USD 40.80 41.10
  • USD 40.80 41.10
  • EUR 40.95 41.40
  • PLN 10.16 10.44

Опозиціонери у Волиньраді зробили заяву. ДОКУМЕНТ

5 Квітня 2013 11:45
Депутати опозиційних фракцій у Волиньраді вважають засідання українського парламенту, яке відбулося вчора, 4 квітня, поза стінами Верховної Ради спробою антиконституційного державного перевороту в Україні.
Із відповідною заявою фракцій ВО «Свобода», ВО «Батьківщина», ПП «Фронт змін» та ПП «Наша Україна» у Волинській облраді виступив депутат Ігор Гузь.

Як повідомляє «Тиждень.ua», 4 квітня опозиціонери продовжили блокування Верховної Ради України. Згодом вони заявили про підозри щодо підготовки «альтернативного» засідання парламенту.

Голова Ради, Володимир Рибак, повідомив, що іде на збори депутатів, де обговорюватимуться варіанти вирішення ситуації, одна з яких – розпуск парламенту. Голова «Батьківщини» Арсеній Яценюк, своєю чергою, заявив, що опозиція проведе власні збори у сесійній залі ВР. Голова ПР Олександр Єфремов зазначив, що депутати можуть приймати закони не лише в Раді, але і в іншому місці. Врешті, члени Партії регіонів, КПУ та частина позафракційних проголосували за проведення засідання Верховної Ради у приміщенні на вулиці Банковій, 6/8. «За» таке рішення підняли руки 244 народних депутати. Перед цим на зборах депутати запевняли, що регламент дозволяє їм 226 голосами прийняти рішення про проведення засідання Верховної Ради не у сесійній залі парламенту. Однак Яценюк з посиланням на джерела заявив, що засідання проводить лише 168 депутатів. Приблизно 15 депутатів-опозиціонерів намагалися потрапити до будівлі, але їх не пустили депутати від Партії регіонів. Олександр Бригинець на своїй сторінці у Facebook написав, що вхід у приміщення на Банковій, де відбувається «альтернативна сесія», заблоковано.
Тож, депутати опозиційних фракцій у Волиньраді вважають ці дії такими, що знищують парламентаризм в Україні. А депутати, які пішли «на такий заколот», мають понести відповідальність за спробу державного перевороту.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вася Показати IP 5 Квітня 2013 12:18
Як таке може бути, що Гузь і Слабенко мають одинакові посади?????????????????
Сергій Показати IP 5 Квітня 2013 14:24
Навіть заяву неможуть скласти нормально. От опозиціонери

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus