USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Рада ЄС розгляне безвіз для України

11 Травня 2017 09:20
Рада Євросоюзу (ЄС) у закордонних справах у четвер, 11 травня, розгляне питання введення безвізового режиму для короткострокових поїздок громадян України до країн Шенгенської зони.

Про це повідомляє Кореспондент.

У разі позитивного результату голосування рішення про скасування віз повинні будуть підписати 15 травня президент Європарламенту і представник головуючої в ЄС країни - Мальти.

Безвізовий режим має на увазі вільне пересування на території Шенгенської зони, яка включає 22 країни-члени ЄС і чотири держави-не члени ЄС (Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія і Швейцарія), а також чотири країни-кандидати на приєднання до Шенгену (Болгарія, Кіпр, Румунія , Хорватія).

У країнах-учасницях Шенгенської зони українці зможуть перебувати не більше ніж 90 днів протягом півроку, при цьому використовувати дозволені дні безперервно не обов'язково.

Зазначимо, що безвізовий режим не дає дозволу на роботу. Метою візиту може бути туризм, бізнес, участь у культурних заходах, відвідування близьких і родичів.

Щоб перетнути кордон Євросоюзу без оформлення візи громадянам України потрібен буде тільки біометричний паспорт. При цьому прикордонники мають право вимагати низку додаткових документів. При перетині кордону рекомендовано мати з собою квиток на зворотну дорогу. Також на кордоні може знадобитися підтвердити матеріальну спроможність - необхідно мати щонайменше 45 євро на кожен день перебування в ЄС.

Читати ще: Як працюватиме на практиці безвіз для українців. Роз'яснення

Крім того, рекомендовано мати туристичну медичну страховку, зелену карту (в разі подорожі Європою на автомобілі), лист-запрошення від родичів або знайомих, а також підтвердження броні на проживання.

Як відомо, 6 квітня 2017 року Європарламент підтримав надання Україні безвізового режиму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus