USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Озвучені основні положення «опозиційної» Конституції

9 Лютого 2014 20:05
Голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк озвучив сьогодні зі сцени Майдану базові положення нової Конституції, запропоновані опозицією. Він наголосив, що в Україні треба змінити систему. Яценюк наголосив, що має бути встановлена система, за якої "президент має виконувати волю народу, за якої президента можна відправити в імпічмент, він позбавляється диктаторських повноважень і не має права призначати уряд".

"Уряд повинна призначати Верховна Рада, яка вибирається народом. Усі члени Кабінету міністрів повинні призначатись коаліцією парламентських фракцій. Український уряд повинен відправлятись у відставку також Верховною Радою", - заявив голова політради "Батьківщини". Згідно з проектом Основного закону, глава держави не матиме права призначати генерального прокурора, голову СБУ, голову Антимонопольного комітету: "Усі ці права належать парламенту, який отримує ці повноваження від українського народу".

Крім того, документом передбачена спрощена процедура імпічменту президента, за якою 150 нардепів можуть ініціювати імпічмент.

Також "Батьківщина" пропонує ліквідувати обласні державні адміністрації: "Народ в області має сам вибирати обласну раду, виконавчий комітет і голову цього комітету. Це ваші права, і ці права повинні стати частиною нового Основного закону нашої країни".

Як повідомляє прес-служба "Батьківщини", Майдан підтримав базові положення нової Конституції.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Боголюбы Показати IP 9 Лютого 2014 20:32
А губа у него не треснит? Зачем нам тогда президент. Нет я еще понимаю забрать полномочия у плохого президента и отдать прекрасному парламенту, где из 450 депутатов один лучше другого, Но если честно парламент у нас Г*ВНО. То зачем менять? Так то мы знаем что за все отвечает конкретный чнловек.
НЕЛУЧАНИН до Боголюбы Показати IP 9 Лютого 2014 21:01
президент буде як весільний генерал: з бантиком і собачкою на руках. парламент також треба міняти, змінивши перед цим закон про вибори, щоб всякі таїсії поволії , руслани тадєєви , а також олігархи туди не попали
Боголюбы до НЕЛУЧАНИН Показати IP 9 Лютого 2014 21:26
В первый раз с тобой соглашусь.
НЕЛУЧАНИН до Боголюбы Показати IP 10 Лютого 2014 11:36
правильна тенденція
Остап до Боголюбы Показати IP 9 Лютого 2014 22:34
ТАк так імпічмент в новій редакції прописали а ось процедуру відкликання депутатів як завше забули :))) не послідовний Арсеній я б навіть сказав "ж*побоязкий"
НЕЛУЧАНИН до Остап Показати IP 10 Лютого 2014 11:45
у новій редакції конституції це передбачено
ігор Показати IP 9 Лютого 2014 20:50
все вірно сказав Яценюк Підтримую
НЕЛУЧАНИН Показати IP 9 Лютого 2014 21:02
правильно ! влада повинна бути у народу, а не у бандитів
екскурсовод Показати IP 9 Лютого 2014 21:14
А якщо президентом стане хтось від опозиції, то знову скажуть міняєм конституцію на зразок 96 року. Що так і будем міняти від виборів до виборів? Провести референдум по питанню зміни КУ і все, питання буде знято.
НЕЛУЧАНИН до екскурсовод Показати IP 10 Лютого 2014 11:39
а чого міняти на конституцію 1996 року ? у 2004 році вона була змінена легітимним способом. це потім конституційний суд змінив її по понятіям
все бачу Показати IP 9 Лютого 2014 21:16
А може Яйценюк сам буде ініціювати імпічмент? Подаруйте йому губозакаточного ключа!
!!!! Показати IP 10 Лютого 2014 08:51
Якщо опозиція така "правильна" і вона з народом, то чому вона не пропонує впершу чергу зменшити кількість народних депутатів?!?! Скажімо так до 100-150 чол. і це максимум. Скасувати недоторканність, зменшити заробітну плату і т.д. Для чого щорічно виділяти колосальні кошти на їх утримання, заробітні плати, квартири, "оздоровлення" і все заради того щоб вони декілька разів зібрались в парламенті. Для чого народ має утримувати людей, які нічого не роблять, коли можна ті кошти направити на більш нагальні потреби!!!
НЕЛУЧАНИН до !!!! Показати IP 10 Лютого 2014 11:42
ті всі питання вирішують ті ж депутати. сьогоднішній склад верховної зради (і в першу чергу голубці і комуняки) не відмовляться від свого місця біля корита
!!!! до НЕЛУЧАНИН Показати IP 10 Лютого 2014 17:22
я не підтримую жодну із сторін, проте якщо опозиція показує себе як єдину альтернативу, вона повинна була це хоча б запропонувати (зняти недоторканність, зменшити кількість народних депутатів і т.д.)!!! це вже інше питання чи підтримала б влада це чи ні, більше всього що ні, але і опозиція всіма своїми діями показує, що вона переймається лише за себе і на народ їй начхати!!! головне аби до "корита" і чим швидше!!!
Юрко-нелучанину Показати IP 10 Лютого 2014 15:43
До корита рвуться твої єврофюрери при підтримці євродаунів та бандюг із Свободи. Перестань нести лажу та брехню. Скоро Юлю випустять і вона піз-ц зробить продажній майданутій =трійці= і їхній конституції.
НЕЛУЧАНИН до Юрко-нелучанину Показати IP 10 Лютого 2014 17:01
твої бандити вже при владі за підтримки таких даунів, як ти. стосовно тимошенко - поживем-побачим.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus