USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

«Разом до перемоги»: литовці зібрали €110 тисяч для української армії

14 Січня 2017 23:36
У Литві відбувся благодійний концерт під назвою «Разом до перемоги». На підтримку української армії в рамках дійства зібрали понад 110 тис. євро.

Про це повідомляє латвійське видання LRT.

Урочистості організували до 26-ї річниці подій 13-го січня в Литві, коли відбувся штурм Вільнюської телевежі. Тоді відбулась інтервенція — спроба вищого радянського керівництва воєнними методами повернути Литву, яка ще у березні 1990 вийшла зі складу СРСР, проголосивши свою незалежність.

Кульмінацією протистояння став штурм радянськими військами та спецпризначенцями вільнюського телецентру, в ході якого загинуло 15 чоловік — 14 з числа захисників телевежі та один офіцер спецпідрозділу «Альфа». В обороні вільнюського телецентру брали також участь студенти-добровольці з України.

«Давайте пригадаємо події 13 січня. Ми сподівалися на допомогу. І одна з країн, які були з нами, тоді, - це Україна. Тепер допомоги потребує Україна і її народ» - заявив під час концерту прем’єр-міністр Литви Саулюс Скверняліс.

Цю тезу підтвердила і президент Литви Даля Грібаускайте:

«Ми з вами спостерігаємо, як важко наші січневі події повторюються в Україні. Там і броньовані машини, і танки, і постріли в людей, які захищають свою країну і свою свободу. Литва - один з тих, які можуть краще зрозуміти братів українців. Ми ніколи не забудемо, що в 1991 році українська група добровольців була серед наших захисників».

На святкове дійство запросили і українських бійців, які перебувають на лікуванні в Литві. Повідомляється, що виручені кошти спрямують на місцеву організацію «Синьо-жовті», яка забезпечує підтримку українських солдатів, їх родичів, дітей-сиріт тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Литовці Показати IP 15 Січня 2017 08:57
Бочку без дна ніхто не наповнив і ви ненаповните.
Віктор Федорович Показати IP 15 Січня 2017 11:01
Не так давно українці зібрали 100 млн. грн на армію про які давно всі забули і невідомо де ті гроші. Те саме буде і в цьому випадку.
Активіст до Віктор Федорович Показати IP 15 Січня 2017 12:29
Як то невідоме, де. В е-деклараціях депутатів і чиновників.
свідомий Показати IP 15 Січня 2017 13:04
Як ще світова спільнота не зрозуміла, що при владі в Україні крадії і брехуни?! Кому вони те все збирають? Бідним бабцям з дідусями ні цента не перепаде, а про армію і годі казати...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus