USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Трамп визнав втручання Росії в американські вибори

21 Лютого 2018 09:51
У Білому домі заявили, що Дональд Трамп, президент Сполучених Штатів Америки, повністю визнає - російська сторона фактично втручалася і впливала на американські вибори у 2016 році.

Про це заявила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс, повідомляє DW.

Вона підкреслила: «Цілком зрозуміло, що Росія втручалася у вибори. Зрозуміло і те, що це не вплинуло на вибори. Зрозуміло й те, що передвиборний штаб Трампа ніяк не вступав у змову з росіянами заради цього». І також додала, що Трамп неодноразово визнавав російське втручання, вказавши на випадки, коли президент США робив подібні заяви.

Відповідаючи на питання, чому Трамп не ввів щодо Росії санкції, Сандерс вказала, що президент США став «набагато жорсткіший» по відношенню до Росії.

Однак представник Білого дому відмовилася прямо відповідати на питання про дії Трампа в світлі нових доказів російського втручання в американські вибори.

Сара Сандерс нагадала, що Міністр внутрішніх справ США Кірстіен Нільсен провів ряд зустрічей з «зацікавленими сторонами», обговорюючи ситуацію. «Всі хочуть обвинувати у цьому адміністрацію Трампа. Але давайте не будем забути, що це трапилось при адміністрації Обами», - додала Сандерс, маючи на увазі період проведення передвиборної гонки.

Нещодавно спецпрокурор Роберт Мюллер звинуватив тринадцять громадян Росії і три російські компанії у спробах втрутитися у президентські вибори в США у 2016 році за допомогою секретної операції за участю тролів, метою якої було обрання Дональда Трампа.

Нагадаємо, спецслужби США звинувачують Росію і особисто Путіна в організації кампанії щодо втручанню в вибори президента США за допомогою пропаганди і хакерських атак. Володимир Путін та інші представники російської влади категорично заперечують будь-яку причетність до спроб втрутитися в хід американських виборів.

До слова, нинішній американський президент Дональд Трамп зайняв останню позицію в рейтингу президентів, змістивши з останньої позиції Джеймса Б'юкенена, який був біля керма у1857-1861 роках, коли Сполучені Штати «скотилися» до громадянської війни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus