USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Що обіцяв Луцький міський голова напередодні минулих виборів

29 Вересня 2015 19:00
327 обіцянок дав чинний міський голова Луцька Микола Романюк містянам напередодні та протягом своєї каденції. Аналізує дільність міського голови інтернет-видання «Волинська правда».

Так, 121 обіцянку виконати так і не вдалося, тому, згідно з результатами всеукраїнського проекту «Слово і Діло», рейтинг безвідповідальності політика – 37%.

Що ж такого наобіцяв Романюк – нижче:

Одна з останніх і актуальних обіцянок – гаряча вода до Дня Незалежності (з того часу минуло вже більше місяця, а в крані, ідеться в статті, навіть не булькнуло).

Далі – за списком. Іронічний стиль публікації зберігаємо: побудувати музичний фонтан на Театральному майдані (грає на сонці калюжами після дощу), реконструювати пішохідну вулицю Лесі Українки (та що там міняти, і так може бути), розширити проспект Волі від Шопена до Київського майдану (дорого, немає грошей), освітити всі вулиці і прибудинкові території (за станом на 31.12.2014 року зовнішнє освітлення є на 75% вулиць міста, вуличне освітлення у мікрорайоні Вишків планують облаштувати у 2016 році), відкрити амбулаторію в районі Дубнівської (обіцяв у травні 2011-го, у липні 2015-го заявив: «Триває пошук приміщення») побудувати і розширити в 2014-2015 роках 5 амбулаторій сімейної медицини (виготовили проекти для амбулаторiй на вул. Наливайка, Рiвненськiй та Бенделiанi, та Світовий банк все не дає грошей на їх реалізацію. На вул. Гордiюк та Стрiлецькiй цього року вже не встигнемо), спорудити та облаштувати студентське містечко на Володимирській (там ще й кіт не валявся), побудувати сміттєпереробний завод (обмежилися відкриттям поблизу села Брище ангара, де кілька робітників вручну вибирають із стрічки транспортера все корисне, що не встигли дістати з контейнерів луцькі безхатьки), відкрити у 2014-му щонайменше 300 нових місць у дитсадках (відкрили одну інклюзивну групу), відновити впродовж 2014-го роботу двох закритих у 1990-их дитсадків (ну, не вийшло).

Повний перелік – за посиланням.

Ситуацію Волинській правді у рамках спецпроекту «Обрані» коментує регіональний аналітик «Слова і діла» Віктор Гаврилюк: «За час перебування в кріслі мера Микола Романюк не відмовлявся від підтримки впливового місцевого бізнесу в особі Ігора Єремеєва та Ігоря Палиці. А тому в деяких місцевих справах міг вільно себе почувати та розраховувати на фінансову допомогу. Однак опозиційна налаштованість представників Палиці у Луцьку, а також передчасна смерть народного депутата-мажоритарника Ігоря Єремеєва частково похитнули позиції міського голови. Адже наразі він залишився без впливових кураторів і лобістів, з обвинуваченнями у корупційній складовій його влади».

«Непомітно пролетіло п’ять років, – пише автор матеріалу, – і знову Романюку йти на вибори. Закурило пилом по проспекту Волі, порили в різних кінцях міста прибудинкові території. Це - останній комсомольський вожак Волині імітує бурхливу діяльність перед майбутнім волевиявленням лучан. Робить в рахунок бюджетів наступних років. А піарники мера знову пишуть: «Мрія економічно вигідна: замінити автобуси на тролейбуси».

Романюк, не змигнувши оком, каже: «Раніше в місті було 23 тролейбуси, сьогодні – 45, а до весни плануємо як мінімум 60».

«На 1 липня 2015 року наявні 68 машин», – читаємо статтю «Луцький тролейбус» у «Вікіпедії».

З 2007-го по 2009 рік Луцьке підприємство електротранспорту отримало придбані за кошти міського бюджету 7 нових тролейбусів «Богдан». З того часу нових електромашин місто не отримувало, тільки списані з Польщі.

Недешева покупка нових тролейбусів ще за керування містом Богданом Шибою дозволила після рішення тодішнього власника концерну «Укрпромінвест» Петра Порошенка припинити в Луцьку крупновузлову зборку автомобілів ВАЗ не закривати Луцький автозавод на амбарний замок (така загроза була цілком реальною), а переорієнтувати на нове виробництво: автобусів і тролейбусів. Луцьк отримав не дуже якісні (чого гріха таїти), але нові тролейбуси і автобуси (сумнозвісний лізинг), завод – гарантовані перші замовлення, а робітники – достойну зарплату.

Романюк три роки валив усі проблеми на попередника. Розказував, що віддає взяті ним для міста кредити і відсотки по них (хоч збереження легальних робочих місць і створення нових оберталося поверненням коштів до міського бюджету через податки). А тепер устами своїх піарників щебече: «Ще одна рушійна сила європейського прогресу – кредити». І… підписує спільно з керівником ДКП «Луцьктепло» договір з Європейським банком реконструкції і розвитку на отримання 10 мільйонів євро кредитних коштів для модернізації системи опалення та теплопостачання міста. За нинішнім курсом, це 250 мільйонів гривень, і віддавати їх доведеться усім лучанам у наступні роки, та ще із відсотками (якими б низькими вони не були).

За логікою Романюка, ідеться в повідомленні, 50 мільйонів гривень, взятих містом у кредит за час головування ним Богданом Шибою, – зло, а 250 мільйонів гривень, які взявся позичати Романюк, – суцільне добро. Чомусь не каже Романюк, що після модернізації системи опалення і теплопостачання платити за тепло лучани менше не стануть, а ось віддати модернізовані мережі разом із ДКП «Луцьктепло» у приватні руки власників «Континіуму» – цілком реальна перспектива. І вона, до речі, записана у передвиборчій програмі Миколи Романюка 2010 року (передача об’єктів комунального господарства (в тому числі тепло- і водопостачання) в управління на фіксованих умовах в обмін на інвестиції згідно з договорами концесії). Тільки здійснити це поки що не вдалося (чи то злякався народного гніву, чи ще не повністю виконав завдання спонсорів із доведення до банкрутства ДКП «Луцьктепло» і «Водоканал»).

Автор продовжує: за п’ять років головування Романюком містом тут не відкрито жодного більш-менш пристойного виробництва. Відкриваються тільки бари, ресторани і торгові центри. Кількість легально працюючих у Луцьку зменшилася із 94 тисяч у 2008-му до 67 (!) тисяч у 2015 році. Лучани збідніли, не можуть знайти роботи, а Романюк із синами «Буратіни» і «Пивні сади» відкриває. А ще – обіцяє показати до виборів, як невпізнанно змінилося життя левів і ведмедів у Луцькому зоопарку.

Відтак, як пише автор статті, за час своєї каденції Микола Романюк став першим в Україні мером за кількістю обіцянок, велику частину яких йому, однак, так і не вдалося виконати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 30
дідо Показати IP 29 Вересня 2015 19:15
Романюк спас місто від шибених кредитів,збалансував бюджет міста ,закатав місто в асфальт.
Сокіл В.М. Показати IP 29 Вересня 2015 19:32
В кримінальному кодексі України не передбачена відповідальність за обіцянки . Тому вивод напрошується сам, більше " вірте "обіцянкам ...,а обіцяного чекають дуже довго .!
Самопоміч Показати IP 29 Вересня 2015 19:50
Невжк він один стоїть укропам поперек горла?
Реаліст Показати IP 29 Вересня 2015 20:11
Дуже хочеться вірити ,що лучани керуватимуться здоровим глуздом і 25 жовтня не довірять цьому *обіцяльнику* *господарювати* далі,бо тоді буде коллапс міського господарства.
читачка до Реаліст Показати IP 30 Вересня 2015 14:11
завжди думайте об"єктивно і зважено. Задайте собі одне питання - чи хоч хтось із попередніх мерів зробив для міста все те добре і файне, що робить теперішній мер. А те що новий луцьк використовує його тодішні передвиборні програми і їх впроваджує як свої, тоді перепрошую
Укроп Показати IP 29 Вересня 2015 20:26
пяне тріпло. його завгоспи пяні в робочий час навпроти міськради дтп роблять і козиряють що з паханом бухали.
panda до Укроп Показати IP 29 Вересня 2015 23:24
Май хоч каплю совісті малолітнє хамло-Романюк взагалі не п"є.
Іван до panda Показати IP 29 Вересня 2015 23:52
з пандами точно не п*є, тільки з буратінами. сам не раз бачив у хлам готового і думаю не тільки я.
лучанин Показати IP 29 Вересня 2015 22:00
шило і мило з одної засіки.. згадаємо до чийого банку має відношення романюк.. ... згадали молодці.. тепер товстенюка всім втюхує палиця..який самі знаєте під ким ходить..
111 Показати IP 29 Вересня 2015 22:11
Пішохідний міст на залізничному вокзалі, також мав бути з ліфтами та накриттям. Тільки всі вже про це забули, і так добре!? Гумове покриття скоро все повідпадає, після чергової ожеледиці на мосту
vfy Показати IP 29 Вересня 2015 22:20
романюк багато зробив за 5 років. вода гаряча теж була б, якби окремі великі благодійники палиць в колеса не вставляли. борги шиби романюк встиг повернути.у садочках відкрили додаткові групи, збудували міст біля варшавки і т.д. людина реально щось робить і старається
Реаліст до vfy Показати IP 29 Вересня 2015 22:27
Особливі *старання*по мосту!Поцікавтесь,шановний,якою ціною!
Лучани Показати IP 30 Вересня 2015 09:32
Хитрий лис. Воду гарячу лучани ще з травня не бачили! Ті хто оплачує чому має страждати? Якби так громада щось не виконала то все тільки б було проблем а якщо влада то нічого страшного!!!! Хіба це нормально? Совість хоч є? Собі все вирішують
Укроп Показати IP 30 Вересня 2015 10:53
Товстенюк і Романюк з однієї банди Коломойського Бені
Прихильник Романюка Показати IP 30 Вересня 2015 18:49
Радує тільки те, що цю замовну гидоту читає лише 5 відсотків дорослого населення - потенційних виборців. Думаю, вони самі розберуться, за кого голосувати, без цієї писанини - статейок і замовних коментарів. Люди направду бачать, хто і як працює.
виборець Показати IP 30 Вересня 2015 20:03
Романюк людина слова. гідний кандидат.. а те що не піариться на ліво на право на фоні інших очі колить зависників.
Анонім до виборець Показати IP 30 Вересня 2015 23:22
*.є.р. він а не кандидат. Але вся суть в тому, що всі інші - набагато гірші.. От такий пат.
Кузя Показати IP 1 Жовтня 2015 02:57
щоб там не казали але Романюк робив і багато чого робив для лучан!
поліглот Показати IP 1 Жовтня 2015 09:49
Багато негативного зараз на Романюка пишуть його опоненти, так як вони розуміють що він був хорошим мером і робив багато, а зараз он дружки Олігархів такі як Товстенюк ідуть на його місце
bgn Показати IP 1 Жовтня 2015 12:42
і хто такий той Товстенюк. танцює під дудку Палиці.. як того до крісла мера допустити.
Анонім до bgn Показати IP 1 Жовтня 2015 14:54
не заздри . Палиця і Товстенюк -це команда, а ти як був танцором, так і лишишся.
до виборців Показати IP 1 Жовтня 2015 12:52
передвиборчі перегони показують, хто піариться, а хто діло робить, хто місто макулатурою закидає і кружки з ручками роздає, а хто думає про благо мііста. Романюк "реальна загроза" для інших кандидатів, от і пишуть всяякий бруд. Але ж люди навчені досвідом і зможуть відризнити пустий піар та слова від діла.
Петруха Показати IP 1 Жовтня 2015 13:51
хай там що пишуть і говорять, але Романюк дбає про Луцьк. і це не через те, що скоро вибори, а тому що
ярий волиняка Показати IP 1 Жовтня 2015 15:42
ну да, перед виборами зараз почнуть згадувати, коли, хто і що обіцяли. обіцяти одне- робити то зовсім інше. Романюк робить, нехай по- троху, але роботу видно протягом всього часу перебування на посаді мера.не те що деякі, зачухались перед виборами і приписують собі заслуги всіма способами
Лучанин, Показати IP 1 Жовтня 2015 16:03
Наш мер взагалі хороший, як би його "не підставляли і не заважали"... не ма чього гнати!!
Фейри Показати IP 1 Жовтня 2015 16:14
що не кажіть, а Романюк гідний мер, навіть і незнаю кого за мість нього, просто не бачу інших.
Гручка Показати IP 2 Жовтня 2015 00:50
А ШО там нам Палиця і Ко. обіцають? А нічього !!! Щоб потім не казали шо обіцяв а не зробив, потім не доведеш!!!А так хопа і всьо,
Лучанка Показати IP 2 Жовтня 2015 01:01
Ну звісно змову можн абачити всюди, але дісно з адивним збігом обставин, виглятає як змова, тому не треба Романюка звинувачувати, просто апоненти відчувають жорстку конкуренцію от і використовують усі можливі засоби впливу
Луць-к Показати IP 2 Жовтня 2015 02:03
я за Романюка голосуватиму, не відкрив більш досвідчиного кандидата
Людмила Показати IP 2 Жовтня 2015 04:23
Не дооцінюєте достоінства Романюка : одне підприємство відкрито при Романюку. В нежитловому приміщенні першого поверху багатоквартирного будинку №12 по вул. Дубнівській (колишній гастроном "Київський") Микола Романюк разом із Сухомлином і Іванюком організував оптову торгівлю контрафактною горілкою та цигарками . Цілодобово кипить робота, мешканці будинку не сплять від гуркоту рохв, якими переміщають піддони з отрутою для народу. Нещодавно ДФС заарештувала 22 тис. пляшок контрафактної горілки, але саму діяльність підпільного синдикату не припинено. Соколовська відповідає, що не доцільно.Під час обшуку бандюки навіть не допускали працівників ДФС, довелось викликати підмогу. А Ви кажете, що Романюк за 5 років не налагодив жодного виробництва : горілку з фальшивими марками завозять з Луцького спиртзаводу .Тобто, для своєї кишені Романюк відкрив виробництво контрафактної горілки .. Власники цього бізнесу - син та внук колишнього прокурора Сухомлина. До речі, Сухомлин (внук) балотується в депутати міської ради від партії "Самопоміч".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus