USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Політична бульбашка або Який політсценарій розігрують у Раді

25 Лютого 2016 11:11
У Верховній Раді розігрують черговий політичний сценарій – розвал коаліції та реальну підготовку до наступних виборів. Режисери оголюють козирі й вимірюють реакцію населення, політики сваряться на ток-шоу та братаються у кулуарах. Ось такі реалії політичного життя України.

Про це йдеться на сторінках щотижневої газети Волинські Новини № 4 від 25 лютого 2016 року.

Чим закінчиться цей експеримент, стане відомо вже незабаром. Втім боротьба за крісло прем’єр-міністра в кінцевому результаті може вилитися у дочасні вибори не лише парламенту, а й президента. Бо якщо після 30 днів із часу розпаду коаліції, коли з об’єднання вийшли «Батьківщина» і «Самопоміч», не утвориться нова, гарант має право оголосити дочасні вибори. На зміну, звісно, може прийти фракція Радикальної партії Олега Ляшка, яка пішла з парламентської більшості у вересні 2015 року й нині, либонь, веде подвійну гру. Так, Ляшко заявив, що створювати нову коаліцію треба з нинішніх політичних сил парламенту.

Однак про наближення виборчих процесів свідчить підсилення активності політиків. Так, гучний на словах, однак не такий успішний на ділі голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі вже розпочав гастролі Україною в агітаційному турі «Рух за очищення». Експерти прогнозують руху майбутнє перетворення у політичну партію. Кого і від кого він намагатиметься очищати, поки невідомо, адже в Одеській області, яку він полишив задля туру, розв’язано аж ніяк не всі проблеми. До слова, паралельно почали точитися розмови про відставку грузина. І хоча він позиціонує власний проект, втім Саакашвілі вважають чи не останнім джокером Порошенка, а взаємна вигода двох політиків очевидна. Тим паче, що після скандалу з міністром Айварасом Абромавичусом та невдачі з відставкою Яценюка позиції президента слабшають.

Саакашвілі не має права очолити партію, оскільки ще не проживає п’ять останніх років в Україні, натомість цілком може сподіватися від Порошенка на прем’єрське крісло. А той використає все ще позитивну репутацію грузинського політика на свій лад. Відігруючи свою роль, Міхо, ймовірно, буде навіть час до часу критикувати самого президента та його поплічників.

Посилила голос і ще одна борчиня за справедливість – очільниця «Батьківщини» Юлія Тимошенко. Леді Ю, певно, намагатиметься не лише повернути собі політичну вагу, а й економічну, якої вона позбулася. Вдасться це зробити завдяки домовленостям, які, очевидно, не виноситимуть на всезагал, втім вони читатимуться між рядків.

Активізується після затишшя із компанією і колишній лідер «Правого сектору» Дмитро Ярош з іменним проектом «Державницька ініціатива Яроша (ДІЯ)». Хоча поки що невідомо, яку карту розіграє екс-правосек.

Заявив про необхідність перевиборів парламенту й «Опозиційний блок». Що ж до «Самопомочі», то, як кажуть експерти, їхній лідер Андрій Садовий не міряє масштабами парламенту, а сподівається на місце на Банковій. Як ситуація повернеться – нині прогнозувати важко. Втім прикро, що доки політики змагаються за владу, не чути в їхній риториці про конкретні проблеми кожного українця: підвищення цін, еміграцію та, звісно, війну на сході.

Дарина ГОГОДЗА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
УКРАЇНЕЦЬ Показати IP 25 Лютого 2016 11:56
ТЕАТР КЛОУНІВ А НЕ ВР
Перехожий Показати IP 25 Лютого 2016 12:18
Граблі на місці, залишається в черговий раз на них наступити і смачно отримати по лобі (ну чи по потилиці, хто як ходить, бо деякі депутати явно пересуваються мягким місцем вперід).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus