USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Саудівська Аравія хоче перетворити Катар на острів

1 Вересня 2018 19:35
Саудівська Аравія розглядає можливість прориття каналу на кордоні з Катаром, який відокремить від Аравійського півострова цю невелику державу, фактично перетворивши її на острівну.

Існування таких планів, про які раніше повідомляли місцеві ЗМІ, підтвердив Сауд аль-Кахтані, старший радник саудівського кронпринца, віце-прем'єр-міністра королівства Мухаммеда ібн Салмана Аль Сауда, повідомляє DW.

"Як громадянин я з нетерпінням чекаю на деталі реалізації проекту "острів Салва", цього великого історичного проекту, який змінить географію регіону", - написав Сауд аль-Кахтані в мережі Twitter.

У квітні цього року близький до саудівського уряду інформаційний веб-портал Sabq повідомив про плани влади країни збудувати канал вздовж кордону з Катаром. За інформацією видання, канал має бути 60 кілометрів завдовжки, 200 метрів завширшки та 20 метрів глибиною. За попередніми оцінками, проект коштуватиме в перерахунку близько 640 мільйонів євро.

Як повідомляє агенція Reuters, влада Катару поки що офіційно не відреагувала на ці наміри.

Плани перетворити на острів Катар - державу, що розташована на невеликому Катарському півострові та має сухопутний кордон лише із Саудівською Аравією, - може призвести до чергового витка загострення дипломатичної кризи у регіоні Перської затоки, яка триває вже 14 місяців. У червні 2017 року Саудівська Аравія, Об'єднані Арабські Емірати, Бахрейн та Єгипет розірвали дипломатичні та торговельні зв'язки з Катаром, звинувативши його у підтримці терористичних організацій та близькості до Ірану, який є головним ворогом Ер-Ріяда у регіоні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus