USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

«Порошенко вимагав від Коломойського 50% прибутку», - Онищенко

19 Березня 2018 20:16
Біглий народний депутат Олександр Онищенко розповів чому і яким чином Петро Порошенко почав "наїжджати" на Ігоря Коломойського і яку участь у цьому брав він сам.

Про це він розповів в інтерв'ю ТСН, відповідаючи на питання, хто просив його подавати законопроект про націоналізацію Приватбанку, повідомляє Страна.

"Коли Коломойського потрібно було зняти з губернатора, заяву робив по ньому я. По законопроекту. По Приватбанку. Це такий же економічний тиск, який президент тоді влаштовував на бізнесменів", - сказав Онищенко.

Він заявив, що грав велику роль в тиску на олігарха Коломойського. "Я тоді з Коломойським посварився. Він мені сказав, що якщо раніше Янукович забирав 50 відсотків від його бізнесу, то з такою ж пропозицією до нього звернувся Порошенко. І Коломойський мав віддавати йому 50% від всього прибутку. Але у Коломойського була інша ідея. Він думав, що якщо він, грубо кажучи, захистив Дніпропетровську область, на той період, коли вона була проблемною областю, не допустив туди окупантів, то він заслуговує хоча б того, щоб з нього не вимагали грошей. І він відмовив Порошенко. І ось цей тиск був постійно ", - пояснив Онищенко.

Він також уточнив, як саме "кошмарили" Коломойського. "Спочатку була організована спеціальна група по знищенню. Відібрали контроль над Транснафтою. А потім через Гонтареву вони всіляко намагалися тиснути на Приватбанк. А потім на Укрнафту. Порошенко каже, що вони борються з олігархом. Ні. Це все не так. Він це все затіяв, бо Коломойський відмовився йому віддавати 50%. У нього своя зацікавленість. Коломойський розуміє, що партнерство з Порошенком полягає в 50% спочатку, але потім доведеться віддати все. Це не Янукович, який, хоч якось тримав слово. Він був людиною, що живе за поняттями. Тобто якщо сказав - робив. А у Порошенка головне завдання - розвести. Тобто побудувати відносини, завантажити, а потім кинути. Йому вже ніхто не вірить".

Також Онищенко прокоментував наближення виборів і настрій у зв'язку з цим в команді президента. "І я впевнений на 100%, що чим ближче буде до виборів - вся команда Порошенко розбіжиться. Всі його кинуть. Кинуть. Втечуть. Крім Кононенко - він уже з Порошенком, як одне ціле. Їм доведеться разом відповідати за те, що вони зробили. Решта з його оточення вже ходять і ведуть переговори з тими, в кого вони більше вірять. Багато людей вже спілкуються з тими, в кого вони більше вірять. В Порошенка оточення вже не вірить, "- сказав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Віктор Показати IP 19 Березня 2018 21:41
ці слова та Богу у вуха, шо шоколадного всі кинуть
Тарас Показати IP 19 Березня 2018 22:15
якщо Коломоя поопонував Пороху..у 50%, то і пeрший і другий повинні сидіти за корупцію. І той кому дають і той хто дає! Так є в Європі і так будe в Украіні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus