USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

СБУ викрила мережу військової розвідки РФ

9 Квітня 2014 18:14
Служба безпеки України викрила та припинила незаконну діяльність агентурної мережі військової розвідки Російської Федерації, що здійснювала підготовку акцій із підриву обороноздатності України. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

"Затримано жителя Херсона, колишнього військовослужбовця, який за завданням представника Розвідувального управління Чорноморського флоту РФ залучив групу українських громадян до збирання інформації військового характеру в Херсонській області", - йдеться в повідомленні прес-центру СБ України.

СБУ наголошує, що "ще одним дорученням від іноземних кураторів була підготовка умов для здійснення на Херсонщині диверсійних акцій".

За інформацією прес-центру, група встановлювала місця базування і передислокації, ступінь бойової готовності, чисельність особового складу, види і кількість озброєння та військової техніки частин і з'єднань ЗС України.

"Окрема увага приділялася облаштованим у зв'язку із загостренням ситуації на південно-східних кордонах держави лініям оборони і замаскованої важкої військової техніки. Для отримання таких відомостей залучені до протиправної співпраці громадяни виїжджали автомобілями в райони Херсонської області, що межують із Кримом, де особисто спостерігали за змінами дислокації українських військових частин і переміщеннями військової техніки. Зібрані агентурою дані передавалися російському шпигунові з дотриманням вимог конспірації", - йдеться в повідомленні СБУ.

Прес-центр зазначає, що за оцінкою експертів, інформація, яку збирали і передавали іноземній стороні, містить відомості, що становлять державну таємницю, а її розголошення завдає шкоди обороноздатності України.

"У результаті вжитих контррозвідкою СБУ заходів резидента, який керував агентурною мережею, затримано. На підставі отриманих матеріалів розпочато кримінальне провадження за ознаками скоєння злочину, передбаченого ст. 111 КК України "державна зрада", - інформує СБУ.

Українська спецслужба звертається до громадян України з проханням не втрачати пильність та інформувати компетентні органи у разі спроб залучення до проведення розвідувально-підривної діяльності.

Також у спецслужбі нагадали, що відповідно до ч.2 ст. 111 Кримінального кодексу України, звільняється від кримінальної відповідальності громадянин України, який на виконання злочинного завдання іноземної держави, іноземної організації або їхніх представників жодних дій у цьому напрямі не зробив і добровільно повідомив компетентні органи про факт встановлення зв'язку та отримання завдання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Lutsk Показати IP 9 Квітня 2014 18:16
Бондиана по полной программе.
Любомльчанин Показати IP 9 Квітня 2014 18:35
Блін - москальня не спить
Lutsk до Любомльчанин Показати IP 9 Квітня 2014 20:00
А ну, на горшок и спать. (Народная мудрость).
розвідка Показати IP 9 Квітня 2014 18:40
Тут у країні нічого путьнього за стільки років не могли зробити, а тут вже аж російських ловлять, але ні фото ні відео не показують, а лише бла-бла... Стара казка!:) А от нова: Грузинський генерал заявляє, що на Майдані діяли чотири грузинські снайпери http://ua.korrespondent.net/world/3346892-hruzynskyi-heneral-zaiavliaie-scho-na-maidani-diialy-chotyry-hruzynski-snaipery
Анонім Показати IP 9 Квітня 2014 18:53
Сбу кланова структура якій довіривже нема
? Показати IP 9 Квітня 2014 20:21
Знову курили?
))) Показати IP 9 Квітня 2014 21:21
За що генерали СБУ отримували зарплати??? За те що плітки розпускали про банкрутство Приватбанку і т.п? Зняти їм пенсії або платити прожитковий мінімум. Заробітну плату платять за роботу,а не за бездіяльність, а тим більше не за роботу на чужу державу.
Штірліц ( В.В. Путін Показати IP 9 Квітня 2014 22:03
йой...!!! моїх агентів зловили!!! я й не знав, що вони є в Україні!!!
Яна Показати IP 10 Квітня 2014 09:20
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus