USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

НАБУ перевіряє діяльність Садового

31 Березня 2017 13:53
Директор Національного антикорупційного бюро повідомив, що його детективи проводять розслідування щодо мера Львова Андрія Садового в рамках своїх повноважень, тобто, виглядає, у звинуваченні щодо корупційних діянь.

Про це Артем Ситник розповів під час брифінгу у стінах ЛНУ ім.. І. Франка, де відбувається його зустріч зі студентами, пише ЗІК.

На запитання журналістів, чи цікавиться НАБУ імовірними корупційними зловживаннями чиновників ЛМР загалом та в процесі освоєння коштів, виділених на вивезення сміття зокрема, директор НАБУ відповів, що таке провадження здійснює ГПУ.

«Ініціативу у розслідуванні корупційних ризиків у діяльності ЛМР взяла на себе Генеральна прокуратура. Також хочу відзначити, що до нас не надходило жодного звернення щодо зловживання чиновниками ЛМР у питанні вивезення сміття. Ми аналізували цю тему і роздумували, чи включатись у цей процес, але коли побачили, що ГПУ взялася активно розслідувати, то вирішили почекати. Якщо до нас надійде інформація, що буде стосуватись нашої компетенції, то ми, звичайно ж, підключимось», – підкреслив Артем Ситник.

Також журналістів цікавило, чи здійснює НАБУ розслідування щодо корупційних діянь Андрія Садового особисто. Особливо в контексті того, що мер Львова з власної ініціативи звернувся до детективів з проханням розслідувати звинувачення, які були оприлюднені щодо нього у програмі на каналі 1+1 у грудні 2016 року.

«Що стосується таких заяв політиків, мовляв, перевірте нас, то це робиться з конкретною метою. Через три дні він скаже – бачите, я подав заяву, а НАБУ ніякого криміналу не відкрило – значить я не корупціонер. Ми, звичайно ж, ці заяви перевіряємо. Але основну перевірку чиновників ми проводимо не на підставі його заяв, а на підставі тих даних, які у нас є і які можуть свідчити про наявність складу злочину» – повідомив директор НАБУ.

Також Артем Ситник підтвердив, що НАБУ проводить перевірку на предмет причетності до корупційних діянь мера Львова Андрія Садового, але не щодо його популістських заяв, а щодо інших фактів.

«Чи проводилась перевірка по Садовому – вона зараз проводиться, але не в рамках цієї заяви, а в рамках наших повноважень», – резюмував правоохоронець.

Нагадаємо, нещодавно велися розмови про можливе відсторонення Андрій Садового з посади мера Львова. Сам Садовий заявив, що знає про те, що органи прокуратури хочуть відкрити проти нього кримінальну справу, а його відсторонення може статися найближчими днями. Зі слів мера, якщо його відсторонять від влади, він найматиме адвокатів та відстоюватиме свої права в суді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus