USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Справу про скандальні записи Онищенка можуть закрити

18 Грудня 2016 11:47
Спеціальна антикорупційна прокуратура може через 10 днів закрити кримінальне провадження, яке відкрили після скандальних заяв нардепа-втікача Олександра Онищенка.

Він стверджував, ніби має таємні записи розмов щодо корупції нинішньої влади. Проте самих записів українські правоохоронні органи досі не отримали. Тому їхня відсутність і може стати приводом для закриття справи.

Про це в ефірі "112 Україна" сказав керівник САП Назар Холодницький, пише ТСН.

"Цей "серіал" треба припиняти. Ми відкрили провадження на підставі публічної заяви Онищенка про те, що він причетний до злочинів, які інкримінує НАБУ і переліку інших злочинів. Ми вкотре просимо надати всі необхідні матеріали. Замість цього, інформації і тих доказів, про які він говорить, ми не чуємо, бачимо тільки його інтерв'ю. Треба з цим закінчувати. Якщо він протягом 10 днів не надасть інформації, що підтверджує ті слова, які він сказав, мабуть, провадження потрібно буде закривати, об'єктивно. Тому що бути на повідку, грати в цей серіал, правоохоронні органи не повинні", – сказав Холодницький.

Нагадаємо, Онищенка підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в межах договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

6 грудня нардеп-утікач опублікував перший аудіозапис з "компроматом". А саме розмову з депутатом Олесем Довгим, який нібито був посередником у переговорах між ним і Порошенком вже після від'їзду нардепа з України. Онищенко також заявив, що передав так званий компромат на Порошенка спецслужбам США.

В Адміністрації президента заяви нардепа про начебто існування компромату на главу української держави не вважають такими, що відповідають дійсності. Наразі жодні записи з "компроматом" на президента Порошенка Онищенко не оприлюднив.

Глава НАБУ Артем Ситник назвав заяви Онищенка про існування компромату спробою політизувати справу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
бе Показати IP 18 Грудня 2016 15:53
Ну й будка! модель одним словом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus