USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Підвозять, пригощають горілкою: на виборах в ОТГ фіксують порушення

29 Квітня 2018 17:36
Комітет виборців України (КВУ) почав повідомляти про численні порушення, зафіксовані на сьогоднішніх виборах у нових об’єднаних територіальних громадах. Виборців підкупають, незаконно підвозять на голосування і навіть пригощають горілкою на дільницях. Чимало дільниць відкрилось із запізненням, передає УНІАН.

Як повідомляється на сторінці КВУ у Facebook, до спостерігачів надійшла інформація, що в селі Меліоративне (Дніпропетровська область) у день голосування виборців пригощали горілкою від імені одного із кандидатів в депутати. За отриманою інформацією, алкогольні напої роздавав батько кандидата. Інший кандидат відреагував на порушення та викликав поліцію.

На Харківщині (Старовірівська ОТГ) та Волині (Торчинська ОТГ) зафіксовано підвезення виборців до дільниць.

«За даними спостерігачів КВУ на виборчій дільниці №630706 Ставірівської ОТГ мало місце підвезення місцевих жителів на автобусах до місця голосування. Охорону автобусів здійснює приватне агентство, діяльність якого пов’язують із одним з місцевих кандидатів. Також за інформацією спостерігачів КВУ до підвезення залучено працівників Нововодолазької РДА», - зазначають у КВУ.

Підвезення мікроавтобусом виборців від імені одного з кандидатів також зафіксовано на Волині – у селі Веселе.

Тим часом, у Кілійській ОТГ Одеської області правоохоронці викрили схему підкупу виборців на одній з дільниць.

«Під час голосування на дільниці школи №3 (ДВК №510412) в місті Кілія працівники Національної поліції вилучили в офіційного спостерігача від партії «Батьківщина» зошит, в якому містилася інформація зі списком осіб та номерами телефонів виборців, які, ймовірно, отримали гроші в обмін на їх голоси. Спостерігача підозрюють в здійсненні контролю над волевиявленням громадян, що може бути частиною схеми по підкупу виборців», - вказано у повідомленні. Спостерігача затримати не вдалося. Наразі його розшукує поліція.

Крім того спостерігачі КВУ повідомляють про незаконну агітацію в день голосування. Так, у Терешківській ОТГ (Полтавська область) місцевим жителям у день голосування приходять СМС із закликом голосувати за одного з кандидатів на посаду голови ОТГ.

Нагадаємо, сьогодні у 40 новостворених об’єднаних територіальних громадах проходять перші вибори.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
11 Показати IP 29 Квітня 2018 20:08
До чого котиться украї на ?почніть з себе ?не продавайтесь

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus