USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Розмова Турчинова з головою Держдуми РФ

1 Березня 2014 21:28
Відбулася телефонна розмова Турчинова з головою Держдуми РФ Сергієм Наришкіним, - повідомляє «УНІАН».

Виконувач обов'язків Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов заявляє, що російська сторона всіляко провокує розгортання силового сценарію для повної дестабілізації ситуації в Україні.

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті "Батьківщини".

Зокрема, у повідомленні зазначається, що на прохання російської сторони відбулася телефонна розмова голови Верховної Ради України Олександра Турчинова з головою Державної Думи Федеральних Зборів РФ Сергієм Наришкіним, «в якій російський посадовець заявив про готовність здійснення військової агресії РФ по відношенню до України у разі, якщо буде застосовано силу "проти мирних громадян України, які проживають на території Криму та Сходу".

У зв'язку з цим, українська сторона офіційно заявляє: «Ми робимо все для захисту всіх українських громадян, які сьогодні вже де-факто стали об'єктом агресії з боку російських військових та провокаторів, які підтримуються російською стороною».

"Ми не вдавалися і не плануємо вдаватися до застосування сили проти громадян, хоч сьогодні російська сторона всіляко провокує розгортання силового сценарію задля повної дестабілізації ситуації в Украйні", - сказав Турчинов.

За його словами, будь-яке застосування зброї та сили проти громадян "ми вважаємо спеціально підготовленими провокаціями з тим, аби обґрунтувати військову агресію проти України з боку Російської Федерації".

"Україна є мирною державою, проте, готова захищати свою територіальну цілісність та суверенітет, про що готує відповідне рішення Рада національної безпеки та оборони", - резюмував голова парламенту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ООН Показати IP 1 Березня 2014 22:01
Зараз Росія ставить Турчинова в ту саму позу, в яку перед тим запад поставив Януковича: http://russian.rt.com/article/23424 Спикер Госдумы: Россия будет считать Турчинова преступником, если против юго-востока Украины и Крыма применят силу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus