USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Посадовців міськради хочуть карати за «відписки» на звернення громадян

31 Березня 2016 17:30
Передбачити фінансові стягнення з чиновників, які безвідповідально готують відповіді на звернення мешканців міста та депутатів, пропонують у міськраді.

Про це йшлося під час другого пленарного засідання 5 сесії Луцької міської ради 31 березня.

Із запитом до міського голови звернувся член фракції «УКРОП» Микита Рабан. З його слів, мешканці міста неодноразово зверталися до депутатів щодо фактів надання необґрунтованих, непрофесійних та неправдивих відповідей на звернення громадян з боку чиновників міськради. Йдеться про документи, які готували чи підписували керівники виконавчих підрозділів, заступники міського голови, керівники комунальних підприємств та міський голова. Зокрема, це стосується звернення мешканців вулиці Ківерцівської стосовного гаражного кооперативу «Волинь», руху маршрутного транспорту та облаштування тротуару та звернення мешканців вулиці Туполєва щодо відновлення освітлення у 2015 році тощо. Ганебна практика знайшла продовження також у новій каденції міськради. До прикладу, у відповіді депутату Орисі Залевській йшлося про обстеження будинку, який взагалі не згадувався у її зверненні, у відповіді Борису Смалю повідомляли про проведення робіт КП «Луцьксвітло», які насправді не були виконані.

Міського голову просять провести роз’яснювальну роботу серед керівників підрозділів виконавчих органів міської ради, заступників міського голови, керівників комунальних підприємств та інших відповідальних осіб з метою запобігання повторення таких фактів у майбутньому. Відділу кадрової роботи та нагород рекомендують розробити систему покарань для відповідальних осіб Луцької міськради, які передбачатимуть фінансові стягнення у разі безвідповідальної підготовки відповідей на звернення громадян та депутатів. Відповідний проект рішення просять винести на розгляд під час наступної сесії міськради.

Депутати підтримали запит колеги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
& Показати IP 31 Березня 2016 20:26
Головний винник-підписувач. Він сам себе не накаже

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus