USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Суд США визнав, що Манафорт навмисно брехав слідству

14 Лютого 2019 08:29
Федеральний суд в США переконаний, що колишній очільник президентської кампанії Дональда Трампа Пол Манафорт після укладення угоди про співпрацю зі слідством кілька разів порушував її, навмисно збрехавши офісу спецпрокурора США.

Про це інформує CNN за результатами засідання суд, передає ТСН.

«Пол Манафорт навмисно брехав офісу спецпрокурора Роберта Мюллера, порушивши угоду про визнання провини», – йдеться у повідомленні.

Так, екс-помічник президента Трампа «зробив кілька брехливих заяв ФБР, офісу сецпрокурора та журі присяжних по суттєвих питаннях розслідування». Також йшлося про контакти Манафорта з представниками РФ.

Слідство вважає, що Манафорт брехав не тільки восени, а й робить це зараз. Якщо суддя визнає цей факт, то 69-річному підсудному загрожує зміна вироку за порушення правил лобіювання політсил під час роботи на «Партію регіонів», обман уряду США і намаганнях завадити правосуддю.

Йдеться, зокрема, про надання Манафортом неправдивих чи недостовірних даних про співпрацю з Клімніком, замішаним у справу російського втручання у вибори у США 2016 року.

Нагадаємо, екс-радник Дональда Трампа Пол Манафорт визнав себе винним у двох звинуваченнях від спецпрокурора Роберта Мюллера, який розслідує справу втручання у вибори в США. Він визнав себе винним в одному з звинувачень щодо змови проти Сполучених Штатів, і ще в одному відношенні змови, щоб перешкодити правосуддю. Крім того, він погодився співпрацювати з департаментом юстиції США у розслідуванні втручання Росії в американські вибори.

Також у ЗМІ була інформація, що Манафорт просував інтереси Путіна в США. Зокрема, це робилося нібито за відомого російського олігарха Олега Дерипаску. В той же час останній спростовує ці звинувачення і майже нецензурно коментує зв’язок з Манафортом.

Мюллер заявив, що Пол Манафорт заробив 60 мільйонів доларів за роботу політичного консультанта в Україні (офіційно – 14 мільйонів доларів). Сторона звинувачення також стверджує, що Манафорт володів понад трьома десятками рахунків, на яких зберігав отримані в Україні гроші. Адвокат Манафорта Томас Зенле заявив, що американський політтехнолог отримував незареєстровані доходи, тому що це було умовою його українських бізнес-партнерів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus