USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Навіщо підприємцю Токарському депутатство?

21 Серпня 2013 18:45
Василь Токарський приїхав у Луцьк в 17 років із далекого села на межі Львівщини та Волині. Син колгоспників вже тоді знав, що лишатися в селі справа марна, адже важкою роботою на землі можна заробити тільки болячки. Тож для навчання обрав фах торгівельний, а заклад – Луцький технікум радянської торгівлі.


Від торгаша горілкою і таксування «шісткою» – до мільйонера із фірмами, барами, магазинами

Згодом Василь Васильович служив у збройних силах, а після повернення до Луцька влаштувався продавцем в одному з гастрономів «на Леніна», де торгував спиртними напоями. Оскільки вже тоді зрозумів, що великих грошей там не заробиш, то одночасно підробляв і в інших місцях: «був і різноробочим, і вагони розвантажував» (як сам любить «жалітися» на долю в автобіографіях). Коли зібрав кошти на перше авто – «Жигуль» марки ВАЗ 21063 («перша в Луцьку машина сіро-блакитного кольору», - розповідав журналістам), то взявся за таксування. Радянський Союз розвалювався і чуття майбутнього мільйонера йому підказувало, що треба іти у бізнес серйозніший. Тоді це було звичайне «купи-продай». «Робота на базарі», «бригадири», «рекет» - стали повсякденним супроводом першого серйозного бізнесу, про який зараз розказують неохоче. Часто товар треба було везти із закордоння, тож і на митниці потрібно було знаходити зв’язки.


Солдат Токарський на фото справа



Мабуть, тоді й виникла ідея організувати туристичну фірму, яка й була заснована в 1993 році зі скромною назвою ТКВВ (яку можна легко розшифрувати як «Токарський Василь Васильович»). Широке ведення бізнесу передбачало й мати «своїх» сильних хлопців. Хто з нас не пам’ятає «лихі дев’яності». Бізнесмен зв’язався із київськими і створив філію охоронної фірми. Підучився веденню нової справи і вже через два роки в Луцьку постає власне підприємство із грізною назвою «Скорпіон». У той час, як відомо, треба було приглядати за бізнесом і своїм, і інших.

Наприкінці 90-х у Василя Токарського вже були серйозні гроші, які необхідно було кудись інвестувати. Вигадувати велосипед не потрібно було, адже товарообіг і грошовий обіг найбільший саме на ринках. Тож було створено ще одну фірму «Скорпіон-сервіс», яка вже займалася б розбудовою ринків нового типу. Друзі, зв’язки, гроші – і вже у Василя Токарського як на дріжджах виростає «під носом» у Завокзального ринку торговий центр «Ювант». Під «дах» нової структури бралися лише ті, хто вже з місцевих торговців мав найбільший капітал. Інтуїція підказувала, що варто розвиватися, тож вже через чотири роки з’являється черговий гігантський «Ювант». Цього разу в Ковелі. 430 магазинів запрацювало в обох торгівельних закладах.

Токарський вже на 100 відсотків став луцьким мером ще до самих виборів

Свій бізнес можна було б розширювати, проте місцеві чиновники захотіли, щоб і з ними ділилися більш щедро. Земельні ділянки під нові торгові площі так просто не здобудеш. Тож Василь Васильович серйозно задумався над спрощенням бюрократичних процедур. А для цього треба бути в політиці, а ще краще – мати добре місце в мерії. З дипломом торговельника вгору не підеш, тож вже зрілий Токарський нашвидкуруч закінчує два вищі навчальні заклади (віддалено – МАУП, екстерном – тодішній ВДУ) – в біографії придасться. А вже у 2010 році вирішує одразу брати найвищу планку міського рівня – стати міським головою.
До такого рішення його підштовхнув тодішній мер Богдан Шиба зі своїм заступником Зелінським, котрі не пішли на вмовляння віддати за безцінь землю мільйонеру поблизу «Юванта». Тож вигнати підприємців зі своїх насиджених місць вирішено було власними руками. Бо масові протести, суди, скандали вже добряче набридли, а реальної користі не було. Цього Токарський не любить. Він знає, що справи треба робити тихо і швидко, а люди потім тільки змушені будуть погодитися і піти орендувати магазини в Токарського.
ЧИТАЙТЕ ЩЕ: Луцькрада знову забирає у Токарського торговельний ряд

Чи сам відважився іти до крісла «мера» чи напоумили колеги, але рішення готове, а Токарський вже бачив себе на посаді міського голови. Вже й плани грандіозні розгорнув.

Обіцянка – цяцянка, а лучанам радість. Василь Васильович не соромився в сильних словах: у місті буде споруджено три величні фонтани, Луцьк отримає сучасний аквапарк (щоправда, на місці Центрального ринку, щоб отоварюватися ходили тільки в «Юванти»), у Луцьк прийдуть інвестори зі всього світу, себто «друзі з Німеччини, Канади, Бельгії», а китайці вже наввипередки змагалися хто перший збудує біля міста сміттєпереробний завод. Амбіції грандіозні, а людям треба щось дати вже, тож бізнесмен нашвидкуруч організовує на міському майдані фестиваль борщу і навіть сам роздає лучанам і пампушки, і горілку розливає (звичка ділитися алкоголем «не за дурно» лишилася з часів торгівлі в гастрономі). І знову дає чергову обіцянку – такі свята буде проводити щороку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку відбувся фестиваль борщу. ФОТО


Токарський обіцяв роздавати пиріжки і борщ лучанам щороку


... і горілочку наливати також



Набитий шлунок пампушками й борщем місцевого виборця таки дав свій результат. На перегонах в 2010-му за Токарського проголосували більше чотирьох тисяч лучан, що в підсумку обернулося лише шостим місцем.
Повний провал, якщо зважити, що лучанам було обіцяно, що перемога Василя Васильовича – факт вже виконаний. «Я впевнений, що 100% є тільки в одного кандидата. Це Токарський Василь Васильович. [...] Якби я сумнівався у своїй перемозі хоч на відсоток, я б не подавав свою кандидатуру», – заявляв напередодні бізнесмен і не дотримав слова.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ: Токарський обіцяє зробити Луцьк найкращим містом


Чим керувався опальний підприємець, коли робив подібні заяви? Переконував, що до ворожок, екстрасенсів, хіромантів не звертався, зате імідж формували аж три піар-групи.
Гроші на себе витрачати не шкода, адже, як сам заявив кандидат у депутати, найдешевший його годинник коштує 18 тисяч доларів, а найдорожчий – 196 тисяч євро. От би одного годинника Токарського та витратити на потреби бодай однієї вулиці Луцька!

Агітувати за Токарського пішла армія журналістів, політтехнологів, депутатів

Усі рани лікує час, тож Василь Токарський свої обіцянки і гасла вирішив сховати подалі від публічності. І «випав» із суспільного життя Луцька майже на три роки. Несподівана смерть депутата міськради Леоніда Лаби стала для мільйонера знаковою. Адже нарешті знову з’явилася реальна і позачергова можливість увірватися до стін міськради. Нехай не на мерське крісло, а бодай на депутатське.
Невідомо чи цього разу потенційний міський чиновник вдавався за поміччю до піарників, а от армією журналістів, видавців, місцевих депутатів та політтехнологів запасся «по зав’язку».
Смішно було спостерігати, коли навіть люди, котрі будували собі імідж незалежних аналітиків, котрі, начебто «незалежно» висвітлюють місцеве політичне життя, пішли в команду Василя Токарського. Звичайно, мова про Михайла Находа, котрий очолює Центр Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу і є учасником Волинської регіональної платформи громадського руху під опальною назвою «Чесно». Йому асистував у просуванні світлого образу Токарського Михайло Шелеп (ідеологічний помічник свого старшого тезки Находа, а за сумісництвом виконавчий директор все того ж Центру), котрий відважився навіть стати довіреною особою місцевого мільйонера. Волиняни, котрі бодай поверхово стежать за політичними рухами всередині життя регіону, вже добре знають, що обидва технологи сміливо критикують усіх, хто їх не фінансує, зате не жалкують «красних» слів на будівництво сумнівних образів своїх тимчасових шефів і патронів.
На самих виборах за порядком на дільницях стежили не тільки численні найняті працівники Токарського, а й його колишній працівник, а нині депутат міськради Антон Сосновський. А тому допомагав скандальновідомий депутат обласної ради Ігор Гузь. Вони навіть підходили до людей поблизу дільниць і провокували зізнаватися, що їх «підкупили» конкуренти.


Микола Романюк і Василь Токарський були конкурентами, а зараз - друзі




Сказав і забув! – кредо Василя Токарського

Безглуздою видавалося старе, ще не забуте гасло Токарського вже на нових виборах до міськради: «Сказав – зробив!». Його можна з легкістю переробити на: «Сказав – забув!». Адже жодна із обіцянок менше, аніж трирічної давнини Василя Васильовича так і не була виконана для лучан.

Нова команда цього разу радила Токарському обирати менш гучні заяви для обіцянок. Наприклад, знести військові антени, поблизу вулиці Коновальця. Мовляв, передача у космос даних шкодить здоров’ю лучан. Перед виборами до міськради ідеологи кандидата зібрали ініціативну групу людей, котрі скаржилися на хвороби, які можуть викликати сателітарні тарілки. Перший заступник начальника Луцького прикордонного загону, начальник штабу підполковник Олег Шевченко, котрий також прийшов на зустріч усі можливі шкоди спростував і навіть демонстрував документи, які свідчать про повну безпеку військових об’єктів неподалік вулиці Коновальця. Начальник відділу екології Луцької міськради Анатолій Гламазда підтвердив звернення від Токарського, проте остаточне рішення фахівців щодо об’єкту надасть вже найближчим часом.
Багатьом питання з перенесенням станції космічного зв’язку нагадує звичайний піар в стилі Льоні Космоса, котрий також воював із вигаданими «вітряками». Проте не будьмо голослівними і дочекаємося ще однієї експертизи.

Надалі з обіцянками Василь Токарський уже був обережним і більш стриманим аніж раніше. Зобов’язався встановити освітлення, подібне тому, що зробив біля будинку своїх тещі й тестя в Привокзальному мікрорайоні, а ще – відкрити нові маршрути для транспорту, облаштувати торгівлю фермерськими продуктами (можливо, мався на увазі третій «Ювант» вже в новому районі), нові дитячі майданчики, які встановлювати поки не збирався, а лише після перемоги на виборах.

Усе це він сміливо доносив виборцям напередодні 18 серпня у щедро розтиражованих брошурах і рекламній статті в газеті «Волинь-нова». А в розмові із журналістом із власної команди усе ж не втримався і таки знову дав обіцянку: «Людям я обіцяю: виберете мене — соромно не буде».
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВАСИЛЬ ТОКАРСЬКИЙ: «МІЙ ДОСВІД СЛУЖИТИМЕ ГРОМАДІ!»*

Більш далекозоро цього разу дивився в майбутнє. Якщо в 2010 році був упевнений в перемозі і обіцянки покращення давав із можливістю 100-відсоткового їх виконання, то нині зобов’язувався допомагати лучанам тільки як його оберуть.

Дивно, але при цьому забув наголошувати виборцям, що посада депутата допоможе сформувати групу із кількох вже діючих міських депутатів, аби впливати на земельні питання навколо «Юванту», задля «розборки» із кількома підприємцями, котрі, на думку Токарського, «рейдерським методом забрали торговий ряд і хочуть далі диктувати свої вимоги» на ринку. А ще – на посаді депутата легше тиснути на суди і правоохоронців шляхом депутатських звернень. Які теж би стосувалися розвитку бізнесу Василя Токарського.
Також кандидат у депутати оминав скандал, пов’язаний із тим, що він брав кредит у «Західінкомбанку» на суму 27 мільйонів гривень, проте, на думку вкладників збанкрутілої фінустанови, так і не повернув боргу. На той час, за курсом Національного банку України, це було майже 6 мільйонів доларів. Тобто сьогодні вже борг у гривнях становив би майже 50 мільйонів гривень. Якщо до них додати відсотки, які теж, швидше за все, Токарський не сплачував, то одразу стає зрозуміло звідки взялися мільйони. Це гроші волинян, котрі роками так і не можуть отримати власних заощаджень через людей, які, подібно до Токарського, просто не повертають кредиту, очікуючи, що установа остаточно закриється, а борги тоді повертати не потрібно буде взагалі. Або ж пройде чергова інфляція, як на початку 90-х минулого століття, і гроші знеціняться.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ: Вкладники «Західінкомбанку» просять про допомогу. ДОКУМЕНТИ

Документ, з якого відомо, скільки брав у банку Токарський


Звичайно, що похід луцького мільйонера на чергові вибори був спровокований його бізнесовими інтересами. Оскільки, якби його дійсно турбувала доля лучан, то благодійний фонд Василя Токарського проявляв би більшу активність за роки своєї діяльності і самого бізнесмена можна було б чути не тільки під час виголошення рішень суду щодо земельних тяганин біля «Юванта». Наступний похід Токарського у владу варто очікувати вже через два роки в 2015 році, коли відбуватимуться чергові вибори до місцевих рад. Хоча на посаду міського голови, очевидно, йому дорога вже буде закрита. Адже обіцянки, роздані під час його двох виборчих кампаній, інакше як «цяцянками» уже не назвеш.


Токарський вміє організувати журналістів навколо себе



Олег ЗАЛУЦЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 62
дідо Показати IP 21 Серпня 2013 19:07
Краще Ювант, ніж клоака "Варшавка" у будах. Васі гроші видно у Луцьку і не вивіз в офшори.
петя Показати IP 21 Серпня 2013 19:10
горілку налив мужчина. оце дупутат
2+2=0 Показати IP 21 Серпня 2013 19:10
Тепер у Луцьку є ВАСЯ-КОСМОС.
Вєталь Показати IP 21 Серпня 2013 19:33
Після такого Васі пора тікати з Луцька
Слушно Показати IP 21 Серпня 2013 19:43
Правильно влупили по тому мішку. Продовжуйте
журналіст (не з оточення Токарського) Показати IP 21 Серпня 2013 20:20
Кому і навіщо сьогодні цей «аналіз» у вигляді історичного есе після виборів? Так званий електорат має здатність «включати» пам'ять лише безпосередньо перед виборами. Щодо позитиву, то Токарський добре розуміє, що в’їхати в мерію хоч би депутатом, граючи лише на незадоволенні лучан нинішньою владою - архаїзм, рудименти політики. Тому й не концентрувався на протестному факторі, не вибрав позицію «всі погані, а я пухнастий». А загубили його вкотре обіцянки. Токарський став багатим, але де-факто залишився торгашем. Ковбой не може одягнути шапку Мономаха. Не доріс - одним словом. Кандидат працює на протиріччі з одним з основоположних законів кібернетики - законом необхідної різноманітності Ешбі: для ефективного управління необхідно, щоб управлінець був складніший (розумніший) за систему, якою треба управляти. Цього фестивалем борщу не купиш. Хоча… Один з американських президентів виграв вибори, купивши своїм виборцям бочку квасу, але це було 150 років тому…
Слушно до журналіст (не з оточення Токарського) Показати IP 21 Серпня 2013 21:08
А я думаю якраз зараз це виглядає доречно. Бо перед виборами було б як заказуха опонентів. А так після виборів - нехай люди задумаються за кого голосували. Щоб на майбутнє критично ставилися до кандидатів.
Dron Показати IP 21 Серпня 2013 20:39
Це найкраща і найчесніша стаття про торгаша Василя, який на людськіхгрошах хоче стати Бог зна ким!Відай гроші в банк!
Виборець Показати IP 21 Серпня 2013 20:44
Фу , яка заказуха - чорнуха!!! ВН стало жовтого кольору після того як продалося Палиці.
Петьо до Виборець Показати IP 22 Серпня 2013 09:43
Та краще вже під Палицю, ніж під Токарського. Чи як?
Невиборці Показати IP 21 Серпня 2013 20:53
Це не заказуха а правда. Нарешті ВН почали писати правду
палиця Показати IP 21 Серпня 2013 20:56
Палиця ще дасть палицею Токарському не один раз
Любі свині Показати IP 21 Серпня 2013 21:15
Токарський( а з ним мав змогу спілкуватись ) - тіпок неприємний і самозакоханий. Але навіщо ця стаття? Аж смердить брудом ( а заодно ВН ).Вибори ж пройшли...Лежачих не б"ють...
111 Показати IP 21 Серпня 2013 21:33
Про генерала-регіонала теж буде стаття чи я її пропустив? Токарський і Григоренко своє відгребли... А на минулих виборах мер, Козюра, Голєва ну і хто там ще під ногами плутався...
казкарка Показати IP 21 Серпня 2013 21:39
А мені подобається новий формат ВН, нарешті можна почитати щось справді цікаве і про те, що приховують від звичайних людей. Раніше такого не було та й інші видання бояться зачіпати когось з впливових людей, а ці можуть, бо не мають когось боятись! Так тримати! Дайвайте ще нам цікавинки про інших діячів. Дуже цікаво буде почитати хто і як заробив свій перший мільйон)
111 Показати IP 21 Серпня 2013 21:55
ЦЕ НЕ БРУД А ТАК ЧУТЬ-ЧУТЬ.ВСЕ НАБАГАТО ГІРШЕ.ЩОБ НАПИСАТИ ВСЕ ПРО ЗЛОДІЯННЯ ВАСИЛЬКА - ВИЙДУТЬ ТОМИ.
Віктор до 111 Показати IP 22 Серпня 2013 11:26
Згоден. Томи кримінальної справи.
Болодя Показати IP 21 Серпня 2013 22:04
коли вже з нього витрясуть людськы гроші??? спекулянтський писок!!! тільки в ригаловці і шмурдяк фасувати
Ходять чутки Показати IP 21 Серпня 2013 22:10
Насправді донецькі уже "запали" на Ювант і хочуть змінити власника. Якщо буде пручатись- чекає лиха доля УНІВЕРМАГУ. Можливо, якби став депутатом, то легше було б "порішати".
аФтор пиши ще! Показати IP 21 Серпня 2013 22:20
Цікавенько. Пишіть про решту кандидатів, а то шоу закінчилось і сумно стало. Ну ж бо - Яворський, Дубняк, Кононович - люди мають знати все про ці, назавжди втрачені таланти у лцуькій політиці. І на закусочку - Поліщук! Ми повинні знати героїв! Тільки так же, як про Васю - детальненько, де служив, де диплом купив, скільки грошиків заробив, ну... якщо заробив
Знаючий Показати IP 21 Серпня 2013 22:31
А про Поліщука особливо писати нічого. В свої 25 ще не встиг наслідити.
незнаючий Показати IP 21 Серпня 2013 22:55
от вам і Васьок!!!!
гіпотеза Показати IP 21 Серпня 2013 23:07
У фейсбуці є інфа про скаргу від довіреної особи Васі до суду - ця стаття заказуха від Палиці, він тепер ситемно й послідовно мочитиме поодинці всіх, хто в Луцьку під нього не "ліг". Уявляю собі як зляться регіонали - і влада їхня, і нічого не можутьь протиставити Палиці.
7609 Показати IP 21 Серпня 2013 23:28
Царь Бобиска думу думает
доводилось мати справу Показати IP 22 Серпня 2013 00:02
Та бик цей Вася!!! Хто б яких добрих коментарів про нього не писав! За його замовленням (з наклепом про мене) рзкидували листівки по моєму будинку) Думав злякає... Ахахаха))) Бичара сільський!!!
Отакої Показати IP 22 Серпня 2013 00:44
Ух ти! А Схоже хтось серйозно намірений розчавити бізнес-опонентів, взяти владу і змусити Токарського, Москвича та їн. стати у позу прохачів милостині. А не круто берете? Токарський блін, де твої інтернет ЗМІ?
саня Показати IP 22 Серпня 2013 01:08
ВАСИЛЬ ГАНД..Н.
Колян Показати IP 22 Серпня 2013 01:11
А ще типа по документах веде лекції у ВДУ щоб в майбутньому стати прохфесором.перевірте так є.Для мерских перегонів.
простотак Показати IP 22 Серпня 2013 01:19
А хто Кунца по замовленню гамном облив? Васьочок???
знаючий Показати IP 22 Серпня 2013 01:21
То є така людина хто йому повірить того він чпокне на гроші або обмане.шулер.
проффесор Показати IP 22 Серпня 2013 07:11
Коляну. В Коцана багато таких проффесорів ведуть лекції. А по інтелекту між Коцаном і Токарським можна ставити знак рівності. Два порваних чоботи - пара (кирзових). Бог єднає. Тому й дружать, і каву поруч з універом в Бровіна пють.
КВ Показати IP 22 Серпня 2013 07:22
Бiси: вiд торгаша горiлкою i таксиста в мери. Що вiд такого мера i полiтика можна чекати?
васін друг Показати IP 22 Серпня 2013 08:52
гузь-пітух продажний.хто платить-за того пищить
Лучанин Показати IP 22 Серпня 2013 10:02
Молоці ВН!!!!! Народ має знати своїх "героїв"
111 Показати IP 22 Серпня 2013 10:14
ТОКАРСЬКИЙ НЕ Є ВЛАСНИКОМ ЮВАНТУ .ЦЕ МІФ.ВЛАСНИКИ-ПІДПРИЄМЦІ.А ВАСЬКА Є ВЛАСНИКОМ ТУАЛЕТІВ І ПРОХОДІВ ЯКІ ВІН НЕЗАКОННОЯК ІВСЕ ІНШЕПРИХВАТИЗУВАВ.
007 до 111 Показати IP 22 Серпня 2013 10:25
Чуєш ти, власник, ти хоч школу закінчив? Грамоті на базарі вчився? 2 додати 2 по твоїх розрахунках буде 8 ?!
паралель Показати IP 22 Серпня 2013 10:27
така лагідна правда вийшла про Васю і з великими прогалинами
Вільна думка Показати IP 22 Серпня 2013 11:19
а мені найбільше сподобалась цитата з приказки "обіцянка цяцянка,а лучанам (читай дурням) радість". І це дійсно правда. В стилі статті відчувається перо Панасюка, правда чомусь матюків немає?!!!
Факт Показати IP 22 Серпня 2013 11:44
Дуже низько: 1. Низько використовувати фото в чорній статті людини, яка була запрошена на інтерв'ю в якості гостя. 2. Низько самому журналістові, котрий за суттю професії має бути незалежним і незаангажованим згадувати про експертів штовхаючи своєю колодою скалку в їхньому оці. 3. В статті нічого нового, а до чого фото з армії, Романюк з Токарським взагалі не зрозуміло. 4. Надрукуйте таку ж статтю про Башкаленка тоді разом посміємось :-)
ТТ до Факт Показати IP 22 Серпня 2013 14:22
+100% і п.4.1 ...про Палицю...
Лучанка Показати IP 22 Серпня 2013 12:22
Ви всі забули одну істину: не судіть, і не судимі будете. В усьому треба намагатися знайти золоту середину, тим більше, коли йдеться про життя публічної людини. Будь-яку ситуацію можна подати в різному світлі. Не вірте всьому тому поганому, що пишуть про Токарського. Ненайгірша біографія в людини, яка сама проторила собі шлях в житті. Признайтеся хоча б собі, хто з вас - "дописувачів" - чого досягнув в цьому житті? Що ви зробили корисного не для себе, а задля когось? А Олегу Залуцькому скажу, що чорний піар - це теж піар. Але краще б ви, шановний, провели б якесь журналістське розслідування, скажімо, про нещодавні вибори, розказали б про реальні проблеми нашого міста і байдужість наших очільників. Бо, щоб ви не писали про Токарського, жити нам з нашими політичними ділками і базіками буде не легше, а народ (в основній масі) буде і надалі голосувати шлунком.
Лучанці до Лучанка Показати IP 22 Серпня 2013 14:26
А ти в космосі живеш? Ти не знаєш про реальні проблеми нашого міста і для цього треба журналістське розслідування? А Токарському треба в електрики йти, а не в депутати (добре лампочки вкручує на ліхтарі).
Електрик до Лучанці Показати IP 22 Серпня 2013 16:18
А ти хоч одну лампочку для когось вкрутив? Чи в під' їздах викручуєш!?
111` Показати IP 22 Серпня 2013 13:15
НАРЕШТІ ПІСЛЯ МАСОВОІ ПЯНКИ НА ЧЕСТЬ ПРОВАЛУ ВИБОРІВ ПРОСНУЛИСЬ ВАСЬКИНІ ЖОПОЛИЗИ.
Андрій Лучик Показати IP 22 Серпня 2013 16:05
А чому Віктор Яручик боїться підписатися власним прізвищем?
Вікінг до Андрій Лучик Показати IP 22 Серпня 2013 16:25
Чому Ви, Андріє, вирішили, що це Яручик. Таке можуть писати багато людей у Луцьку. У Волинських Новинах багато дописувачів.
дописувачу вн до Вікінг Показати IP 22 Серпня 2013 16:46
андрію
Андрій Лучик до Вікінг Показати IP 22 Серпня 2013 22:10
Вікторе, ви заперечуєте своє авторство? :)
Григорій до Андрій Лучик Показати IP 22 Серпня 2013 19:05
От і озвався прислугувач Токарського. Погано обслужив свого шефа, раз продули. Така вже твоя роль, обслуговувати луцьких лузерів. Бондаря обслуговував поки той усе не програв, потім Володьку Пащенка - теж уже ніхто в місті, а тепер Токарському життя зіпсував. Кого наступного будеш славити, Гандрей?
008 до Григорій Показати IP 22 Серпня 2013 19:28
Заздрість то гріх! ВН чому про Бориску та Нітю витерли? СТРАШНО СТАЛО! Куплені журналюги.
григорію до Григорій Показати IP 23 Серпня 2013 11:31
це ж наскільки полякалися, що вже і журналістів залякують і обливають? вже хто-хто, а вн про журналістів мовчали б)
сТРАХ Показати IP 22 Серпня 2013 17:11
Боятися варто Лучику. В його писанини нема термінів давності.
досить Показати IP 22 Серпня 2013 17:13
А чому ж банк не забирає в них борги? То ж мають і нерухомість і авто по 100 тисяч дол.
Страхові Показати IP 22 Серпня 2013 17:34
Всі незалякаєте! А от вам вже треба боятися!
сТРАХ Показати IP 22 Серпня 2013 17:38
Не всіх. Це стосується лише Лучика.
Корінний лучанин Показати IP 22 Серпня 2013 18:24
А дійсно навіщо підприємцю Токарському депутатство? Та, напевно, що в нашій корумпованій та злодійській державі це стало нормою поведінки "бізнесменів" різного розливу! ЯКЩО ТИ СТАВ ПІДПРИЄМЦЕМ, БІЗНЕСМЕНОМ, ТИ ЗМІНИВ СВОЄ ЖИТТЯ, СВІДОМО ПІШОВ ПРАЦЮВАТИ НА СЕБЕ ТА НА ДЕРЖАВУ ЗБІЛЬШУЮЧИ ВВП І ЯКЩО ЦЕ ВДАЄТЬСЯ ТО І ДАЛІ ПРАЦЮЙ в СВОЄМУ БІЗНЕСІ!!! А в ДЕПУТАТСЬКОМУ КОРПУСІ ПОВИННІ БУТИ ЗОВСІМ ІНШІ ЛЮДИ, А НЕ БІЗНЕСМЕНИ- ЇМ ТАМ НЕ МІСЦЕ!!! В ПОЛЬЩІ САМЕ ТАК ПОСТУПАЮТЬ! ТОМУ ТАМ НЕМАЄ ОЛІГАРХІВ, ЯК В УКРАЇНІ! В нас кримінал, бізнес та влада -одне ціле!
Вєталь Показати IP 22 Серпня 2013 18:52
Токарський вирішив скочити вище своєї голови. І в цьому його переконали "радники", яким від відстігнув кожному по пару тисяч. А програв по ділу.
Правдолюб Показати IP 22 Серпня 2013 20:50
Лучик - жалюгідна істота, не варта обговорення на цьому сайті
... до Правдолюб Показати IP 23 Серпня 2013 11:40
сцикл..ві коментатори - істоти, а Лучик - людина. непогана людина
IQ Показати IP 22 Серпня 2013 22:25
Почитайте, що ви пишете. Суцільна гидота. Тільки і вмієте, що насміхатися з інших. Хочете критикувати? Гаразд, але конструктивно. Ви ж люди...
книш Показати IP 23 Серпня 2013 01:01
зробите краще то й про вас шматалайникив напишуть
Корінний лучанин до книш Показати IP 23 Серпня 2013 09:30
Шановний,КНИШ, ти й сам до цих, як ти кажеш "шматалайників" відносишся! Давай не ображати інших ЛЮДЕЙ! Я тобі скажу одну річ- ПРОПИСНУ,жоден багатий "ШМАТАЛАЙНИК" нічого не вартий без інших людей, за рахунок яких він СКОЛОТИВ СВІЙ СТАТОК , правдами та неправдами! Мені їхні статки до одного місця! Якщо займається бізнесом, то нехай ним і займається , нехай збільшує ВВП міста та держави.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus