USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

«Порошенко завжди вів бізнес через політичний бартер», - Тарута про плівки Онищенка

20 Квітня 2018 23:26
Президент Петро Порошенко повинен відповісти за законом у справі «плівок Онищенка». Про це заявив народний депутат, лідер партії «ОсноваА» Сергій Тарута, повідомляє Політека.

«Я вірю, що це голос президента в бесіді з Онищенком. Я прекрасно знаю всю біографію Порошенка, як він робив бізнес через політичний бартер, і для мене абсолютно нічого нового в цих розмовах немає», – розповідає політик.

Нардеп зазначає, що повинна бути встановлена ​​політична і кримінальна відповідальність для президента.

ЧИТАТИ ЩЕ: «ПОРОШЕНКО ОТРИМАЄ ПОКАРАННЯ ЗА УСІ ЗЛОЧИНИ», - КУПРІЙ

«На жаль, у президента імунітет і він зараз природно не зможе відповідати перед законом, тому що у нас, на жаль, і депутати і вищі чини держави сьогодні мають імунітет від переслідування. І більше того, якщо президент розставляє свої кадри в ГПУ, СБУ, впливає на формування судів, то, як вони будуть проти нього сьогодні висувати якісь звинувачення?» – акцентує Тарута.

Він також нагадав плівки заступника голови НБУ Катерини Рожкової, яка лобіювала російські банки, і як їм уникнути санкцій. Ми знали дуже багато аналогічних проблем, таких як «панамська справа», але, на жаль, як з гусака вода, підкреслює депутат.

«Тому я не вірю, що це призведе до якихось кримінальних наслідків, а український народ повинен зробити висновки з точки зору підтримки того чи іншого кандидата на наступних виборах. І я думаю, що, на жаль, дуже коротка пам’ять у українського народу. Настільки він розчарувався, що навіть в такі цинічні факти для заснування початку імпічменту ніхто не вірить», – повідомив парламентарій.

Тарута зазначив, що екс-глава НБУ Валерія Гонтарєва звинувачується в тому, що поцупила більше 3 мільярдів доларів, і на сьогоднішній день її просто відпустили і ще подякували за роботу.

«Тому рівень цинізму в нашій країні сьогодні дійшов до межі. І в цьому плані я не вірю, що президент поки він має імунітет – буде відповідати. Після того як його не стане – ось тоді і швидше за все можна буде українському народу вже реально домогтися справедливості», – резюмував він.

Нагадаємо, ввечері 18 квітня в ефірі одного з українських телеканалів вперше були оприлюднені так звані «плівки Онищенка», на яких звучить голос, схожий на голос чинного Президента України Петра Порошенка. На записі нардеп-втікач Олександр Онищенко і людина з голосом, схожим на голос Порошенка, обговорюють «договірняк» з екс-міністром екології Миколою Злочевським щодо закриття кримінальних справ проти нього.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Коза Показати IP 24 Квітня 2018 07:56
І... Всіх треба садити. Там чистих немає. Правда поки що сидить одна Савченко. Видно за 2 роки вона найбільше нашкодила Україні. Взагалі все це нагадує справу Мельниченко-Кучма.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus