USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Рада прийняла закон про люстрацію суддів

9 Квітня 2014 09:24
Верховна Рада прийняла закон "Про відновлення довіри до судової системи України", інформує Українська правда.

Відповідне рішення підтримали 234 народних депутати.

Цей законопроект визначає правові та організаційні засади проведення спеціальної перевірки суддів судів загальної юрисдикції.

Авторами закону є шестеро народних депутатів.

У пояснювальній записці до закону вони вказали, що нині судова система України перебуває у важкому стані, оскільки вражена корупцією.

Цей закон, на думку авторів, дозволить відновити довіру до судової влади в Україні, здійснити справжню, а не формальну люстрацію суддівського корпусу, запобігши проявам корупції в системі судової влади.

Крім того, закон вносить зміни до законів "Про судоустрій і статус суддів", "Про Вищу раду юстиції" щодо порядку призначення суддів на адміністративні посади, розширення підстав припинення повноважень членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Вищої ради юстиції, порядку обрання делегатів на з'їзд суддів України тощо.

До слова, розпочалися люстрації волинських голів ОДА та їх заступників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ковтуненко Показати IP 9 Квітня 2014 10:15
ковтуненко ковтуненко ковтуненко ковтуненко ковтуненко ковтуненко....на выход.
НЕЛУЧАНИН до ковтуненко Показати IP 9 Квітня 2014 11:07
і не тільки ковтуненко. практично всі судді луцьких судів.
НЕЛУЧАНИН Показати IP 9 Квітня 2014 11:13
особливо можна не радіти. сфера дії закону не поширюється на переважну більшість прийнятих суддями рішень. закон написаний виключно під події на майдані. так що , шановні , судді і далі будуть приймати те, що їм скажуть в органах влади

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus