USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Прокуратура завершила досудове розслідування вбивства Бузини

27 Червня 2017 13:46
Прокуратура міста Києва повідомила про завершення досудового розслідування справи про вбивство українського журналіста і публіциста Олеся Бузини, в якому підозрюються Андрій Медведько і Денис Поліщук.

Про це повідомив один із їхніх захисників Сергій Войченко, передає Інтерфакс-Україна.

«Сьогодні прокуратура міста Києва повідомила про завершення досудового розслідування щодо Андрія Медведька і Дениса Поліщука, продовжуючи на замовлення влади «шити» їм вбивство Олеся Бузини», – написав адвокат Войченко на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у вівторок.

За його словами, «не виконано сотні клопотань сторони захисту, не виконані десятки рішень судів, отриманих стороною захисту, не розслідувано побиття Медведька під час затримання», а також побиття Медведька та Поліщука під час спроби забору їх біологічних зразків.

«Ну що ж, готуємося до захисту хлопців, а прокуратура перевела відповідальність на суд», – написав адвокат.

Нагадаємо, Олеся Бузину вбили 16 квітня 2015 року в Києві у дворі багатоквартирного будинку, в якому той проживав.

Двоє підозрюваних у скоєнні злочину – А. Медведько та Д. Поліщук – були затримані 18 червня. Поліщук служив у зоні АТО в званні гвардії лейтенанта Збройних сил України, був командиром 54-го розвідувального батальйону. Медведько є учасником АТО, він проходив службу в складі батальйону МВС «Київ-2».

Після затримання суди обрали їм запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і неодноразово її продовжували.

9 грудня 2015 року Печерський суд змінив запобіжний захід для Д. Поліщука з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. 3 лютого 2016 року Печерський районний суд Києва змінив запобіжний захід для Поліщука з цілодобового домашнього арешту на частковий домашній арешт – з 22.00 до 6.00, терміном до 2 квітня.

31 грудня 2015 року суд змінив запобіжний захід Андрію Медведьку на цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслета. 28 січня 2016 року Печерський суд змінив цілодобовий домашній арешт Медведьку на частковий – з 19.00 до 8.00.

У даній справі досі підозрювані категорично заперечують свою провину. На численні суди з обрання їм запобіжного заходу постійно приходить велика кількість людей, їхні родичі, соратники, друзі і знайомі.

25 березня 2016 року Печерський райсуд відпустив Медведька під особисте зобов’язання. 18 квітня Апеляційний суд Києва відмовив прокуратурі в задоволенні скарги на це рішення Печерського суду. Таким чином, з 26 травня Медведько вже не повинен носити електронний засіб стеження.

Також 25 березня Печерський суд відхилив клопотання прокуратури про продовження запобіжного заходу для іншого підозрюваного у вбивстві Бузини Дениса Поліщука після 2 квітня. 26 квітня Апеляційний суд Києва підтвердив законність цього рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus