USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Рішення щодо використання «бандерівського» прапора у Луцьку доопрацюють

23 Лютого 2018 11:14
Ухвалювати нове рішення, що регламентує вивішування революційного прапора ОУН чи доповнити рішення від 2014 року щодо цього прапору, вирішуватимуть депутати міськради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності,етики та регламенту 23 лютого.

Як повідомив голова комісії Микола Федік, у проекті рішення про використання революційного прапора ОУН на території Луцька наведені рекомендації щодо вивішування прапора до конкретних дат для установ та підприємств. З його слів, це публічна відповідь та незгода з законами, які прийняли у Республіці Польщі. На його думку, проект рішення потрібно приймати, щоб публічно довести позицію громади міста з приводу дій влади Польщі, яка унеможливлює діалог між державами.

ЧИТАТИ ЩЕ: У ПОЛЬЩІ ОПОЗИЦІЯ ПОДАЛА АЛЬТЕРНАТИВУ ДО ЗАКОНУ ПРО «БАНДЕРИЗМ»

Член комісії Юлія Дацюк зауважила, у 2014 році міськрада ухвалила рішення про вивішування червоно-чорного прапора і визначила, що цей стяг має бути вивішений на постійній снові. Отже, немає сенсу ухвалювати ще один проект рішення, що дублює попередній.


На це Микола Федік відповів, що у 2014 році йшлося про прапор як символ Революції та незламності України і те рішення не регламентує процедуру використання прапора. Цього разу пропонують, наприклад, рекомендувати вивішувати революційний прапор різноманітним підприємствам, установам та організаціям. Юлія Дацюк запропонувала внести зміни до рішення від 2014 року або доопрацювати проект рішення, порадившись з юридичним департаментом міськради.


Члени комісії вирішили все ж відкласти розгляд питання – наступне засідання комісії щодо цього проекту рішення проведуть на передодні пленарного засідання сесії.

Нагадаємо, на Волині низка місцевих рад уже прийняла рішення вивішувати прапор національно-визвольної боротьби українського народу.

Так, 13 лютого рішення вивішувати прапор національно-визвольної боротьби українців прийняла Камінь-Каширська міська рада, 15 лютого – Камінь-Каширська та Рожищенська районні ради, а 16 лютого – Ратнівська районна рада.

20 лютого Горохівська міська і Турійська селищна ради ухвалили рішення вивішувати червоно-чорний прапор.

Вчора, 22 лютого, на сесії Ковельської міської ради прийняте рішення про використання червоно-чорного прапорана території міста Ковеля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
аспвіаапваіаів Показати IP 23 Лютого 2018 11:39
" З його слів, це публічна відповідь та незгода з законами, які прийняли у Республіці Польщі." да! давайте не шукати компроміси і вирішувати конфлікти а продовжувати драконити сусіда!
123 до аспвіаапваіаів Показати IP 23 Лютого 2018 15:45
Клоуне, так то сусід нас своїм законом драконить, а це наша відповідь, - і ЦЕ ТІЛЬКИ ПОЧАТОК!
Анонім до аспвіаапваіаів Показати IP 23 Лютого 2018 22:23
а може того цмока шляк трафить ?
Лучанин Показати IP 23 Лютого 2018 14:12
Показовий факт: коли приїхала делегація з Ізраїлю, той прапор зняли...
Юзік Показати IP 23 Лютого 2018 15:59
Знову за Лучан вирішують депутати ... Запитайте у своїх друзів або близких - чи треба це робити . Кому це потрібно ??? Вже з Європою , навіть з молдаванами немає косенсусу, про Угорщину взагалі мовчу
Анонім до Юзік Показати IP 23 Лютого 2018 22:24
кому ти ще в д"пу без мила не заліз, коНсенсусний ти наш ?
777 Показати IP 25 Лютого 2018 16:59
Немає інших проблем у місті?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus