USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Опозиційний альянс Грузії оголосив про проведення безстрокових акцій

17 Грудня 2018 19:57
У Грузії опозиційний альянс «Сила в єдності» оголосив про проведення безстрокових акцій протесту з 18 грудня. Опозиція вимагає в найкоротші терміни провести парламентські вибори за пропорційною системою та замінити виборчі комісії.

«Відзавтра починаємо акції і вони не припиняться ні на один день. Акції будуть мирними і проводитимуться в межах конституції», — заявив один з лідерів опозизиції, колишній кандидат в президенти Грузії Григол Вашадзе.

Він наголосив, що якщо влада завадить опозиції у проведенні акцій, то «відповідатиме» за це.

ЧИТАТИ ЩЕ: ГРУЗИНСЬКА ОПОЗИЦІЯ ВСТАНОВИЛА НАМЕТИ В ЦЕНТРІ ТБІЛІСІ

Вашадзе також зазначив, що 16 грудня влада порушила право на свободу переміщення, свободу вільних зібрань та свободу слова людей, які прямували в Телаві на проведення акції протесту.

Оцінюючи сутички, які відбулися між поліцейськими та активістами, він заявив, що «влада перейняли методи влади Росії». За його словами, «була безпрецедентна кількість мобілізованих поліцейських».

Нагадаємо, поліція зупинила рух автоколони опозиції в бік міста Телаві, через що між правоохоронцями і опозиціонерами, які планували влаштувати акцію з вимогою не визнавати результатів президентських виборів, сталися сутички.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, перемогу в другому турі президентських виборів в Грузії здобула незалежний кандидат Саломе Зурабішвілі, яку підтримує правляча партія «Грузинська мрія». Кандидат набрала 59,54% голосів виборців.

2 грудня у центрі Тбілісі громадяни вийшли на протест проти результатів другого туру президентських виборів через фальсифікацію, шантаж і тиск.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Грузин Показати IP 17 Грудня 2018 21:02
Бувають випадки коли опозиціч повинна сидіти в камері.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus