропозицію підтримали. Проте такі маніпуляції голови ради викликали нову хвилю обурення в представників Цуманської громади.

Під вигуки «Ганьба!» вони заполонили сесійну залу, вимагаючи таки розглянути їхнє питання по суті. За дорученням громади депутат-свободівець Олександр Пирожик наполіг на тому, аби депутати повернулися до формування порядку денного та першочергово розглянули «медичне» питання та підтримали позицію людей.

Зрештою, голова ради був змушений оголосити в роботі сесії перерву та скликати для узгодження порушеної проблеми президію ради. Під тиском громади та свободівців президія рекомендувала голові ради виконати поставлені вимоги. «Медичне» питання знову включили до порядку денного, розглянули його першим і внесли до проекту рішення поправку, згідно з якою Цуманська районна лікарня збереже за собою статус юридичної особи.

«Цуманська громада вистояла і перемогла! Це ще раз засвідчило, що дієва громада спроможна протистояти нездоровим «експериментам» над людьми, тиснути на владу та відстоювати свої інтереси», – прокоментував підсумки розгляду «медичного» питання Олександр Пирожик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ківерчанин Показати IP 6 Вересня 2013 18:05
Хай Пирожик не піариться і не приписує собі чужих заслуг.Відстояли свою лікарню активні цуманчани.Чого ж Пирожик не відстояв Олицьку і Холоневичівську лікаррні,які все таки закрили?А чого мовчав лідер Ківерцівських свободівців Космина?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus