USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Самопомочі» у Луцьку вигідне безвладдя?

6 Квітня 2017 12:29
У той час, коли місто готується до Великодніх свят, стартують ремонти доріг, котельні міста погрожують відключати від гарячого водопостачання, фракція «Самопоміч» заявила, що утримуватиметься від голосування за кандидатів на посади заступників Луцького міського голови.

Про це стало відомо під час позачергової 22 сесії Луцької міської ради 6 квітня.

Очільник фракції «Самопоміч» Тарас Шляхтич повідомив, що фракція утримається від затвердження всіх кандидатур заступників міського голови. Мотивував він це подіями останніх двох місяців, а також заявив, що фракція має сумніви щодо законності обрання кандидатів на керівні посади і формування цієї команди.

А його однопартійка Юлія Вусенко під час обговорення кандидатури першого заступника мера Григорія Недопада, коли їй відповів виконувач обов’язків міського голови Ігор Поліщук, заявила, що його відповідей не потребує, бо «він вже обраний».

Ігор Поліщук, своєю чергою, попросив зважити на той факт, що у місті багато роботи, тому він запросив депутатів долучатися до переговорів з Нафтогазом та Мінфіном. А щодо обговорення заступників, то він закликав виступати конструктивно і по суті.

Кандидатури заступників висловили готовність підтримати фракції «УКРОП» і «Батьківщина». Зокрема, Андрій Козюра, зважаючи на заяви «Самопомочі», наголосив, що чимало прихильників цієї політсили переконують, що в місті безвладдя, немає заступників, хаос, безлад.

«Тоді незрозумілим є постановка питання, що «ми самоусовуємося» від відповідальності. Це безвідповідально, ці дії не в інтересах громади, бо за кожним напрямком розвитку міста закріплені заступники, які особисто відповідають перед радою і виконувачем обов’язків міського голови», - зауважив він.


А «радикал» Сергій Була наголосив, що «Самопоміч» мала шанс подати свою кандидатуру на посаду заступника, та від них таких пропозицій не надходило.

Очільник фракції ВО «Свобода» Микола Федік, своєю чергою, відзначив, що в залі і далі спостерігається напруга між фракціями, незважаючи на те, що в місті треба вести господарську роботу. Тому він висловив побажання, якщо заступників таки призначать, однаково працювати доведеться з усіма депутатами, незалежно від партійної приналежності.

Представник фракції УКРОП Олександр Кравченко повідомив, що їхня фракція підтримає всі кандидатури заступників, бо місто має запрацювати на повну силу, а депутати будуть допомагати їм в подальшій роботі.

Депутат Євгеній Ткачук також здивований позицією «Самопомочі». З його слів, у 2015-му покійний міський голова не раз пропонував представникам цієї політсили включитися в роботу над розвитком міста. «Я можу засвідчити на «детекторі брехні», що вам пропонувалося очолити декілька комунальних підприємств і заступників. Але відповідь тоді була така: «Ми не збираємося брати на себе таку відповідальність», - заявив він.

У відповідь на це Юлія Вусенко переконувала, що таких пропозицій очолити комунальні підприємства чи зайняти посаду заступника до них не надходило, а ось те, що їй доручили посаду секретаря, то це, на її думку, «ситуація нормальна і політично прогнозована».

Урешті депутати від «Самопомочі» так і не голосували за кандидатів на посади заступників. Проте саме представники цієї політсили ставили найбільше запитань до потенційних посадовців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus