USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Рейтинг партії Меркель знаходиться на рекордно низькому рівні

29 Жовтня 2018 07:00
На виборах до парламенту федеральної землі Гессен у неділю, 28 жовтня, партія канцлерки Німеччини Анґели Меркель Християнсько-демократичний союз (ХДС) здобуває найбільшу кількість голосів, утім, суттєво втрачає підтримку виборців.

За прогнозом телеканалів ARD та ZDF, партія ХДС на чолі з чинним прем'єром Гессену Фолькером Буфф'є отримує близько 28 відсотків голосів. Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН) набирає від 19,8 до 19,9 відсотка, повідомляє DW.

Зелених підтримали від 19,5 до 19,7 відсотка виборців. Правопопулістська партія "Альтернатива для Німеччини" (АдН) з результатами від 12,1 до 12,8 теж потрапить до ландтагу. Таким чином, АдН буде представлена у парламентах усіх 16 земель Німеччини. За Вільну демократичну партію (ВДП) віддали свої голоси близько 7,5 відсотка виборців, за Ліву партію - 6,6 відсотка.

У порівнянні з виборами до земельного парламенту 2013 року християнські демократи втратили близько десяти відсотків голосів - тоді за ХДС проголосували 38,3 відсотка виборців. Гірший результат у Гессені ніж на теперішніх виборах партія Меркель показувала востаннє ще в 1966 році, тоді ХДС фінішувала з результатом у 26,4 відсотка.

Також близько 10 відсотків втратили і соціал-демократи: у 2013-му вони мали підтримку 30,7 відсотка виборців. Натомість Зелені і правопопулісти з АдН суттєво покращили свої позиції (плюс близько 8 відсотків кожна).

Тенденція до зменшення на земельних виборах підтримки партій, які формують "велику коаліцію" в Берліні - блоку ХДС/ХСС та СДПН, спостерігається в Німеччині упродовж останніх кількох років. Як і в Гессені, на виборах до ландтагу Баварії, які відбулися два тижні тому, посилити свої позиції змогли Зелені та АдН.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus