USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Скаргу довіреної особи Пустовіта відхилили

26 Жовтня 2014 13:23
Луцький окружвиборчком відхилив скаргу Андрія Козюри (довіреної особи кандидата від «Батьківщини» Григорія Пустовіта), який вимагав заборонити видавати на спеціальних дільницях бюлетені для голосування в одномандатному виборчому окрузі.

Про це повідомляє IA ZIK.

Як ідеться у скарзі Козюри, на 11-ти спецдільницях у Луцьку видавали по два бюлетені – як для голосування за партійні списки, так і для голосування за кандидатів, які балотуються по мажоритарному окрузі. Але серед виборців у списках на спецдільницях чимало таких, хто не є жителем Луцька.

Такі випадки зафіксовано, приміром, в обласній психлікарні.

Такі дії ОВК і дільничних комісій довірена особа кандидата від «Батьківщини» вважає грубим порушенням п.10 ст.2 закону «Про вибори народних депутатів».

Натомість, від ЦВК надійшло роз’яснення, в якому цю норму трактують по-іншому. «Реалізація цього права забезпечується включенням виборця до списку виборців на відповідній виборчій дільниці із зазначенням, що такий виборець отримує лише один бюлетень для голосування у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі. Інших обмежень щодо видачі виборцям лише одного виборчого бюлетеня, а саме для голосування в загально мандатному виборчому окрузі, Закон не передбачає», – йдеться в документі за підписом голови ЦВК М. Охендовського.

Тож ЦВК просить луцьку ОВК «забезпечити безумовне дотримання зазначених положень Закону ДВК».

На підставі цього роз’яснення луцький окружвиборчком відмовив у задоволенні скарги Козюри.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
чесні вибори Показати IP 26 Жовтня 2014 13:55
А скаргу про чисельні порушення з боку БЮТу Козюра разом з Пустовітом не хочуть подати?:)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus