USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Суд відпустив екс-нардепа Мартиненка на поруки

22 Квітня 2017 14:55
Солом'янський райсуд міста Києва відмовив в арешті екс-нардепа від "Народного фронту" Миколи Мартиненка та відпустив його на поруки.

Відповідне рішення зачитав головуючий у засіданні суду з обрання Мартиненку запобіжного заходу суддя Олександр Бобровников, пише Українська правда.

"Відмовити в задоволенні клопотання, застосувати до Миколи Мартиненка запобіжний захід у вигляді особистої поруки народних депутатів та міністрів", - зазначив він.
Також суддя зобов'язав Мартиненка повідомляти суд про зміну місця проживання, з'являтися на виклики для слідчих дій, утримуватися від спілкування з рядом осіб, які фігурують в матеріалах підозри та здати всі документи для виїзду за кордон.

Разом з тим, Мартиненко подякував усім, хто взяв його на поруки.

"Я готовий іти в суд по всіх фактах, що назвали прокурори, і відстоювати свою правоту", - заявив він.

Як відомо, 20 квітня детективи НАБУ та прокурори САП затримали екс-голову комітету парламенту з питань паливно-енергетичного комплексу, екс-нардепа Миколу Мартиненка за підозрою у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 ("Створення злочинної організації") та ч. 5 ст. 191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем") Кримінального кодексу України, через які ДП "СхідГЗК" завдано збитків на суму 17,28 млн доларів.

Також було затримано другого фігуранта у справі завдання збитків ДП "СхідГЗК" - Сергія Перелому.

Також Перелома фігурує у кримінальному провадженні за фактом завдання збитків "Одеському припортовому заводу" у сумі 205 млн грн, справу передано до суду, затриманий має статус обвинуваченого.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура мала б просити суд взяти Мартиненка під варту на 60 діб з альтернативою застави у 300 млн гривень.

21 квітня у Солом'янському судді відбулося засідання з обрання запобіжного заходу для затриманих. У засіданні було оголошено перерву до 10:00 та 12:00 22 квітня.

Зазначимо, що розслідування проти політика офіційно стартувало в грудні 2015 року. Проте через очікування відповідей на запити в різні міжнародні відомства - справа зависла. Апеляційний суд Києва скасував рішення суду першої інстанції про зобов'язання НАБУ закрити кримінальне провадження щодо екс-нардепа.

Це пов'язано з тим, що справа екс-нардепа пов'язана з потоками коштів за кордон, і це те, що не дає можливості швидко закінчити розслідування.

Наразі детективи НАБУ встановили факти заподіяння шкоди інтересам держпідприємства НАЕК Енергоатом у розмірі понад 6,4 млн євро за переплату за придбане обладнання в чеського акціонерного товариства Škoda JS.

Нагадаємо, Микола Мартиненко був нардепом ВРУ 3 – 8 скликань, двічі обирався від виборчого округу № 21 (центр – м. Ковель). У 2016 році добровільно відмовився від депутатського мандату у в зв`язку із скандалом навколо розслідування, яке проводить Національне Антикорупційне бюро України щодо його можливої причетності до корупції. У грудні минулого року Верховна Рада достроково припинила депутатські повноваження Мартиненка.

НАБУ перевіряє причетність екс-депутата до схем з урановим концетратом під час його закупівлі ДП Східний гірничо-збагачувальний комбінат у австрійського товариства Steuermann Investitions.

У травні 2016 року Генеральна прокуратура передала НАБУ 40 томів матеріалів по справі Мартиненко.

Детально про справу Мартиненка читайте ТУТ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
валік Показати IP 22 Квітня 2017 15:03
олгархі візміть мене хтось на порукі) як ви всі задрали вже своєю брихнею)
українець Показати IP 22 Квітня 2017 17:33
Хай живе український суд - самий гуманний суд у світі! :) Ганьба!!!
Кастрюлька Показати IP 22 Квітня 2017 19:56
Йдемо перекривати дорогу, Гузь - ти з народом?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus