USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Рішення віддати землю облспоживспілці хочуть оскаржити

5 Травня 2011 13:50
У Луцькій міській раді заявляють, що голосування за рішення про передачу в оренду Волинській облспоживспілці землі Завокзального ринку проходило з порушенням регламенту.

Про це, зокрема, заявив депутат луцької міської ради Андрій Осіпов, стверджуючи, що внесення питання на повторне голосування не має законної підстави.

Нагадаємо, 5 травня Луцька міська рада продовжила договір оренди земельної ділянки Волинській обласній спілці споживчих товариств на 22 роки.

Як повідомив Осіпов, 5 травня Луцький міськрайонний суд виніс ухвалу, яка зупиняє дію частини 12 статті 39 регламенту міськради.

У цій частині, зокрема, йдеться: «За ініціативою головуючого, Секретаря Ради, голови депутатської фракції (групи) проект рішення, пропозиція, доповнення чи зауваження до проекту рішення можуть бути поставлені на повторне голосування. Таке повторне переголосування допускається не більше двох разів і здійснюється на сесії Ради після проведення нового обговорення…».

Позов до суду про оскарження законності частини 12 статті 39 регламенту подав депутат Антон Сосновський. Суд встановив, що вона ставить в нерівні умови депутатів.

Відтак, за словами Осипова, оскільки дія цієї норми регламенту була зупинена судом, вносити на розгляд питання облспоживспілки Микола Романюк не мав права.
Адже ухвала суду була оголошена до початку засідання, відтак вступила в дію.

«Це є перевищення службових обов’язків», - каже Осіпов. За такий злочин суд може визначити навіть кримінальну відповідальність, яка передбачає строк позбавлення волі до семи років, зауважив Осіпов.
Осіпов каже, що буде оскаржувати проголосоване сьогодні рішення, і у випадку задоволення його оскарження в суді – воно може бути визнане незаконним.

Депутат каже, що міський голова також порушив його права тим, що не вніс на голосування пропозицію Осіпова щодо змінити тексту рішення. Зміна стосувалася створення комунального підприємства «Луцький ринок».

Депутат Євгеній Ткачук вважає, що заяви Осипова є «розумним юридичним викручуванням закону», однак це, на думку депутата, не відповідає депутатській етиці.

Депутат Сергій Григоренко зазначив, що регламент є внутрішнім документом, а не законом. Оскаржувати рішення міської ради він порадив до суду, «міжгалактичної ради», або інших органів.
Він зазначив, що деякі «крючкотворці» прагнуть втягувати обранців громади в юридичні нюанси і заплутати їх, а юридичні нюанси він назвав шантажем міського голови, депутатів міської ради і закликав до конструктивної роботи для вирішення реальних проблем міста.

Міський голова Микола Романюк зауважив, що не встиг вивчити рішення суду, про яке говорить Осіпов, адже його піднесли перед самим засіданням. А підстави порушення чи не порушення кримінальної справи повинні встановлювати правоохоронні органи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
водій Показати IP 5 Травня 2011 14:12
Осіпов усіх задрав. Скільки заплатили, цікаво? Працює, аж дим йде! Замовники мають оцінити.
Службовець Показати IP 5 Травня 2011 14:20
"...деякі «крючкотворці» прагнуть втягувати обранців громади в юридичні нюанси і заплутати їх, а юридичні нюанси він назвав шантажем міського голови.." - оце вони договорилися, виявляється дотримання законів та відповідно юридичних процедур заплутує бідного міського голову і навіть шантажує!!! Порада - йдіть коровам хвости крутити, там все просто і не треба вникати в юридичні нюанси!
лучанин Показати IP 5 Травня 2011 15:09
Осіпов доб"ється свого і я йому бажаю успіхів.
Коля Показати IP 5 Травня 2011 15:25
Нехай оскаржує. Треба іноді на місце ставити. А то не можна своєї думки ніде висловити. А все йти за стадом. Скільки можна? Що то за народ? Підприємцям - ганьба!!!! Вміють вони жити кучеряво.
Заратустра Показати IP 5 Травня 2011 15:29
Ух ти. Ми не гірше столиці, тепер і в нас є свій космонавт - Сергій Григоренко. ;-) Шановні депутати, Ваші вислови і думки читають далеко не дурні люди, проявіть фантазію в своїх алегоричних висловах, а краще працюйте в межах прийнятого вами регламенту і закону вцілому. У Вас же ж виходить, що заради "доброї" (на Ваш розсуд) справи можна порушувати і регламент і закон. Є правила, Вами ж придумані, от і грайте в їх межах. Пригадайте вислів: "Діяти по БУКВІ закону." Саме по букві, скрупульозність в даному випадку ніколи не буває зайвою. Пану меру раджу змінити свого помічника (секретаря), тому що в нього прослідковується регулярність такого роду "відмазок". Школа: - Чому запізнився? - Мама не збудила, а я не винен.
Rom Показати IP 5 Травня 2011 17:56
А як Шиба роздавав землі на останньому виконкомі і голосували по 3-4 рази за одне рішення - так нічого! ЛОБІСТИ! Продажні лобісти! Мало того що держава робить з усіх злидні то ще міська влада давить з усіх боків! Довго народ терпіти не буде... Прийдеться за вила взятись....
Бригадир Показати IP 5 Травня 2011 18:32
Облспоживспілка назбирала на мітінг баранів, які кричали, що раді, що їзх скоро пустять на шашлшик. Невже не ясно, облспоживспілка хоче мати гарантований куш на 25 років, а підприємці будуть як раби, нічого не зможуть сказати, навіть їхні діти будуть у рабстві. В житті не повірю, що хтось з підприємців при здоровому глузді може клопотати про своїх катів та поневолювачів. Дивно виглядає що той хто розбазарює луцьке майно той молодець, а той хто перешкоджає цьому той хабарник. Вибачте а за що хабарі, за то що майно залишиться у лучан??? Мер і його команда добряче получили грошенят і відповідно відпрацювали... Гнати цих розбазарбвачів популістських. Давайте підтримаємо здорову думку і нормальну позицію!
До бригадира до Бригадир Показати IP 6 Травня 2011 16:32
Молодець Бригадир! Дуже розумно все переклав для не розумних. Депутати мають це читати, і розуміти, що їхні виборці все аналізують і думають краще за лжедепутатів та лжемера.
Жанна Показати IP 5 Травня 2011 21:16
Підприємців не пустили на законне місце, а вони ще й пішли просити за пана, чи це гордості не має чи вирватись з десятини розуму не вистачає. Працюйте на пана ще 20 років.... І міський бюджет копійчаний буде з такими народними обранцями. Декілька депутатів мають свою думку , решта дрібнота без знань , без принципів. Голосують , потім переголосовують інакше. Сміх та ганьба.
Leo Показати IP 5 Травня 2011 22:06
Цікаво чим скінчиться цей бій молодих і наглих із старшими і пузатими... Міськрайонним судом блокувати міськраду - це не нове. Може пан Осіпов хоче у велику політику, там юриспруденція ще більш "прикладна". Горе праву з такими правниками.
Павло Показати IP 6 Травня 2011 08:05
Міська влада вже перейшла всі рамки на чолі з Романюком. Оце влада! Що хоче те робить. А що для простих людей? Нічого! Тільки там вирішують, де дають гроші, а без грошей - ніц.
Анжела Показати IP 6 Травня 2011 08:57
Там усім позаплачували. А особливо Романюк набрав у кишеньку. Навіщо вона нам? Всеодно нічого не докажеш. Романюк продався.На сесії дозволив повторно проголосувати за питання,за яке вже голосувалося. А сам заперечував, коли йому це було не вигідно, що повторно не можна голосувати " Завтра ще хтось скаже переголосувати і що? "
Антирейдер Показати IP 6 Травня 2011 10:34
Рейдери Бондарук-Осіпов хотіли під видом комунального підприємства взяти під свій контроль Завокз. ринок. Це справжни наміри цих молодчиків. А тепер програли, зганьбили партію Батьківщина і пускають соплі в інтернеті. Молодець Пустовіт що підтримав підприємців і не піддався тиску негідників!
Микола Показати IP 6 Травня 2011 13:41
Осіпов хоч відстоював свою думку. А що зробила Батьківщина? Взяли гроші і їх більше нічого не цікавить. Більшість з них взагалі не розуміють що відбувається. Продались і все. А облспоживспілці - це капля в морі. Вони вже гуляють!
До Миколи до Микола Показати IP 6 Травня 2011 16:34
Це п р а в д а!
До Миколи 2 Показати IP 10 Травня 2011 23:17
Не тільки гроші взяли. Он Грицюк вже на квартирну чергу став, наступний - Пустовіт. І це вони за підприємців дбають?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus