USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Знайшли докази у справі про брехню проросійського кандидата у президенти Франції

7 Лютого 2017 22:11
Дружина екс-прем'єра Франції, кандидата в президенти країни Франсуа Фійона, Пенелопа, отримала 45 тисяч євро при звільненні з посади парламентського помічника свого чоловіка в Національних зборах (нижній палаті парламенту) Франції.

Поліцейські не знайшли ніяких матеріальних підтверджень роботи Пенелопи, але знайшли сліди її картки про звільнення.

Згідно з документами, в 2002 році Пенелопа Фійон отримала "16 тисяч євро як компенсацію, що відповідає зарплаті за п'ять місяців".

Крім цього, в листопаді 2013 року вона отримала "29 000 євро премії" в рамках останнього контракту, повідомляє Експрес з посиланням на BFMTV.

Скандал навколо дружини екс-прем'єра Пенелопи Фійон вибухнув після публікації в виданні Canard Enchaine. У ній стверджувалося, що вона вісім років була фіктивним працівником - отримувала зарплату як помічник парламентаря Франсуа Фійона, при цьому взагалі не працювала.

Газета посилається на платіжні бланки, згідно з якими Пенелопа отримувала гроші в період з 1998 по 2002 рік з фондів, призначених для оплати служби парламентарів. При цьому газета робила застереження, що найм членів сім'ї на різні посади в парламенті не суперечить закону тільки в тому випадку, коли це працевлаштування не є фіктивним.

Розслідування щодо подружжя Фійона було ініційовано 25 січня.

Вибори президента Франції пройдуть в два тури 23 квітня і 7 травня.

Відомо, що екс-прем'єр, кандидат від Республіканської партії Франсуа Фійон симпатизує нинішньому керівництву Росії. Зазначимо, що він виступає за зняття з Росії європейських санкцій, та проведення із Росією переговорів щодо Криму. Окрім того кандидат у президенти Франції раніше заявляв про відповідальність Києва за розпалювання конфлікту на сході України і підкреслив, що готовий до співпраці з РФ щодо Сирії. Також Фійон висловлювався за співпрацю з президентом Сирії Башаром Асадом з тим, щоб подолати «Ісламську державу».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus