USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

ТОП-20 фраз Бориса Клімчука

21 Березня 2011 11:53
Волинський губернатор Борис Клімчук, який кілька днів тому відсвяткував свій 60-річний ювілей, направду заслуговує особливого місця в переліку волинських чиновників. Окрім менеджерського хисту, вміння добиватися свого і однозначно демонструвати усім, хто в домі господар, має Клімчук ще одну яскраву рису, що стала особливо помітною завдяки щоденним старанням волинських медіа. Ця риса – здатність на гостре, дотепне, «з натяком» слівце.

Клімчук – не зовсім типовий зразок керівника. Він – неоднозначний, і інколи те що він сказав – це не те, що він мав на увазі. Іронія вкупі з натяками а то й погрозами схоже, інколи заставляє клімчукових підлеглих і подумати – що ж мав на увазі шеф? Тож їм доводиться читати між рядками.

Зрештою, цікаво буде ще раз поглянути на окремі фрази, виголошені Борисом Клімчуком упродовж свого новітнього губернаторства. Пропонуємо вам двадцятку знакових, на нашу думку висловлювань, які належать Борису Клімчуку і датовані двома останніми роками. Знакових не обов’язково за своїм безпосереднім змістом. А, якщо хочете, – і «за духом» сказаного…
1.
«Мене призначив Президент. Отам він за моєю спиною стоїть. Я його відчуваю фізично. Він обраний цим народом – як тоді, так і тепер» (6 квітня 2010 року)

Борис Клімчук під час однієї з перших обласних нарад дає всім зрозуміти, чому він знову з’явився на Волині, що може впливати на його роботу в майбутньому, і як це сприймає сам новопризначений губернатор.

2.
«Ніяких шушушу на вуха мені, будь ласка, не треба. Я забуваю, пробачте. Як це… скаліоз називається? А я не хочу забути ваші пропозиції…Тільки таким чином
(письмово, - «ВН») Нічого іншого в кабінет не кладіть. Можна передати пропозиції мені особисто, можна залишити в конверті в канцелярії. Гарантую повний конфіденс» (27 березня 2010 року)

Клімчук про кадрові пропозиції у день свого призначення. Того дня він призначив тільки своїм першим заступником Олександра Башкаленка, і заступником-керівником апарату – Станіслава Ющика.

3.
«Я працюю в суботу і неділю, тому колеги, як мінімум мобільний телефон вас або вашої дружини повинен бути включений. Це всіх стосується. Це перший випадок, що я тебе два дні не міг знайти. Я сказав – ти почув. Так не може бути, що чиновник високого рангу без зв’язку зі мною. Так ніколи не було, для мене це незрозуміла ситуація».
(30 серпня 2010 року)

Губернатор пояснював принципи комунікацій з ним після того, як у вихідні протягом двох днів не міг додзвонитися до головного казначея області Михайла-Мирослава Леміщака.

4.
«Я не маю вердикту ділити вас по політичних прапорах, більш того маю на це заборону. Ми будемо переконувати повсякчас про нашу роботу. Можливо менш публічно. Бо знаємо ціну слова і обіцянки, причому нездійсненої». «Виборювати владу – священне право опозиції»
(7 травня 2010 року)

Борис Клімчук під час засідання сесії Волинської обласної ради так реагував на випади з боку опозиційних депутатів, які стверджували: на депутатів тиснуть, а після того, як облрада опротестувала «Харківські угоди», керівництву області «надавали по шапці» у Президента.

5.
«Породжуємо колгоспи з поганим менеджментом. Не діло солідного мера керувати напряму двірниками. Мер в значній мірі громадська і політична фігура. Бачте, як я змінив свою інтонацію. Я колись казав, що мер повинен двірниками управляти. Ні. То там, в комунізмі було»
(11 січня 2011 року)

Клімчук про неефективні комунальні підприємства у містах Волині та про еволюцію своїх поглядів.

6.
«Не дивлячись на те, що я у відпустці… Повідкручую голови, чесне слово! Отак візьму і все. Вже ж по Турійську кримінальні справи у нас. Теж була дама не під’їдь ні на чому. Сама собі господар…Отак господарювання закінчиться: КРУ приходить, потім УБОЗ, потім суд і тюрма!»
(29 листопада 2010 року)

Клімчук свариться за перевитрати бюджетних коштів і згадує про результати перевірки контрольно-ревізійого управління, яке «нарило» порушень на мільйон гривень у діяльності відділу освіти Турійської райдержадміністрації -

7.
«Саша, прийдеш сьогодні до жінки і скажеш, що шість штатних одиниць ти береш на своє штатне утримання. Привіт дружині передай, скажи, що з сьогоднішнього вечора ми кормимо шість чиновників райдержадміністрації, бо я їх всупереч розпорядженню Клімчука взяв в штат»
(10 січня 2011 року)

Клімчук звертається до голови Туійської райдержадміністраці Олександра Дишлюка, який, мовляв, не виконав розпорядження стосовно скорочення чисельності штату. Щоправда, потім розібралися: до «понадпланових» працівників записали тих, хто зайняв «декретні» місця.

8.
«Якщо ви не будете приносити прибуток, грубо кажучи, то я вчиню, як в Одесі, – я меблі міняти не буду, я вас заміню. Ви повинні працювати прибутково для району. Ви повинні піднімати економіку району – економіка починається з корови, з коня і трактора, який дядько купив чи поремонтував... У ваших районних центрах трошки паркету, є і ви на ньому застряли. А ми вас призначили з президентом для того, щоб ви не тільки по паркету ходили. Я потім розкажу, де ви і як маєте ходити
(29 червня 2010 року)

Клімчук на селекторній нараді «вичитує» голів райдержадміністрацій, приводом до чого стала інформація, що в окремих з районів зменшилося поголів’я корів. При цьому губернатор натякає на пікантний анекдот про принципи здійснення реформ у різних сферах життєдіяльності суспільства.

9.
«А чого так задається питання? Чи знімуть мене з роботи? Колись знімуть. Я розкажу одну історію. В 1996 році мене тут почали відправляти послом чогось в Монголію. Не пройшло вісім років і я таки поїхав послом. Але в Литву. Але для цього треба було аж вісім років. Так що - все в порядку. Із слухами все в порядку. Я піду, але не так скоро як декому хотілося»
(18 січня 2011 року)

Клімчук у питанні про роботу на Волині урядової комісії, яка мала б перевіряти, як влада слідкує за цінами, яке поставили йому журналісти, побачив натяки на те, що хтось чекає його скорішого звільнення

10.
«Без сала ніхто нікуди не буде рухатися. Ні депутати, ні кандидати, ні голови. Сало справа не теоретична, а цілком практична. Його треба тільки бачити, мацати і їсти. Воно відгодовується, 370 тисяч голів свиней у нас в області. Мало! Добавили в цьому році 32 тисячі. Мало! На Волині повинно бути не менше мільйона голів свиней»
(17 жовтня 2010 року)

Борис Клімчук говорить про перспективи свинарства на Волині під час Чемпіонату любителів сала «З любов’ю до …сала».

11.
«Я був би радий, якби по озеру Світязю попливли гондоли з волинськими гондольєрами. А чим не бізнес? На озері плавають і заробляють хороші гроші. Або кінний заводик невеликий, або прокат велосипедів, або… Влада повинна пропонувати»
(25 травня 2010 року)

Губернатор мріє про перспективи розвитку туризму на Волині на нараді з головами управлінь Волинської облдержадміністрації.

12.
«Ми не боремося з корупцією – ми створюємо умови, аби її не було. Боротися діло таке – «удел слабаков». Вони борються віками, як відомий літературний герой з вітряками» (2 березня 2011 року)


Борис Клімчук про принципи антикорупційної діяльності 2 березня 2під час засідання колегії головного управління Держкомзему у Волинській області

13.
«За підказки, які йдуть з боку засобів масової інформації спасибі. Але програма «Му-му» виконується і буде виконуватися. Я отакий впертий. Я не оперую глобальними речами, але я в них розбираюся. Для мене важлива людина, яка повинна мати шанс... В цьому є велика філософія, не тільки виробництва молока, а й громадянина…. Філософія українського патріотизму, який на площах не робиться»
(5 липня 2010 року)

Борис Клімчук не поділяє песимізму щодо власної ініціативи збільшення поголів’я корів у Волинській області

14.
«Перед вами, до речі, один із найбагатших чиновників України, якщо по декларації судити. От Х-5 стоїть – це мій, записаний у декларації. Ну, я послом працював сім років, нам гарно платили. Земля в мене, будинок, дача, машина дружини – все в декларації, банківський вклад під копійку. Ці от, хто декларації пише в Києві, – мені смішно від того, вони такі бідаки. Так і хочеться їм допомогти»
(30 березня 2010 року)

Під час одного з перших своїх спілкувань з журналістами новий губернатор Борис Клімчук не приховує, що від – небідний чоловік.

15.
«Ні він
(голова обласної ради Володимир Войтович«ВН»), ні я в регламенті обласної ради, ні в законі про місцеве самоврядування не знайшли слова опозиція. Ми його не знайшли!.. На цьому ми і будемо стояти, це базова позиція і базове переконання голови обласної ради і обласної облдержадміністрації» (22 листопада 2010 року)

Борис Клімчук про своє розуміння опозиційності в рамках роботи місцевих органів влади – через 22 дні після виборів до місцевих рад.

16.
«Я вже старий, щоб піаритися, але поки що цікавий для журналістів. І поки я буду цікавий, вони мене будуть без грошей піарити»
(19 серпня 2010 року)


Борис Клімчук під час нагородження переможців обласного журналістського конкурсу «Любіть Україну» напередодні 19-ї річниці Дня Незалежності України дає зрозуміти, що знає про свої плюси як публічної людини.

17.
«Бажано, щоб без преси. Бо коли засідання комісії показує, що відбувається, то у людей таке враження... Тут бажано без преси. А потім на сесію прийшли і гарненько проголосували, а людям доложили: «Людоньки, ото ми так рішили, стілько було, поділили, всьо воно так, як є...»
(6 квітня 2010 року)

Мало не скандальна фраза Бориса Клімчука мала наслідком лист-попередження від представників мас-медіа і після цього – запевнення губернатора у тому, що він не збирається ігнорувати принципи демократії, відкритості у роботі з пресою і поваги до журналістів. Вже наступного дня Клімчук знову заспокоював журналістів: «Спереживалися, що не буде свободи. Я вам дам стільки свободи, аби тільки ви її понесли»

18.
«Мені не цікаві чисті волинські політики, які в житті цвяха не забили. Знаєте, патякати язиком — не мішки носити. Особисто я все життя багато працював, тому людей оцінюю тільки по їх праці. Мені потрібен спеціаліст, який «заїкається», не може сказати слова перед телекамерою, але трудиться відчайдушно, знає свою справу…»
, (12 серпня 2010 року)

Борис Клімчук – про принципи своєї кадрової політики у відповідь на питання про те, на що він передусім робить ставку у підборі кадрів - на професійність чи політичну приналежність?

19.
«Ну що, їх взяти, як малих дітей по одному місцю нашльопати, одного і другого? Чи в кутузку обох посадити? Перше мені забороняє етика губернатора і посла, а друге – закон України. Я б з задоволенням посадив би їх на три дні в камеру одного і другого. Може, тоді б вони освіжилися і подумали, що не треба нас всіх вважати за…ну, не буду далі називати»
(23 липня 2010 року)

Борис Клімчук мріє про те, як можна було б вирішити проблему конфлікту тодішнього луцького мера Богдана Шиби і директора ТзОВ «Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія» Олександра Кропиви, через яку у луцьку відсутнє нормаьне постачання гарячої води

20.
«Волинська горілка – це стан душі, а не подарунок»
(13 травня 2010)

Борис Клімчук під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Білорусь в Україні Валентином Величком.коментує одну зі своїх «фішок» - дарувати поважним гостям волинську горілку. Тим самим губернатор намагався усім продемонструвати важливість підтримки великого товаровиробника.
* * *
(Під час підготовки використані матеріали видань "Волинські новини", "Волинська правда", "ВІП")
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Чиновник Показати IP 21 Березня 2011 13:59
Чого від Клімчука не забереш, так це того, що він багато читає. Є чиновники, на кшалт Байцима, Івевакової, які забули, коли тримали в руках газету. Таких - дві третини усіх чиновників і це, до речі дуже помітно. Прикро, коли з причини бідності свого розуму чиновник не має що сказати своєму підлеглому, який на 3 щаблі нижче рангом. А в Волинській ОДА, як в армії Кайзера - в її уставі було записано: "Офіцер розумніший за солдата, тому що він офіцер". Можливо в Кайзера воно й так було, але цю кальку не можна накласти на волинських чиновників і сказати: "Начальник управління розумніший за провідного спеціаліста, тому що він начальник управління".
VSC Показати IP 21 Березня 2011 14:38
Стиль работы Климчука - это вежливо намекнуть, что ТЫ должен ЕМУ. А если ТЫ не понял, то налоговая милиция уже идет к ТЕБЕ. Кто не верит, спросите у Васи Столяра.
that's all Показати IP 21 Березня 2011 14:57
Ще одна гарна пуста фраза: «Це воровство 3500 тон мазуту з резерву міста. Мазута, якого немає до сьогодні…І так пройшло все легко, прокуратура, міліція.. Легенько пройшло. Свої люди, очевидно" - і що???!
Для Чиновник Сьогодні 13:59 Показати IP 21 Березня 2011 16:49
А хто призначає цих начальників управлінь-неуків???Чи не такіж - неуки??? І чи стосується це чиновників вищого рангу,ніж начальники управлінь?
Андрій Лучик Показати IP 21 Березня 2011 17:31
21. «Микола Романюк – він такий «дотошний банкір», весь час мене «дістає»: нагадує і про одне, і друге, і третє. Я інколи серджусь, кажу: «Миколо, та я сам пам’ятаю», – а він: «Та я хотів уточнити… Вибачте, але приймаю рішення... Хочу вам сказати…» – «О’кей, ти сказав – приймай рішення, я апріорі згідний»

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus