USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Благодійний чемпіонат з легкої атлетики «Разом до перемоги»: як виступили волиняни

28 Червня 2022 14:11
Протягом двох днів, 24-25 червня, у Луцьку тривав відкритий чемпіонат з легкої атлетики під назвою «Разом до Перемоги». У змаганнях взяли участь більше 360 спортсменів з усіх регіонів України.

Як виступили на цих змаганнях волиняни – у сюжеті телеканалу «Аверс».

Впродовж двох днів спортсмени змагались у різних видах легкоатлетичних змагань: бігових дисциплінах на дистанціях від 100 метрів до 5 тисяч метрів, спортивній ходьбі, стрибках у довжину, висоту, потрійному стрибку, метанні молота, диска, списа, штовханні ядра. Майже в усіх видах програми виступили волинські легкоатлети, яких на змаганнях було найбільше.
Читати ще: У Луцьку стартував благодійний чемпіонат з легкої атлетики. Фото

«Волинь представлена ста учасниками, від нашої області участь у змаганнях беруть учасники Олімпійських ігор, зокрема Іван Банзерук, учасники чемпіонатів світу та Європи», – розповів керівник змагань Олександр Хриплюк.

Найкращими волиняни були у метанні молота, де перемогу серед жінок виборола Олена Хамаза, а серед дівчат – Людмила Гурик.
Традиційно високі результати показали волинські легкоатлети у спортивній ходьбі. На трьох кілометрах увесь п’єдестал посіли дівчата у групі U-18. І на більшій 10-кілометровій дистанція серед дорослих першими фінішували волиняни. Серед чоловіків трійка лідерів складалась із двох волинських легкоатлетів Івана Банзерука та Віктора Шуміка і сумчанина Сергія Світличного.

23 кола першим тримався Іван Банзерук, і лише на останньому кілометрі його обігнав товариш по команді Віктор Шумік, який фінішував з найкращим своїм результатом – 40,52.

«Перша п’ятірка мені важко йшла, на другій стало легше, я почав прибавляти. Це перші змагання для мене серед дорослих», – зазначив майстер спорту України міжнародного класу Віктор Шумік.

Лише на 2,5 секунди відстав від переможця Іван Банзерук: «Я задоволений своїм результатом, який досить непоганий у цей час. Основний старт – це чемпіонат Європи, там я буду долати 35 кілометрів. Зараз, під час війни, була трішки перерва. Довелося ходити на службу, адже я служу в Державній прикордонній службі України. Лише нещодавно почали тренуватися».
Серед жінок на десятикілометрівці беззаперечною лідеркою стала волинянка Олена Собчук, яка фінішувала з великим відривом від решти учасниць з результатом 43,46. І першим її привітав 4-річний син Микола.

«Ішлося доволі непогано, хоча на вулиці доволі спекотно. Була налаштована на хороше тренування перед участю в чемпіонаті світу 15 липня», – сказала Олена Собчук.

У бігу на дистанціях 1,5 км та 5 км не було рівних волинянці Іванці Потапчук. Уже після першого кола вона впевнено лідирувала від решти учасниць. І п’ятірку фінішувала з результатом 17,08.

«Цього разу мені пощастило, що і підготовка була хороша, і умови були сприятливі. Я виконала норматив на чемпіонат Європи, тому буду готуватися», – розповіла спортсменка.
За змаганнями спортсменів спостерігав державний тренер збірної України з легкої атлетики Олексій Сердюченко. Саме тут, де збираються кращі легкоатлети з різник регіонів України, можна виявити нових перспективних спортсменів для національної збірної. Це перші такі великі змагання в умовах війни, тому подякував організаторам за хорошу підготовку та успішне проведення чемпіонату.
Окрім спортивної мети, змагання мали і благодійну: усі зібрані кошти передадуть для військової частини 1141 Національної гвардії України міста Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus