USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Порошенко виступив в Радбезі ООН: головні тези

20 Вересня 2017 20:54
Росія продовжує свідомо гальмувати процес звільнення українських заручників у рамках Мінського процесу, утримуючи у своїх катівнях щонайменше 16 політв'язнів, у тому числі режисера Олега Сенцова та журналіста Романа Сущенка.

Про це та не тільки заявив у середу під час засідання Генеральної асамблеї ООН Президент України Петро Порошенко, повідомляє Укрінформ.

Водночас, він підкреслив, що кількість полонених українців на Донбасі постійно зростає, а Москва свідомо затягує процес їх звільнення.

"Питання звільнення заручників у рамках Мінського процесу зайшло в глухий кут. Список українських заручників на Донбасі постійно зростає. Люди викрадаються навмисно. Єдиною їхньою провиною є проукраїнська позиція", - зауважив український лідер.

Також Порошенко закликав ООН підтримати ініціативу введення миротворчої місії Організації на Донбасі, підкресливши необхідність її обов'язкової присутності на всій території, що перебуває під російською окупацією.

"Ми вітатимемо будь-яку пропозицію, що принесе мир в нашу країну. Переконані, що повноцінна миротворча операція ООН є єдиним ефективним рішенням для деескалації, захисту народу України та для наближення нас до політичного врегулювання", - заявив Президент.

Саме тому, за його словами, "мандат миротворців повинен покривати усю окуповану територію, включаючи українсько-російський державний кордон, і це - обов’язкова умова".

Окрім того, він звернувся до країн-членів ООН з ініціативою створити українську групу друзів Криму.

"Настав час створити міжнародну групу друзів українського Криму для координації наших спільних кроків та дій. Ми розраховуємо на скоординовану та цілеспрямовану підтримку наших міжнародних партнерів", - заявив Президент України.

Він висловив сподівання на міжнародну підтримку ініціатив України щодо забезпечення дотримання прав людини в тимчасово окупованому Криму, "зокрема наступної відповідної резолюції ГА ООН". При цьому він підкреслив необхідність посилити міжнародний режим деокупації Криму.

Українці та кримські татари зазнають арештів навіть через публікацію в соцмережах, або за вивішування українського національного прапора на приватному будинку. Тривають переслідування лідерів Меджлісу, чия діяльність заборонена російською окупаційною владою, навів приклади президент.

Насамкінець, Порошенко продемонстрував членам Ради безпеки ООН документи російських кадрових військових, вилучених у них під час бойових дій на сході України.

“Ось ще один доказ: це - посвідчення російських офіцерів та солдатів, дехто з яких зараз перебуває в українських в’язницях за їх незаконну окупацію української землі”, - заявив Порошенко, продемонструвавши російські паспорти.

Він наголосив,що російська мантра про “нас там немає” не витримує жодної критики.

“Є незаперечні факти, що Росія створила, контролює, керує та підтримує терористичні операцію на Донбасі”, - наголосив Порошенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus