USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Нардеп Смітюх не пошкодував для «мажорів» 9 га лісу

30 Січня 2012 16:44
Спеціально для дітей можновладних мешканців елітного поселення під Києвом Конча-Заспи вирубали 9 гектарів цінного лісу вздовж Столичного шосе, що веде до заміських поселень.

Такі жертви принесли заради школи-інтернату, - передає Економічна правда з посиланням на ТСН.

Будівництво школи виглядає як режимний військовий об'єкт.

Проте це - Голосіївський заповідник у Києві з цінними лісами, точніше, вже з їх залишками.

Журналістів зустріли нецензурною лексикою і забороною знімати. Таку «секретність» пояснюють тим, що будівництво тільки почалося, і показувати його - погана прикмета.

Будівництво в цьому лісі дозволили в Київраді. Своїм рішенням Київрада дала приватній фірмі «Грітіс» в довгострокову оренду 9 гектарів цінного лісового фонду, зі зміною цільового призначення - під забудову.

Минуло три роки і Київрада виділила 50 мільйонів державних гривень приватній фірмі-підряднику «МК Антарес» на розвиток тепло-, енерго-і водопостачання для школи-інтернату в Конча-Заспі.

Виявилося, що ці фірми зареєстровані за однією юридичною адресою - в офісі однієї з найвпливовіших партій.

І контролює обидві контори одна і та ж особа - народний депутат від Партії регіонів, волинянин Григорій Смітюх.



Він запевняє, що грошей, які виділялися з бюджету Києва, в очі не бачив.

«Ця школа, яку ви маєте на увазі, що будується в Конча-Заспі, яку будує компанія «Грітіс», до цих грошей відношення не має. Що стосується школи, то вона будується виключно на приватні гроші, державних коштів зовсім немає», - говорить Смітюх.

І все ж потім зізнається, що школу фінансували з держбюджету. Начебто є відповідне рішення Кабміну. І гроші, то питання другорядне, коли мова йде про дітей.

А тут будуть вчитися не тільки нащадки багатих і заможних, так звана золота молодь, а й прості діти-сироти, які потребують - принаймні, так запевняє депутат.

Спеціально для сиріт замість густого лісу будують і готель, і концертний зал на 1000 душ, і басейн риють.

Кажуть, що буде навіть власний храм. Скільки грошей планують заробити на такому благодійному бізнесі, Смітюх не зізнається.

«Окупність на такому проекті не ставиться, це соціальний проект. Він повинен бути на самозабезпеченні», - говорить він.

Проте щодо того, чи буде це елітна школа для елітних дітей, або елітна школа для сиріт, або і те й інше разом - плутаються в свідченнях всі причетні.

На будмайданчику кажуть, що за документами це будівництво школи-інтернату.

А ось залишить вона такий статус після завершення будівництва - не впевнені.

Деякі з будівельників вважають, що в підсумку школа-інтернат «трансформується» в котеджне містечко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Євген Показати IP 30 Січня 2012 16:55
Хотіла б і я так не шкодувати сидячи на мішку із державними грошима. А потім дивуються, де гроші? де гроші? От такі миші (криси) як Смітюх і з'їдають
Патруль Показати IP 30 Січня 2012 17:35
Пане поСМІТЮХ! Хоча який ви пан, так - просто .... ... . Невже вам не соромно за свої вчинки? А ще й прикриваєтеся потребами школи-інтернату. Ну чому ваша зрадницька душа (чи, принаймні, те, що від неї залишилося)не усвідомлює, що в цьому світі кожен отримає по заслугах. Господь все бачить. І якщо покарання понесете не ви, то прийдеться "віддуватися" вашим нащадкам. Невже до вас це не доходить???
Theodore Dreiser Показати IP 30 Січня 2012 18:52
Нахабність усіх - влади, мажорів, врешті-решт самого овоча доходить до тієї захмарної позначки, коли людям починає здаватись, ніби так і має бути. І це найгірше.
Ромаріо Показати IP 30 Січня 2012 19:27
Напевно одне лише крісло в якому сидить пан Смітюх коштує як місячний бюджет на отоплення сільської школи.
Гриць Показати IP 30 Січня 2012 19:28
Буржуй чортів!
Хатуль Мадан Показати IP 30 Січня 2012 19:47
Погано, якщо влада вважає людей бидлом. але найгірше, якщо люди з цим згідні.
Міля Показати IP 31 Січня 2012 05:55
От нахалюга. Позор влади. Стидно за такого земляка.
Лучанин Показати IP 31 Січня 2012 11:35
От де, гроші, а на пенсії нема, треба підняти пенсійгний вік, а ще ркаще взагалі пенсію відмінити.Пенсія варта жебрака, а вони за наші ж гроші, податки, які платять люди, будують собі цілі містечка. І ніхто не знає, хто крайній.Боже, Боже, як це все зупинити, допоможи нам простому люду.Та бити це все всім дружно, як в Греції, а не чекати змилування від бандитів,корупція від найменшого від сільської ради до верховної, зграї злодюг.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus