USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Полтавська облрада підтримала торговельну блокаду ОРДЛО

7 Березня 2017 11:27
Полтавська обласна рада підтримала економічну блокаду окупованих територій Донеччини та Луганщини. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Полтавської облради, передає УНІАН.

Місцеві депутати прийняли відповідне звернення до Верховної Ради, Президента та Кабінету Міністрів.

Розгляд відповідного питання у Полтавській облраді ініціював керівник фракції УКРОП Сергій Соловей.

«За» проголосували 52 обранці з 70 присутніх.

У документі зокрема сказано, що завдяки непрозорій торгівлі з так званими «ДНР» та «ЛНР» терористи отримують гроші на війну. А в Україну через лінію розмежування потрапляють зброя, наркотики та інша контрабанда.

«Нині очевидним є те, що через корупційні схеми фейкові «республіки», підконтрольні Кремлю, наповнюють свої бюджети, з яких фінансується діяльність терористів, зокрема боєприпаси, якими вони ведуть вогонь по наших військах. На територію України з непідконтрольних областей через контрабандні канали потрапляє зброя, наркотики, контрафактна та фальсифікована продукція. Крім того, через лінію розмежування в Україну постачаються та реалізовуються нафтопродукти, вугілля, в результаті чого терористи та їхні симпатики-олігархи наповнюють свої кишені», – зазнається в документі.

Як повідомлялося раніше, Тернопільська облрада попри «мінування» проголосувала за підтримку блокади ОРДЛО.

Блокаду торгівлі з Донбасом підтримала Волинська обласна рада, низка міських та районних рад області. Однак напротивагу органам місцевого самоврядування у виконавчій вертикалі інші погляди. Зокрема, губернатор Волині висловився проти блокади «торгівлі на крові».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus